Bekijk in lage definitie

Visuminformatie Australië

Ga naar: Home

Om in Australië te verblijven, heeft u een visum nodig. Het type visum hangt af van de duur van het verblijf en van de doelen van uw verblijf. Alle stappen zijn online terug te vinden op de website [border.gov.au]http://www.border.gov.au/)

De houders van een Europees paspoort kunnen de aanvraag online doen, en zijn zo vrijgesteld van het biometrische deel van de aanvraag (digitale afdruk vingerafdrukken). Personen van buiten de EU worden steeds onderworpen aan een afname van een digitale afdruk van de vingerafdrukken bij het aanvragen van een visum.

Type visums :

  • eVisitor Visa : verplicht voor inwoners uit de EU die naar Australië willen - verblijven korter dan 3 maanden.

Het eVisitor visum is geschikt voor een toeristisch of professioneel verblijf of voor een korte studieperiode. Personen die over dit visum beschikken mogen Australië zo vaak bezoeken als ze willen over een periode van 12 maanden, maar elk verblijf mag niet langer dan 3 maanden zijn.

Dit visum is enkel online aan te vragen en de aanvrager moet zich fysiek buiten Australië bevinden op het moment van aanvraag. Elke aanvraag telt als een individueel dossier. Dit visum is helemaal gratis. Voor meer informatie over dit visum, kan je een kijkje nemen op de website van de Australische regering.

  • Student Visa : geschikt voor studenten die één van de volgende cursussen willen volgen: High School, taalverblijf op een taalschool, een universitair verblijf, voor een duur van meer dan 12 weken.

Het studentenvisum biedt de mogelijkheid om tijdens je gehele studie in Australië te verblijven. In deze periode mag je het land tussendoor verlaten. De cursus die je volgt duurt minimaal 12 weken, en maximaal 5 jaar.

Met dit visum mag je werken in Australië, op voorwaarde dat je maximaal 20u per week werkt, buiten de schoolvakanties. Het verkrijgen van dit visum duurt over het algemeen minder dan 2 maanden. Het studentenvisum kost 560 AUD$, te betalen per creditcard op de site van de Australische overheid na aanvraag van visum.

De houders van een Europees paspoort kunnen de aanvraag online doen, en zijn zo vrijgesteld van het biometrische deel van de aanvraag (digitale afdruk vingerafdrukken). Personen van buiten de EU worden steeds onderworpen aan een afname van een digitale afdruk van de vingerafdrukken bij het aanvragen van een visum.

Voor meer informatie over de aanvraag van dit visum kan je terecht op de site van de Australische overheid.

Opgelet! De visumprocedures voor jongeren (-18 jaar) duren lang en behoeven extra documenten.

  • Working Holiday Visa (WHV) : geeft Franse, Vlaamse en Canadese burgers de toestemming een jaar in Australie te verblijven en werken. Bezoek de website border.gov.au om de deelnemende landen te bekijken.

Beperkingen : - Het geldt voor jongeren tussen 18 en 30 jaar, zonder meereizende kinderen, paspoorthouders en een geldige medische verzekering gedurende het gehele verblijf. - Deze aanvraag moet gebeuren buiten Australië. - Men moet ook minstens AUS$ 5 000 op de bankrekening hebben staan. - De hoofdreden voor het verblijf moet toerisme zijn.

De aanvraag gaat online, via de immigratiewebsite van australie, voor een visa 417. Het gaat om een visum waar u meermaals het land mee kan toetreden. Het geeft u toestemming om toe te treden en weg te gaan van Australisch grondgebied tijdens uw verblijf.

Eenmaal ter plaatse, mag u maximaal voor 6 maanden voor dezelfde werkgever werken . Het is ook toegestaan om een cursus te volgen van maximum 17 weken tijdens uw verblijf. U kunt in dat geval een ander type visum aanvragen, zoals een studentenvisum. Echter is het onmogelijk om een ander type visum aan te vragen bij WHV.

Bezoek de website immi.gov.au om te weten welke nationaliteiten dit visum kunnen aanvragen.

Onze programma's

Ga naar: Home

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.