Bekijk in lage definitie

Taalbad zonder les in Ierland

Ga naar: Home​ → Jongeren (8-12, 13-15 en 16-20 jaar)​ → Engels​ → Ierland

Waarom dit programma?

 • 10 tot 18 jaar
 • Juni, juli, augustus en kleine vakanties
 • Verblijf zonder cursus, 100% taalbad
 • Gastgezin met kinderen
 • Maximaal 1 Nederlandstalige per gastgezin
 • Verschillende opties
 • Gastvriendelijkheid van de Ieren

Programma

Taalbad

In een Engelstalige omgeving vertoeven is een goede manier om uw Engels te verbeteren en ontwikkelen. Zowel uw kennis als vloeiend spreken. Door de praktijk heeft uw kind de mogelijkheid om alles over de Ierse cultuur, de mode en het dagelijks leven van de inwoners te ontdekken en te delen met hun gastgezin. Er is maximaal 1 Nederlandstalige in het gastgezin. Alle families ontvangen ten minste één kind. Soms zijn ze ook gastheer van een kind van een andere nationaliteit in dezelfde periode.

De communicatie en het delen van sleutelwoorden garanderen een geslaagd verblijf en zorgen voor het openen van de geest en het aanpassen aan het dagelijks leven. Deze formule is geschikt voor open, sociale en zelfstandige kinderen om de integratie makkelijker te maken. Het is ook aangeraden om al minimaal 2 of 3 jaar Engelse lessen te hebben gevolgd.

Niveau Engels : het wordt aangeraden aan personen die nog niet heel goed Engels spreken of jongeren onder de 14 jaar om een privécursus Engels te volgen voor een goede integratie. Deze cursus wordt gegeven door een leraar, thuis bij het gastgezin.

De gastgezinnen

De families worden zorgvuldig geselecteerd door onze Ierse partner met bijna 40 jaar ervaring in het organiseren van verblijven en taalbaden voor jongeren van over de hele wereld.

In Ierland wonen de meeste mensen in kleine steden of in landelijke gebieden. De plaatsingen vinden plaats door het hele land maar over het algemeen in de kleine steden in de provincie Midlands of op het platteland, naar keuze.

De Ieren hechten veel waarde aan hun familie en staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Alle families hebben 1 of meerdere kinderen met minimaal 1 kind rond dezelfde leeftijd als u of uw kind (maximaal 2 jaar verschil).

Opmerking: 99% van de gezinnen hebben WIFI, maar op basis van hun woonplaats, is het niet altijd beschikbaar.

Formules

We stellen verschillende formules voor in combinatie met het in de familie en activiteiten. Ze maken het mogelijk om een interesse of passie met elkaar te delen zoals paardrijden of golfen of het ontmoeten van jongeren in een sportief of recreatie kamp.

 • Taalbad (10-18 jaar): je deelt het dagelijks leven met de gastfamilie en neemt deel aan hun (dagelijkse) activiteiten. Er worden geen speciale activiteiten georganiseerd.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & excursies (10-18 jaar): de families organiseren 2 halve dagen en 1 hele dag aan excursies per week. De excursies zijn verschillend per familie. Ze kunnen bestaan uit historische of culturele bezoeken maar ook sportieve uitjes. Dit is afhankelijk van ieders interesse.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & paardrijden (10-18 jaar): Ierland is het koninkrijk van de paarden en het is voor families ook vrij gewoon om 1 of meerdere paarden te hebben. Als u bent geintereseerd in paarden en paardrijden is dit verblijf ideaal. Je leeft met een familie die 1 of meerdere paarden (pony's) bezit. Je kan minimaal 8 uur per week paardrijden in een vertrouwde en familiale sfeer. Je helpt met het verzorgen van de paarden en het schoonmaken van de stallen. Het wordt wel aangeraden om al ervaring met paarden te hebben, al hoef je geen perfecte ruiter te zijn natuurlijk.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan paardrijden.

 • Taalbad op de boerderij (10-18 jaar): als je van het platteland houdt of je wilt het typische Ierse boerderij leven leren kennen, zal je dit verblijf zeker waarderen. Je woont met een familie die een boerderij heeft. Je neemt deel aan hun dagelijks leven, de activiteiten op de boerderij en met het lichte werk (verzorging, voeren, tuinieren, schoonmaken, hooien, oogsten, tuinieren, etc). Activiteiten variëren afhankelijk van bedrijfsomvang en het seizoen. Tijdens uw verblijf, is het leven op de boerderij zoals gebruikelijk; de familie omvat je in hun lifestyle. De boerderijen zijn meestal kleine bedrijven met bijvoorbeeld runderen, schapen, melkveebedrijven, etc of een combinatie van.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & golf (10-18 jaar): Ierland is het paradijs voor golfers en telt vele indrukwekkende golfparcoursen die perfect overlopen in het Ierse landschap. Je gaat wonen in een familie waarin minimaal 1 lid golft. Je golft minimaal 3 keer per week (in de praktijk meestal vaker). De "green fees" dienen ter plaatse betaald te worden (tussen de €5 en €30 per keer, afhankelijk van het parcour).

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken Niveau van golfen dient te worden vermeld bij inschrijving

 • Taalbad & pony kamp (10-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 neem je deel aan een cursus paardrijden. De manege heeft plaats voor ongeveer 30 jongeren per week: 88% is Iers en 6% is Spaans, 5% is Frans en 1% andere nationaliteiten. De jongeren worden verdeeld over groepen van 8 of 9, afhankelijk van het niveau. De jongeren met dezelfde nationaliteit worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden.

De cursus bevat: cursus paardrijden, springen, cross country rijden, dagwandelingen, spellen in het bos, verzorging van de paarden en een toneelstuk aan het einde van het verblijf.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Athlone, Comté de Westmeath Niveau van paardrijden doorgeven bij inschrijving.

 • Taalbad & tennis kamp (12-17 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 neem je deel aan een cursus tennis. Er is een eetpauze van 13.00 tot 14.00. Het tenniskamp heeft plaats voor 16 tot 24 jongeren per week (in 2016 was 25% Iers, 50% Spaans en 25% Frans). De jongeren worden gescheiden in 2 groepen, vaak afhankelijk van het niveau maar soms ook op leeftijd en geslacht.

De cursus bevat: technieken en tactieken van het spel, lichamelijke en mentale training.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Mullingar, Comté de Westmeath Niveau van tennis doorgeven bij inschrijving.

 • Taalbad & rugby kamp (12-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 neem je deel aan een cursus rugby georganiseerd door een bekende club uit Dublin. Er is een eetpauze van 13.00 tot 14.00. Het rugbykamp biedt plaats voor 110 jongeren per week (in 2016 was 25% Iers 10% was Spaans, 25% was Frans en 40% had een andere nationaliteit).

De cursus bevat: 10 uur training met de bekende coaches van het Irish Rugby Institute maar ook uit Europa: verbeter de speltechnieken (strategie, snelheid, behendigheid en kracht), fitness, voeding, psychologische voorbereiding. Deelname aan het beroemde IRI Rugby Sevens Tournament, een ontmoeting met een professionele speler, interactie met andere spelers op het kamp, sportieve bijeenkomsten op de Surfdock school, 1 cultureel bezoek per week: bijv. bezoek aan stadion (Aviva, Croke Park), Guiness Storehouse, bezoek aan Dublin, etc.

Verblijfsduur: 2 weken op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Dublin Het niveau van rugby doorgeven bij inschrijving

 • Taalbad & avontuurlijke sporten (12-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 neem je deel aan een cursus tennis. Er is een eetpauze van 13.00 tot 14.00. Dit kamp staat bekend als 1 van de beste kampen voor avontuurlijke sporten in Ierland. Er is wekelijks plaats voor 100 tot 200 deelnemers. In 2016 was 50% Iers, 25% Spaans, 8% de Frans, 15% Italiaans en 2% had een andere nationaliteit.

. De deelnemers worden verdeeld over kleine groepen voor de verschillende activiteiten, afhankelijk van leeftijd en nationaliteit.

Voorgestelde activiteiten: zipline, abseilen, klimmen, boom klimmen, boogschieten, zorgbing, kanoën, water trampolines, zeilen, windsurfen, lasergamen, duiken, etc. Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Carlingford, comté de Louth

 • Taalbad & Surf (10-16 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 12:30 uur neem je deel aan het Surf Camp . Het kamp bevindt zich in Bundoran in Donegal, één van de beste plekken Irish branding. Het kamp kent ongeveer 30 deelnemers per week. In 2016 was 80% Iers en 10% Spaans en 10% Frans. De deelnemers worden verdeeld in kleine groepen op basis van hun leeftijd en niveau. Alle niveaus zijn welkom, inclusief beginners. Alle apparatuur is voorzien. De duur van 1 tot 4 weken, zie Prijzen en tab Data 2017. Locatie : Bundoran, County Donegal

 • Taalbad & MAD camp- Music, Acting, Dance (10-17 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van de familie en op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 neem je deel aan een MAD kamp. Er is een eetpauze van 45 minuten. Het kamp heeft plaats voor 50 tot 70 deelnemers per week. In 2016 was 75% Iers, 15% Spaans en 10% Frans. De deelnemers worden verdeeld over groepen op leeftijd: 10-12 jaar, 13-17 jaar. Elke groep volgt 3 cursussen per dag.

Activiteiten voorgesteld per thema: alle activiteiten worden op een speelse manier uitgevoerd. Muziek: ademhalingstechnieken, dictie, harmonie, zingen en dynamiek, etc. Theater: improvisatie, mime, schrijven van scènes, etc. Dans: Hip Hop, musical, hedendaagse dans, etc. Een uitvoering aan het einde van het verblijf

verblijfsduur: 2 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Athlone, comté de Westmeath

 • Taalbad & viskamp (10-18 jaar): deze cursus is voor jongeren die veel plezier hebben in het vissen in meren en rivieren in Ierland. De visvereniging heeft plaats voor een twaalftal internationale deelnemers per week (geen Ierse jongeren aanwezig).

De cursus bevat: verschillende vistechnieken (vliegvissen, zoetwatervissen, etc.) aas, haken, rescept voor het water en de omgeving van de rivieren, etc.

De deelnemers worden verdeeld over kleine groepen met een professionele toezichthouder aangewezen op hun niveau. Het vissen gebeurt vaak aan de Blackwater rivier, bekend om de forel en de snoek.

Verblijfsduur: 2 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming:Kells, comté de Meath

Opties tegen toeslag:

 • Privécursus Engels: mogelijkheid tot het volgen van een privécursus aangepast op de behoeften van de jongeren. De leraar geeft meestal les in het huis van het gastgezin. De tijden van de cursus worden vastgesteld door de leraar, de leerling en het gastgezin. Optie aangeven en uitleggen bij de inschrijving.

Gast gezin

De deelnemers verblijven bij een Ierse gastfamilie die zorgvuldig is geselecteerd door onze lokale partner. De deelnemer wordt gezien als lid van het gezin en neemt deel aan het ritme van het gezin en hun dagelijkse activiteiten.

Individuele of gedeelde kamer (afhankelijk van familie), volpension, maximaal 1 Nederlandstalige per gastgezin

De families hebben minimaal 1 kind met gelijke leeftijd als de deelnemer (maximaal 2 jaar verschil).

Ligging: verspreid over heel Ierland in kleine steden of landelijke gebieden.

Data & tarieven 2019

Data 2019

Les séjours en Immersion en famille se déroulent pendant toute la période d’été (juin, juillet et août) et pendant les vacances scolaires irlandaises (à l’exception des Immersions avec camps sportifs ou de loisir qui sont organisées à des dates spécifiques, voir ci-dessous).

De taalbad-verblijven bij een gastgezin gaan tijdens de zomer door (juni, juli en augustus) en tijdens de Ierse schoolvakanties (met uitzondering van het taalbad & kampen, deze worden georganiseerd op specifieke data, zie hieronder).

Begin sessie Taalbad & ponykamp: juli: 1, 8, 15, 22 ; augustus: 12, 19

Begin sessie Taalbad & tenniskamp: juli : 1, 8, 15, 22, 29

Begin sessie Taalbad & rugbykamp (2 weken): 1 tot 12 juli; 15 tot 26 juli

Begin sessie Taalbad & voetbalkamp: juli: 1, 8, 15, 22, 29 ; augustus: 5, 12, 19

Begin sessie Taalbad & surfen: juli: 1, 8, 15, 22, 29 ; augustus: 5, 12, 19 Verblijf volboekt

Begin sessie Taalbad & surfen en avontuur: juli: 1, 8, 15, 22, 29 ; augustus: 5, 12, 19 Verblijf volboekt

Begin sessie Taalbad & avontuurlijke sporten: juli: 1, 8, 15, 22, 29 ; augustus: 5, 12, 19

Begin sessie Taalbad & MAD kamp (2 weken): 1 tot 12 juli

Begin sessie Taalbad & viskamp (1 of 2 weken): juli: 1, 8, 15, 22

Tarieven 2019

This programme contains classes Accommodation included Meal included Supervision 24h support
Tarieven van verblijven -

Inclusief inschrijvingskosten

Klik hier om u in te schrijven
Tarieven verblijven
Formule1 week2 weken3 weken4 weken
Totale onderdompeling€ 825€ 1.190€ 1.550€ 1.955
Onderdompeling & excursies€ 940€ 1.360€ 1.780€ 2.240
Onderdompeling op de boerderij€ 855€ 1.215€ 1.575€ 1.995
Onderdompeling & paardrijden€ 940€ 1.360€ 1.780€ 2.240
Onderdompeling & golf€ 855€ 1.215€ 1.575€ 1.995
Onderdompeling & pony kamp€ 1.035€ 1.545€ 2.125€ 2.695
Onderdompeling & tennis kamp€ 995€ 1.520€ 2.085€ 2.630
Onderdompeling & rugby kamp-€ 1.760--
Onderdompeling & surf€ 1.055€ 1.545€ 1.995€ 2.610
Onderdompeling & sport avontuur€ 1.095€ 1.680€ 2.295€ 2.890
Onderdompeling & MAD kamp-€ 1.420--
Onderdompeling & vis kamp€ 1.090€ 1.655--
Toeslagen
Retour transfer (op aangegeven uren)€ 240
Aankomst en vertrek buiten aangegeven uren€ 65
Ochtend vlucht (met nacht in Dublin, nacht ervoor)€ 85
Privécursus Engels (per uur)€ 35

De prijs is inclusief:

 • Plaatsing en verblijf in gastgezin
 • Individuele of gedeelde kamer, afhankelijk van familie
 • Volpension
 • Activiteiten volgens gekozen formule
 • Entreegelden (Taalbad & activiteiten)
 • Hulp van Easy Languages en de lokale partner tijdens het verblijf
 • Inschrijvingskosten

De prijs is exclusief:

 • De reis van en naar Dublin
 • Transfers bij aankomst en vertrek
 • Maaltijden tijdens excursies
 • Optionele verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Reis

Dag van aankomst: zaterdag of zondag

Dag van vertrek: zaterdag of zondag

Voor de verblijven: Taalbad , Taalbad & excursies, Taalbad & paardrijden, Taalbad op de boerderij en Taalbad & golf: de data zijn een relatief flexibel. U kunt contact met ons opnemen over een specifieke aanvraag.

Luchthaven van aankomst: Dublin

Transfers bij aankomst en vertrek vanaf vliegveld Dublin naar bestemming verplicht: zie prijstabel. Een aankomst is voorzien tussen 9.00 en 18.00 en vertrek tussen 11.00 en 20.00. Er wordt een toeslag gevraagd bij aankomst en vertrek buiten deze uren (zie tabblad "Data & tarieven 2017").

Let op: reserveer uw reis niet voor wij uw verblijf hebben bevestigd.

Voor kinderen jonger dan 16: Sommige vluchtmaatschappijen (zoals Ryanair) staan het niet toe dat kinderen onder de 16 zonder begeleiding reizen. Controleer daarom bij het boeken of dit mogelijk is. Neem eventueel contact met ons op.

Zelf meebrengen:

 • Taalbad & paardrijden en Taalbad & pony kamp: helm, vest met bescherming, rijlaarzen, waterdichte rijbroek. Taalbad & pony kamp: de manege beschikt over enkele helmen, rijlaarzen en veiligheidsvesten. Het wordt toch aangeraden om eigen spullen mee te brengen.

 • Taalbad op de boerderij: warme, comfortabele en praktische kleren

 • Taalbad & golf: gepast golftenue en golfclubs

 • Taalbad & tenniskamp: 2 rackets, tennisschoenen (voor alle oppervlakten), gepast tenue en een tweede tenue

 • Taalbad & rugby kamp: rugbyschoenen, sportschoenen, bescherming (schouder, tanden en helm), 3 trainingstenues (short, polo en schoenen), sporttenue, lichte regenkleding

 • Taalbad & voetbalkamp: scheenbeschermers, voetbalschoenen, sportschoenen, lichte regenkleding, naam tags voor sporttas, zon bescherming

 • Taalbad & avontuurlijke sporten: sporttenue (joggingbroek, sweatshirt, sportschoenen), 2e sporttenue, zwemkleding en t-shirts

 • Taalbad & Surf Camp: zwembroek en handdoek

 • Taalbad & MAD kamp: comfortabele kleding

 • Taalbad & vis kamp: waterdichte laarzen, hoge vis-laarzen (lieslaarzen), waterdichte broek, warm vest, waadpakken voor ervaren vissers

Onze programma's: Ierland

Ga naar: Home​ → Jongeren (8-12, 13-15 en 16-20 jaar)​ → Engels​ → Ierland

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.