Bekijk in lage definitie

Taalbad zonder les in Ierland

Ga naar: Home​ → Vakantiekampen (8 tot 25 jaar)​ → Engels​ → Ierland

Waarom dit programma?

 • 10 tot 18 jaar
 • Juni, juli, augustus en kleine vakanties
 • Verblijf zonder cursus, 100% taalbad
 • Gastgezin met kinderen
 • Maximaal 1 Nederlandstalige per gastgezin
 • Verschillende opties naargelang interesses
 • Gastvriendelijkheid van de Ieren
 • Mogelijkheid tot Engelse les

Programma

Taalbad

Een taalbad is een goede manier om uw Engels te verbeteren en uw mondelinge vaardigheden te ontwikkelen. Bovenop de taalpraktijk heeft uw kind de mogelijkheid om de Ierse cultuur, mode en gewoontes van binnenuit te ontdekken en deze unieke momenten te delen met het gastgezin. Er is maximaal 1 Nederlandstalige in het gastgezin. Alle gastgezinnen ontvangen minstens één kind. Soms zijn ze ook gastheer van een kind van een andere nationaliteit gedurende dezelfde periode.

Communicatie en dialoog garanderen een geslaagd verblijf, net als een open geest en de wil om zich aan te passen aan een andere manier van leven. Deze formule is dan ook aangeraden voor open, sociale en zelfstandige jongeren. Om de integratie te vergemakkelijken, is het aangeraden om minimaal 2 of 3 jaar Engelse lessen te hebben gevolgd.

Niveau Engels : het wordt aangeraden aan personen die het Engels onvoldoende beheersen om een privécursus Engels te volgen voor een goede integratie. We raden dit ook aan voor jongeren van minder dan 14 jaar. Deze lessen worden gegeven door een leraar, thuis bij het gastgezin.

De gastgezinnen

De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze Ierse partner, met bijna 40 jaar ervaring in het organiseren van verblijven en taalbaden voor jongeren van over de hele wereld.

In Ierland wonen de meeste mensen in kleine steden of in landelijke gebieden. De plaatsingen gebeuren over het hele land, maar over het algemeen in de kleine steden in de provincie Midlands of op het platteland, afhankelijk van de gekozen formule.

De Ieren hechten veel waarde aan hun familie en staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Alle gastgezinnen hebben 1 of meerdere kinderen met minimaal 1 kind rond dezelfde leeftijd als u of uw kind (maximaal 2 jaar verschil).

Opmerking: 99% van de gezinnen hebben wifi, maar op basis van hun woonplaats, is dit niet altijd beschikbaar.

Formules

We stellen verschillende formules voor die het taalbad bij het gastgezin combineren met specifieke activiteiten. Deze maken het mogelijk om een interesse of passie met het gastgezin te delen, zoals paardrijden, golfen of het ontmoeten van jongeren in een sportief of recreatief kamp.

 • Taalbad (12-18 jaar): je deelt het dagelijks leven met het gastgezin en neemt deel aan hun activiteiten. Er worden geen extra activiteiten georganiseerd.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & excursies (10-18 jaar): de gastgezinnen organiseren 2 halve dagen en 1 hele dag aan excursies per week. De excursies verschillen per gastgezin. Ze kunnen bestaan uit historische of culturele bezoeken, maar ook sportieve uitjes. Dit is afhankelijk van ieders interesses.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & paardrijden (10-18 jaar): Ierland is het land van de paarden en het is voor gastgezinnen ook vrij gewoon om 1 of meerdere paarden te hebben. Als u geïnteresseerd bent in paardrijden is dit verblijf ideaal. Je leeft met een gastgezin dat 1 of meerdere paarden (pony's) bezit en kan minimaal 8 uur per week paardrijden in een vertrouwde en familiale sfeer. Je helpt met het verzorgen van de paarden en het schoonmaken van de stallen. Dit programma wordt enkel aangeraden voor ervaren ruiters.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan paardrijden. Stuur ook een korte video op van u/uw kind op een paard zodat men het niveau preciezer kan beoordelen.

 • Taalbad op de boerderij (10-18 jaar): als je van het platteland houdt, of je wilt het typische Ierse boerderij-leven leren kennen, zal je dit verblijf zeker waarderen. Je woont bij een gastgezin dat een boerderij heeft en neemt deel aan hun dagelijks leven, de activiteiten op de boerderij en het lichte werk (verzorging, voeren, tuinieren, schoonmaken, hooien, oogsten, tuinieren, etc). Activiteiten variëren afhankelijk van bedrijfsomvang en het seizoen. Tijdens uw verblijf gaat het leven op de boerderij verder zoals steeds; het gastgezin betrekt je in hun manier van leven. De boerderijen zijn meestal kleine bedrijven. Het gaat meestal om veebedrijven, melkveehouderijen, polyvalente bedrijven, ...

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

 • Taalbad & golf (10-18 jaar): Ierland is het paradijs voor golfers en telt vele indrukwekkende golfterreinen die perfect overlopen in het Ierse landschap. Je woont bij een gastgezin waarin minimaal 1 lid golft. Je golft minimaal 3 keer per week (in de praktijk meestal vaker). De "green fees" dienen ter plaatse betaald te worden (tussen de €5 en €30 per keer, afhankelijk van het parcours).

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan golfen.

Voor de personen die graag Engelse les zouden nemen stellen we een formule bij de lesgever voor.

 • Taalbad bij de lesgeven & excursies (10-18 jaar) : je leeft bij de lesgever en volgt 10u Engelse les per week, of twee lessen per dag. Elke les duurt 50 minuten, gevolgd door een pauze van 10 minuten. Het gastgezin organiseert uiteraard 2 halve dagen + 1 hele dag excursies per week. Dit kunnen bezoeken zijn aan historische of culturele plekken, maar ook uitstappen naar sportactiviteiten afhankelijk van ieders interesses.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken

Taalbad & Day Camp : voor de hieronder beschreven formules begeleid het gastgezin de jongere tot het kamp en haalt hem erna terug op.

 • Taalbad & ponykamp (10-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag van 10u00 tot 15u00 neem je deel aan een cursus paardrijden. De manège heeft plaats voor ongeveer 30 jongeren per week: 90% is Iers, 6% is Spaans, 5% is Frans en 1% andere nationaliteiten. De jongeren worden verdeeld over groepen van 8 of 9, afhankelijk van het niveau. De jongeren met dezelfde nationaliteit worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden.

De cursus bevat: cursus paardrijden, springen, cross country rijden, dagwandelingen, spellen in het bos, verzorging van de paarden en een toneelstuk aan het einde van het verblijf.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven". Bestemming: Athlone, Comté de Westmeath Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan paardrijden.

 • Taalbad & tenniskamp (12-17 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag van 10u00 tot 17u00 neem je deel aan een cursus tennis. Er is een eetpauze van 13u00 tot 14u00. Het tenniskamp heeft plaats voor 16 tot 24 jongeren per week. De jongeren worden gescheiden in 2 groepen, vaak afhankelijk van het niveau maar soms ook op leeftijd en geslacht.

De cursus bevat: technieken en tactieken van het spel, lichamelijke en mentale training.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven". Bestemming: Mullingar en hertogdom Westmeath Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan tennissen.

 • Taalbad & rugby kamp (12-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag van 09u00 tot 16u00 neem je deel aan een cursus rugby, georganiseerd door een bekende club uit Dublin. Er is een eetpauze van 13u00 tot 14u00. Het rugbykamp biedt plaats voor 110 jongeren per week (in 2018 was 40% Iers, 10% Spaans, 25% Frans en 25% van andere Engelstalige landen).

De cursus bevat: 10 uur training met de bekende coaches van het Irish Rugby Institute, maar ook uit Europa: verbeter je speltechnieken (strategie, snelheid, behendigheid en kracht), conditie, voeding en psychologische voorbereiding. Deelname aan het beroemde IRI Rugby Sevens Tournament, een ontmoeting met een professionele speler, interactie met andere spelers tijdens het kamp, sportieve bijeenkomsten op de Surfdock school, 1 cultureel bezoek per week: bijv. bezoek aan stadion (Aviva, Croke Park), Guiness Storehouse, bezoek aan Dublin, etc.

Verblijfsduur: 2 weken op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven". Bestemming: Dublin - suttonians RFC

Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan rugbyen.

 • Taalbad & voetbalkamp (10-17 jaar) : je deelt het dagelijkse leven met je gastgezin en neemt deel aan een voetbalstage georganiseerd door de Sligo Rovers FC, van maandag tot vrijdag van 10u30 tot 15u00. Het voetbalkamp ontvangt 100 jongeren per week van allerlei verschillende nationaliteiten. De stage omvat : opwarming, ontwikkeling techniek, dribbels, op doel schieten, verdediging, koppen, matches in kleine groepen, ploeggeest oefenen.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, zie tabblad "Data & tarieven".

Bestemming: Sligo, Graafschap Sligo
Vermeld op het inschrijvingsformulier hoe goed u/uw kind al kan voetballen.

 • Taalbad & Surf (10-16 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag neem je dagelijks 2-3u deel aan het Surf Camp. De kampen bevinden zich op de beste surfplekken van de westkust van Ierland. Aantal deelnemers per kamp : tussen de 10 en de 15 per week.
  De deelnemers worden in kleine groepen verdeeld, afhankelijk van hun leeftijd en surfniveau. Alle begeleiders zijn gediplomeerd door de Ierse Surfing Association Alle niveaus zijn welkom, ook beginners. Al het materiaal wordt voorzien.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, zie tabblad "Data & tarieven".

Bestemming : Graafschap Donegal, Sligo, Mayo of Clar

 • Taalbad, Surf & Avontuur (10-16 jaar) : tuje neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag, van 10u00 tot 16u30 neem je deel aan het Surf & Adventure Camp. De helft van de dag wordt besteed aan surfen, en de andere helft aan diverse openlucht-activiteiten, zoals: hoogteparcours, kayak, vlottenbouwen, oriëntatie-cursus.

Aantal deelnemers per kamp : tussen de 10 en de 25 per week.
De deelnemers worden in kleine groepen verdeeld, afhankelijk van hun leeftijd en surfniveau. Alle begeleiders zijn gediplomeerd door de Ierse Surfing Association Alle niveaus zijn welkom, ook beginners. Al het materiaal wordt voorzien.

Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, zie tabblad "Data & tarieven".

Bestemming : Graafschap Donegal, Sligo, Mayo of Clar

 • Taalbad & avontuurlijke sporten (12-18 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag van 09u30 tot 17u00 neem je deel aan een cursus tennis. Er is een eetpauze van 13u00 tot 14u00. Dit kamp staat bekend als 1 van de beste kampen voor avontuurlijke sporten in Ierland. Er is wekelijks plaats voor 100 tot 200 deelnemers.

. De deelnemers worden verdeeld over kleine groepen voor de verschillende activiteiten, afhankelijk van leeftijd en nationaliteit.

Voorgestelde activiteiten: zipline, abseilen, klimmen, boom klimmen, boogschieten, zorgbing, kanoën, water trampolines, zeilen, windsurfen, lasergamen, duiken, etc. Verblijfsduur: 1 tot 4 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Carlingford, comté de Louth

 • Taalbad & MAD camp- Music, Acting, Dance (10-17 jaar): je neemt deel aan het dagelijks leven van het gastgezin en op maandag t/m vrijdag van 10u00 tot 15u00 neem je deel aan een MAD kamp. Er is een eetpauze van 45 minuten. Het kamp heeft plaats voor 50 tot 70 deelnemers per week. De deelnemers worden verdeeld over groepen op leeftijd: 10-12 jaar, 13-17 jaar. Elke groep volgt 3 cursussen per dag.

Activiteiten voorgesteld per thema: alle activiteiten worden op een speelse manier uitgevoerd. Muziek: ademhalingstechnieken, dictie, harmonie, zingen en dynamiek, etc. Theater: improvisatie, mime, schrijven van scènes, etc. Dans: Hip Hop, musical, hedendaagse dans, etc. Een uitvoering aan het einde van het verblijf

verblijfsduur: 2 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2017". Bestemming: Athlone, comté de Westmeath

 • Taalbad & viskamp (13-17 jaar): dezeu cursus is voor jongeren die veel plezier hebben in het vissen in meren en rivieren in Ierland. De visvereniging heeft plaats voor een twaalftal internationale deelnemers per week (geen Ierse jongeren aanwezig).

De cursus bevat: verschillende vistechnieken (vliegvissen, zoetwatervissen, etc.) aas, haken, rescept voor het water en de omgeving van de rivieren, etc.

De deelnemers worden verdeeld over kleine groepen met een professionele toezichthouder aangewezen op hun niveau. Het vissen gebeurt vaak aan de Blackwater rivier, bekend om de forel en de snoek.

Verblijfsduur: 2 weken, op specifieke data, zie tabblad "Data & tarieven 2020". Bestemming:Kells, comté de Meath

Opties tegen toeslag:

 • Privécursus Engels: mogelijkheid tot het volgen van een privécursus aangepast op de behoeften van de jongeren. De leraar geeft meestal les in het huis van het gastgezin. De tijden van de cursus worden vastgesteld door de leraar, de leerling en het gastgezin. Optie aangeven en uitleggen bij de inschrijving.

Gastgezin

De deelnemers verblijven bij een Iers gastgezin die zorgvuldig is geselecteerd door onze lokale partner. De deelnemer wordt gezien als lid van het gezin en neemt deel aan het ritme van het gezin en hun dagelijkse activiteiten.

Individuele of gedeelde kamer (afhankelijk van gastgezin), volpension, maximaal 1 Nederlandstalige per gastgezin

De gastgezinnen hebben minimaal 1 kind met gelijke leeftijd als de deelnemer (ongeveer 2 jaar verschil maximum).

Ligging: verspreid over heel Ierland in kleine steden of landelijke gebieden.

Data & tarieven 2020

Data 2020

De taalbad-verblijven bij een gastgezin gaan tijdens de zomer door (juni, juli en augustus) en tijdens de Ierse schoolvakanties (met uitzondering van het taalbad & kampen, deze worden georganiseerd op specifieke data, zie hieronder).

Begin sessie Taalbad & ponykamp: 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08

Begin sessie Taalbad & tenniskamp: 06/07, 13/07, 20/07, 27/07

Begin sessie Taalbad & rugbykamp (2 weken): 29/06 tot 10/07 ; 13/07 tot 24/07

Begin sessie Taalbad & voetbalkamp: 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08

Begin sessie Taalbad & surfen: 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08

Begin sessie Taalbad & surfen en avontuur: 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08

Begin sessie Taalbad & avontuurlijke sporten: 29/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08

Begin sessie Taalbad & MAD kamp (2 weken): 29/06 - 10/07

Begin sessie Taalbad & viskamp (1 of 2 weken): 29/06, 06/07, 13/07, 20/07

Tarieven 2020

This programme contains classes Accommodation included Meal included Supervision 24h support
Tarieven van verblijven -

Inclusief inschrijvingskosten

Klik hier om u in te schrijven
Tarieven verblijven
Formule1 week2 weken3 weken4 weken
Totale onderdompeling825119015501955
Onderdompeling & excursies940136017802240
Onderdompeling op de boerderij855121515751995
Onderdompeling & paardrijden945136017802240
Onderdompeling & golf855121515751995
Totale onderdompeling & Excursies1265199527203495
Onderdompeling & pony kamp1035154521252695
Onderdompeling & tennis kamp995152020852630
Onderdompeling & rugby kamp-1760--
Onderdompeling & Soccer camp1050154021252695
Onderdompeling & surf1055154521202610
Onderdompeling, Surf & Adventures1095166522602820
Onderdompeling & sport avontuur1095168022952890
Onderdompeling & MAD kamp-1420--
Onderdompeling & vis kamp109516802295-
Toeslagen
Retour transfer (op aangegeven uren)240
Aankomst en vertrek buiten aangegeven uren65
Ochtend vlucht (met nacht in Dublin, nacht ervoor)85
Privécursus Engels (per uur)35

De prijs is inclusief:

 • Plaatsing en verblijf in gastgezin
 • Individuele of gedeelde kamer, afhankelijk van gastgezin
 • Volpension
 • Activiteiten volgens gekozen formule
 • Entreegelden (Taalbad & activiteiten)
 • Hulp van Easy Languages en de lokale partner tijdens het verblijf
 • Inschrijvingskosten

De prijs is exclusief:

 • De reis van en naar Dublin
 • Transfers bij aankomst en vertrek
 • Maaltijden tijdens excursies
 • Optionele verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Reis

Dag van aankomst: zaterdag of zondag

Dag van vertrek: zaterdag of zondag

Voor de verblijven: Taalbad , Taalbad & excursies, Taalbad & paardrijden, Taalbad op de boerderij en Taalbad & golf: de data zijn een relatief flexibel. U kunt contact met ons opnemen over een specifieke aanvraag.

Luchthaven van aankomst: Dublin

Transfers bij aankomst en vertrek vanaf vliegveld Dublin naar bestemming verplicht: zie prijstabel. Een aankomst is voorzien tussen 9u00 en 18u00 en vertrek tussen 11u00 en 20u700. Er wordt een toeslag gevraagd bij aankomst en vertrek buiten deze uren (zie tabblad "Data & tarieven 2017").

Let op: reserveer uw reis niet voor wij uw verblijf hebben bevestigd.

Voor kinderen jonger dan 16: Sommige vluchtmaatschappijen (zoals Ryanair) staan het niet toe dat kinderen onder de 16 zonder begeleiding reizen. Controleer daarom bij het boeken of dit mogelijk is. Neem eventueel contact met ons op.

Zelf meebrengen:

 • Taalbad & paardrijden en Taalbad & pony kamp: helm, vest met bescherming, rijlaarzen, waterdichte rijbroek. Taalbad & pony kamp: de manege beschikt over enkele helmen, rijlaarzen en veiligheidsvesten. Het wordt toch aangeraden om eigen spullen mee te brengen.

 • Taalbad op de boerderij: warme, comfortabele en praktische kleren

 • Taalbad & golf: gepast golftenue en golfclubs

 • Taalbad & tenniskamp: 2 rackets, tennisschoenen (voor alle oppervlakten), gepast tenue en een tweede tenue

 • Taalbad & rugby kamp: rugbyschoenen, sportschoenen, bescherming (schouder, tanden en helm), 3 trainingstenues (short, polo en schoenen), sporttenue, lichte regenkleding

 • Taalbad & voetbalkamp: scheenbeschermers, voetbalschoenen, sportschoenen, lichte regenkleding, naam tags voor sporttas, zon bescherming

 • Taalbad & avontuurlijke sporten: sporttenue (joggingbroek, sweatshirt, sportschoenen), 2e sporttenue, zwemkleding en t-shirts

 • Taalbad & Surf Camp: zwembroek en handdoek

 • Taalbad & MAD kamp: comfortabele kleding

 • Taalbad & vis kamp: waterdichte laarzen, hoge vis-laarzen (lieslaarzen), waterdichte broek, warm vest, waadpakken voor ervaren vissers

Onze programma's: Ierland

Ga naar: Home​ → Vakantiekampen (8 tot 25 jaar)​ → Engels​ → Ierland

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.