Easy Languages

Taalbad bij gastgezin zonder les in Frankrijk

Waarom dit programma?

Programma

Taalbad

Een taalbad is een ideale manier om de taal te ontwikkelen terwijl de mondelinge vlotheid ook getraind wordt. Bovenop de linguïstische training laat dit programma toe de cultuur van binnenuit te ontdekken, met de levenswijze en gewoontes van de bewoners voorop. Dit alles dankzij de authentieke momenten die je beleeft met het gastgezin dat je opvangt. De gastgezinnen verwelkomen in het algemeen slechts student tijdens dezelfde periode. Indien er toch meerdere studenten zijn wordt ervoor gezorgd dat ze niet dezelfde nationaliteit of moedertaal hebben.

Communicatie en uitwisseling zijn sleutelwoorden voor een geslaagd verblijf, net zoals openheid van geest en het vermogen je aan te passen aan een andere manier van leven. Deze formule wordt dan ook aangeraden aan jongeren die voldoende zelfstandig, sociaal en open zijn. Om de integratie te vergemakkelijken is het aangeraden om 2 of 3 jaar Franse les gevolgd te hebben.

Gastgezinnen

Als deelnemer wordt je zorgvuldig opgevangen door een Frans gastgezin, zorgvuldig geselecteerd door onze lokale partner. Je zal deel uitmaken van het gezin en het dagelijkse leven delen.

De deelnemers verblijven in enkele of gedeelde kamers, met een kind van de familie (of met iemand met een andere nationaliteit.)

Bovenop de dagelijkse gewoonten organiseren de gastgezinnen 1 activiteit of 1 excursie per week met de jongere.

Onze lokale vertegenwoordigers verzekeren het welzijn van de studenten en zijn steeds bereikbaar, zowel voor de student als voor het gastgezin.

Bestemmingen

We bieden talloze bestemmingen aan.

U kan twee bestemmingen naar keuze opgeven op het moment van de reservatie.

Data & tarieven 2020

Data 2020

We bieden verblijven aan in juli en augustus, van zondag tot zaterdag.

Andere periodes zijn mogelijk, afhankelijk van de schoolvakanties in Frankrijk. Contacteer ons voor meer informatie.

Duur verblijf: 2 tot 4 weken.

Wij willen u er op wijzen dat dit programma zeer populair is in de zomer (juli-augsutus). Om zeker te zijn van een plaats vragen wij u om uw inschrijving minimum 4 weken voor vertrek te vervolledigen.

Tarieven 2020

Tarieven van verblijven -

Inclusief belastingen en inschrijvingskosten

Klik hier om u in te schrijven
Prijs
VerblijfsduurTaalbad
2 weken1260
3 weken1650
4 weken1920
Opties
Extra nacht50

De prijzen zijn inclusief:

De prijzen zijn exclusief:

Praktische informatie

Dag van aankomst : zondag Dag van vertrek : zaterdag

transfers

De transfers zijn inbegrepen van en naar de luchthaven of het treinstation het dichtst bij het gastgezin gelegen.

Wij geven u deze informatie zodra er een gastgezin voor u geselecteerd is.

Informatie visum

Inwoners van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Frankrijk te betreden.

Inwoners uit overige landen (Verenigde Staten, Brazilië, Japan, etc.) kunnen 3 maanden verblijven in Frankrijk zonder visum.

Als u langer dan 3 maanden wenst te verblijven in Frankrijk heeft u een studentenvisum nodig, aan te vragen voor uw komst. Wij bezorgen u alle nodige informatie en documenten om dit visum te verkrijgen.

De studenten die van andere landen komen moeten zich informeren over de te ondernemen stappen voor het verkrijgen van een visum bij de Franse ambassade van hun land, of via deze link.