Bekijk in lage definitie

Taalbad bij een privéleraar in Nederland of Vlaanderen

Ga naar: Home​ → Volwassenen & Professionals​ → Nederlands

Waarom dit programma ?

 • Voor alle leeftijden en alle niveau
 • Gedurende het hele jaar, vanaf 1 week
 • Verblijf bij uw gediplomeerde en ervaren leerkracht
 • Gegarandeerde vooruitgang in een korte tijd
 • Taalbad , zonder contact met Nederlandstaligen
 • Privécursus voor 3 tot 6 uur per dag
 • Opties activiteiten of cultuur

Programma

Taalcursus bij een privéleraar

U bent totaal ondergedompeld in de taal en u volgt gepersonaliseerde lessen, aangepast aan uw doelen. U verblijft bij een privéleraar, dit is een manier van leren die veel verder gaat dan het volgen van een cursus: het leerproces dringt door tot in alle aspecten van het dagelijks leven.

Het is mogelijk ervoor te kiezen lessen te volgen die betrekking hebben op een specifiek onderwerp, of die ter voorbereiding dienen tot het afleggen van een examen. Het is ook mogelijk de standaardcursus te combineren met een optie "activiteiten" of "cultuur".

Onze partner heeft een groot netwerk van leraren, waardoor we ertoe in staat zijn de professor te vinden die het beste bij u past - ongeacht of u een jongere, volwassene, of gepensioneerd bent. Al onze leraren hebben veel ervaring en bezitten een diploma hoger onderwijs dat hen in staat stelt om vele verschillende onderwerpen en gesprekken te behandelen. Ze delen hun dagelijkse leven met u en bieden een gezellige en warme opvang.

Aangeboden bestemmingen

Vlaanderen

Nederland: Amsterdam, Centraal-Nederland

De leraren bevinden zich zelden in het stadscentrum. De kwaliteit van het verblijf en de competenties van de leraren krijgen voorrang op een centrale ligging. Wij vragen u 3 keuzes door te geven bij de inschrijving.

NB: In Vlaanderen zijn de professoren meestal op pensioen zonder inwonende kinderen

Cursus Nederlands: Algemene informatie

 • Duur van de les : 60 minuten
 • Lesrooster : flexibel, afhankelijk van de beschikbaarheid van de leraar en uw wensen. U kunt kiezen om de uren over de hele week te verdelen of over enkele dagen, zodat u ook nog tijd heeft om de omgeving te verkennen. Dit bepaal je persoonlijk met je leraar.
 • Niveautest : op de dag van aankomst. Het is mogelijk om op voorhand een online test te maken.
 • Aanvaarde taalniveaus : alle niveaus
 • Deelnamecertificaat: aan het einde van je verblijf krijg je een deelnamecertificaat en een rapport met evaluatie van je vordering gedurende het verblijf (op aanvraag).
 • Opties : gespecialiseerde woordenschat, cocooning (toezicht verplicht voor jongeren onder de 15 jaar) (zie tabblad "opties")
 • Kwalificaties : de leraren hebben een universitair diploma (of een gelijkwaardig diploma) en/of aggregatie.
 • Maximaal aantal studenten per familie : U zult als enige student in het gastgezin verblijven bij de privéleraar. In zeer zeldzame gevallen kan het voorkomen dat er nog een andere student bij de leraar verblijft. Mocht dit het geval zijn, dan heeft deze student altijd een andere nationaliteit.

Sterke punten van deze formule

 • Een constant contact met de taal
  Deze gepersonaliseerde formule garandeert snelle vorderingen en het bereiken van uw doelen. U verblijft als enige student bij de leraar, heeft geen contact met andere buitenlandse studenten en is er geen mogelijkheid om uw moedertaal te spreken. De intensiteit van een taalbad in een andere cultuur vergt een grote investering en een veel motivatie van de studenten.

 • Gekwalificeerde en ervaren leerkrachten
  Al onze leraren zijn ervaren en hebben de benodigde universitaire kwalificaties. Ze hebben een specifieke opleiding gevolgd en zijn geselecteerd voor hun gastvrijheid, en de kwaliteit van hun verblijfplaats. Bovendien worden ze ondersteund door een netwerk van pedagogische directeurs die nieuwe leermethodes ontwikkelen en regelmatig vormingen aanbieden voor de leraren. Indien nodig kunnen deze tijdens het verblijf worden gecontacteerd indien nodig.

 • Een uitstekende kwaliteit van de verblijfsplaats
  De familie biedt een goede verblijfplaats aan, en werd geselecteerd om te voldoen aan uw verwachtingen. Als u een bijzonder dieet volgt of speciale voorkeuren heeft (rokers, aanwezigheid van kinderen/huisdieren etc.), is het noodzakelijk om dit aan ons door te geven bij inschrijving. Er is altijd een leraar die past bij uw profiel: of u nu een jongere, volwassen, professional of gepensioneerde bent maakt niet uit. Het hoge sociale niveau van onze gastgezinnen vormt een garantie voor verrijkende en interessante interacties en de nodige vordering in uw doeltaal.

 • Programma’s aangepast aan de situatie van elke deelnemer

  • Behalen van uw doelen : Dit programma heeft als voordeel dat de leerdoelen volledig worden aangepast aan de student. Deze doelen kunnen zowel persoonlijk zijn, als academisch of professioneel (het voorbereiden van een examen, achterstand op school inhalen, voorsprong nemen op een cursus die u thuis volgt, of ter voorbereiding op een internationale conferentie op het werk). De leraar past zich dus aan aan uw doelen, en zal zich richten op uw zwakke punten om u zo dicht mogelijk bij uw leerdoelen te brengen in de gegeven tijd.

  • Snelle resultaten : Dit programma is ideaal voor iedereen (jongeren, volwassenen, professionelen en gepensioneerden) die veel wenst te leren in een beperkte tijd. Dit programma is tevens ideaal als u simpelweg les kwalitatief les wilt volgen zonder tussen een groep, vaak jongere, studenten te belanden of bepaalde doelen zo snel mogelijk wilt halen via lessen aangepast aan uw specifieke leertempo.

  • Omkadering voor de allerjongsten : Veel kinderen en jongvolwassenen nemen deel aan dit type verblijf aangezien een omkadering door ervaren en serieuze families gegarandeerd is. De motivatie van de jongeren is uiteraard fundamenteel voor een succesvol verblijf. We bieden ook de optie ”Cocooning”, die verplicht is voor kinderen onder de 15 jaar, en aangeraden aan alle minderjarigen. Deze optie garandeert de aanwezigheid van een volwassene 24/7.

  • Leren in groep : Als 2 personen met hetzelfde niveau dezelfde cursus samen willen volgen, genieten ze allebei van een korting van 20%.

Onze partner

Onze partner Home Language International is de leider op de markt van het leren van talen bij een privéleraar thuis. Sinds 1979 heeft dit familiebedrijf zich ontwikkeld met een focus op het onderhouden van goede relaties met leraren in meer dan 30 landen over de hele wereld, en voor meer dan 20 talen. De regionale coördinatoren, die aanwezig zijn in alle 110 regio’s, houden toezicht op de leraren om de kwaliteit van het verblijf en onderwijs te garanderen.

Nederlands/Nederlands & Activiteiten

U kunt kiezen voor een standaard taalcursus, of voor een programma dat de taallessen met ludieke activiteiten combineert.

Nederlands

U heeft de keuze in het programma tussen 10, 15, 20, 25 of 30 uur privéles per week.

Opties tegen toeslag :

 • Specifieke woordenschat / Voorbereiding op examens
 • Cocooning

Nederlands & Activiteiten

Deze optie biedt u de mogelijkheid om 10, 15, 20 of 25 uur cursus Nederlands te combineren met 5 uur algemene activiteiten per week. U stelt het programma ter plaatse samen in samenspraak met de leraar, afhankelijk van uw interesses en de lokale mogelijkheden. Deze activiteiten zijn een goede manier om je vaardigheden in praktijk te brengen.
Alle kosten die deze activiteiten met zich meebrengen zijn inbegrepen in het programma (reiskosten, enz.). De optie is beschikbaar voor alle bestemmingen.

Voorbeelden van activiteiten : lokale bezoeken, bus tour, picknicken, cinema, zwemmen, minigolf, restaurant, pub tour (+18 jaar), enz.

Wij raden jongeren aan om deze optie te boeken. De activiteiten bieden de mogelijkheid uw taalkennis in de praktijk te brengen in een andere context, en zo op een leuke manier vooruitgang te boeken.

Nederlands + Cultuur

U kunt kiezen uit 15, 20 of 25 uur privéles Nederlands + 3 culturele bezoeken naar keuze uit onderstaande opties (behalve Vlaanderen: verplichte bezoeken) per week.

Toegangsprijzen en vervoer naar de activiteiten voor u en uw begeleider zijn in de prijs inbegrepen.

De culturele bezoeken vinden meestal plaats met uw taaldocent, maar er kan ook een ander lid van uw gastgezin bij betrokken zijn.

 • Antwerpen (Vlaanderen) : Bezoek aan de oude stad met inbegrip van de middeleeuwse straten, de Grote Markt, het stadhuis, de vesting, de gildehuizen, het Privéhuismuseum en een ritje te paard.

 • Amsterdam (Nederland) : Rembrandthuis Museum, Vondelpark, Van Gogh Museum, Rondvaartvaart, Fotomuseum Huis Marseille, Diamantfabriekstour, Albert Cuypmarkt of Waterloo Vlooienmarkt of Drijvende Bloemenmarkt, Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijkstraat Winkelen, Oogfilmmuseum, Max Euwe Schaakmuseum, China Town & Zeedijk Boeddhistische Tempel, Stedelijk Museum, Tassenmuseum, Verborgen Kerkmuseum, Anne Frankhuis, Nemo Wetenschapsmuseum, Scheepvaartmuseum, This is Holland 5D experience, Heineken Brouwerij Tour (18+), Artis Zoo

 • Midden-Nederland (afhankelijk van de locatie van de leraar): Geofort, Uil Dierenpark, Natuurwandeling langs de rivier, Fietstocht, Glasblazerij Leerdam, Dierenpark Rhennen, Stadsbezoeken: Gorinchem (oude Nederlandse stad met haven en marktplaats), Woudrichem (Slot Loevesteijn), Utrecht (oude stad en grachten, Spoorwegmuseum, Streetorgans Museum), Hertogenbosch (oude stad en grachten), marktplaats, museum van Jheronimus Bosch, Kinderdijk (Unesco Werelderfgoed met 23 molens), Rotterdamse sightseeing tour, Amsterdam Sightseeing tour

Opties

Optie « Specifieke woordenschat/Voorbereiding examens»

 • Uw leraar stelt een cursus samen om u voor te bereiden op een examen (zoals Cambridge First Certificate, Proficiency, TOEIC of TOEFL) of een cursus voor het leren van specifieke woordenschat voor schoolvakken (wiskunde, aardrijkskunde, literatuur) of technische termen in beroepsvelden (geneeskunde, ingenieur, recht, informatica, architectuur, toerisme, enz.). Let op dat deze de zorgvuldig geselecteerde leraren niet noodzakelijk ingenieurs, artsen of advocaten zijn.

Let op: het programma is er slechts om de examens voor te bereiden, je zult de examens dus niet ter plaatse afleggen. Het lesmateriaal is enkel voorzien voor de bovenstaande examens. Voor elk ander examen dient u eigen lesmateriaal mee te nemen (boeken, kopieën van vorige examens of andere nodige documenten ter voorbereiding).

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

 • Optie « Cocooning »

De optie « Cocooning » garandeert de aanwezigheid van een volwassene (leraar of ander volwassen lid van de familie) op elk moment van de dag, gedurende het hele verblijf. Deze optie bevat geen activiteiten en verzekert enkel het toezicht van een volwassene. Deze optie is verplicht voor jongeren onder de 15 jaar en wordt sterk aangeraden voor deelnemers jonger dan 18 jaar.

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

 • Optie « Tiener » 13-17 jaar

 • De optie « Tiener » biedt 10 uur basiscursus naar interesses van het kind (sport, hobby’s, idolen,...), internetfilmpjes, sportieve projecten, films, muziek, rollenspellen, debatten, schrijven van dagboek, etc.
  Ook bevat deze optie 3 activiteiten naar keuze: winkelen, wandelen door de stad/park/strand, videospelletjes of gezelschapsspellen, bezoeken aan bezienswaardigheden, voorbereiding typisch ontbijt etc. Dagelijks moet er ongeveer 1 uur aan huiswerk of aan een project besteed worden in de vrije tijd van de student.

Toeslag : prijs van het standaardprogramma (15 lessen)

De toeslag voor « Cocooning » is verplicht voor 13-15 jarigen en wordt sterk aangeraden voor 16/17 jarigen.

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

 • Optie « Bijzondere dieetwensen »

Als u een specifiek dieet volgt is het belangrijk dit te vermelden voor vertrek zodat de leraar zich hieraan kan aanpassen. Als het dieet veel aanpassingen vergt van het gastgezin, zoals glutenvrij, halal, enz. wordt er een toeslag gevraagd.

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

 • Optie « Bijzondere behoeften »

Sommige leraren zijn voorbereid, en hebben hun huis aangepast, voor de opvang van studenten met een lichamelijke handicap (bijvoorbeeld visuele of auditieve beperkingen), emotionele of gedragsstoornissen (bv. ADHD), of **leerstoornissen (bv. dyslexie). Indien u hier gebruik van wenst te maken, gelieve ons dit op voorhand te laten weten. Deze optie biedt een verblijf dat aangepast is aan de specifieke situatie van de deelnemer.

Deze toeslag biedt geen zorg aan de studenten.

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

 • Optie « Vijf sterren » : Luxe service

Deze optie is speciaal voor zakelijke cursussen en professionals, en voor hun families, die meer comfort wensen. Het programma “Vijf sterren” bevat een privé-badkamer en speciale maaltijden en meer aandacht voor de student.

Toeslag : 100% van de prijs van de gekozen cursus

 • Gedeeld verblijf

Het is mogelijk om met z’n tweeën, drieën of vieren les te volgen met andere (een) deelnemer(s) naar keuze, op voorwaarde dat ze dezelfde data kiezen, en hetzelfde taalniveau hebben.

U krijgt 20% korting voor iedere student als u met twee vertrekt en 25% korting als u met drie of vier vertrekt.

 • Senioren

Studenten van 60 jaar en ouder krijgen een korting op alle verblijven die beginnen en eindigen tussen oktober en mei.

Korting: 5%

 • Verblijf tijdens de kerstperiode en/of nieuwjaar

Het is mogelijk om een programma te volgen tijdens de kerstperiode. Een toeslag wordt toegepast op verblijven op de dagen 24, 25 en 26 december of 31 december en 1 januari. Als u zowel tijdens kerst als nieuwjaar verblijft, zal de toeslag 2 keer worden toegepast. De toeslag bevat activiteiten zoals het nieuwjaarseten, het aftellen naar het nieuwe jaar, het vuurwerk gaan zien, een stadswandeling, en shoppen.

Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Data & tarieven 2020

Data 2020

Begin van de sessie : elke week, gedurende het hele jaar

Tarieven 2020

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Tarieven Cursus -

Volpension, alle inschrijvingskosten en belastingen zijn inbegrepen.

Zich inschrijven
Standaardprogramma - Prijs per week
Aantal uur / BestemmingVlaanderenNederland
15 uur11901355
20 uur13901555
25 uur15901755
30 uur17901955
Programma Talen & Activiteiten - Prijs per week
Aantal uur les / BestemmingVlaanderenNederland
10 uur les & 5 uur activiteiten12901455
15 uur les & 5 uur activiteiten14901655
20 uur les & 5 uur activiteiten16901855
25 uur les & 5 uur activiteiten18902055
Programma Talen & Cultuur - Prijs per week
BestemmingVlaanderenNederland
Toeslag 3 culturele bezoeken per week290300
Opties (per week)
Extra nacht120
Transfers (per rit) - Vlaanderen65
Transfers (per rit) - Nederland90
Voorbereiding Examens / Business130
Cocooning (verplicht -15j)150
Toeslag Kerst & Nieuwjaar145
Privé-badkamer180
Speciaal dieet150
Speciale behoeften (ADHD, Dyslexie, Lichamelijke handicap)150

*Heen- en terugreis verplicht voor 16 jaar en jonger. Tijdens de zomer (30/06 - 03/09), programma's van 15 uur minimum.

De prijzen zijn inclusief :

 • Het gekozen programma
 • De cursussen en gebruik van het lesmateriaal
 • Verblijf in een individuele kamer bij uw privéleraar
 • Volpension
 • Alle belastingen en inschrijvingskosten
 • Bijstand door de regionale coördinator
 • Niveautest, deelnamecertificaat en stagerapport (op aanvraag)

De prijzen zijn exclusief :

 • De reis en transfers
 • Eventuele toeslagen (« Specifieke woordenschat/voorbereiding op examens », « Cocooning », verblijf « Vijf Sterren »)
 • Toeslagen eindejaarsfeesten tijdens verblijf (24, 25, 26, 31 december en/of 1 januari)
 • Eventuele extra nachten
 • Eventuele Visumkosten
 • Eventuele optionele verzekeringen

Opmerkingen

 • Als 2 studenten met hetzelfde niveau samen wensen te verblijven en samen cursus wensen te volgen, krijgt elk van hen 20% korting
 • Als een persoon de deelnemer wenst te begeleiden en de kamer te delen, maar geen les wenst te volgen, geniet deze persoon van 20% korting.

Praktische informatie

Reis

Dag van aankomst : zondag

Dag van vertrek : zondag (7 nachten. Sommige leraren zijn flexibel met aankomst en vertrekdata)

Station of vliegveld van aankomst : Transfer mogelijk op aanvraag (tegen betaling, zie tabblad « Data & tarieven ». )

Zodra u te horen krijgt bij welke leraar u verblijft, krijgt u te horen welk station of vliegveld het dichtste bij hun woonplaats is. De transfers worden georganiseerd door het gastgezin, de lokale organisatie of een privéchauffeur (vaak met auto, soms met het openbaar vervoer).

Als u op een ander station/vliegveld aankomst of als u arriveert/vertrekt voor 8 uur of na 21 uur, gelden er toeslagen. De studenten die jonger zijn dan 16 jaar moeten verplicht een transfer reserveren bij aankomst en vertrek, behalve als ze worden begeleid door hun ouders.

Let op : reserveer uw vervoer pas nadat u van ons een definitieve bevestiging heeft ontvangen voor uw verblijf bij een privéleraar (ongeveer 8 dagen na overschrijving van het voorschot).

Informatie visum

Heeft u een visum nodig voor het volgen van dit programma? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u een kijkje nemen op onze website.

Twijfel niet om ons te benaderen via mail of telefoon wanneer u meer informatie wenst te verkrijgen.

Video

Onze programma's: Nederlands

Ga naar: Home​ → Volwassenen & Professionals​ → Nederlands

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.