Bekijk in lage definitie

Taalbad bij een privéleraar in Nederland of Vlaanderen

Ga naar: Home​ → Volwassenen & Professionals​ → Nederlands

Waarom dit programma ?

 • Voor alle leeftijden en alle niveau
 • Gedurende het hele jaar, vanaf 1 week
 • Verblijf bij uw gediplomeerde en ervaren leerkracht
 • Gegarandeerde vooruitgang in een korte tijd
 • Taalbad , zonder contact met Nederlandstaligen
 • Privécursus voor 2 tot 6 uur per dag
 • Opties activiteiten of cultuur

Programma

Taalcursus bij een privéleraar

U bent totaal ondergedompeld in de taal en u volgt persoonlijke cursussen, aangepast aan uw doelen. U verblijft bij een privéleraar, dit is een manier van leren die veel verder gaat dan alleen het volgen van een cursus: Het leerprocess dringt zich door tot in alle aspecten van het dagelijks leven.

Het is mogelijk ervoor te kiezen lessen te volgen die betrekking hebben op een specifiek onderwerp, of die ter voorbereiding dienen tot het afleggen van een examen. Het is ook mogelijk de standaardcursus talen te combineren met bijkomende extra's (sport, activiteiten, cultuur, recreatie).

Onze partner bezit een groot netwerk aan professoren, waardoor we ertoe in staat zijn de professor te vinden die het beste u past - ongeacht of u jong bent, volwassene, of gepensioneerd. Al onze leraren hebben veel ervaring en bezitten een hoog opleidingsniveau die hun in staat stelt om vele verschillende onderwerpen en gesprekken te behandelen. Ze verwelkomen u graag in hun dagelijks leven, zowel met warmte, als met kennis die kan worden uitgewisseld.

(In Vlaanderen zijn de meeste leraren al met pensioen en hebben geen thuiswonende kinderen meer)

Aangeboden bestemmingen

Vlaanderen

Nederland: Amsterdam, Centraal-Nederland

De leraren bevinden zich zelden in het stadscentrum. Wij bieden er meer belang aan leraren te vinden die op een kwaliteitsvolle manier les kunnen geven, dan een centrale ligging in de stad. Gelieve ons altijd een keuze van 3 regio's aan te geven op het moment van uw inschrijving.

NB: In Vlaanderen zijn de professoren meestal op pensioen

Cursus Nederlands: Algemene informatie

 • Duur van de les : 60 minuten
 • Lesrooster : Flexibel, afhankelijk van uw beschikbaarheid, en die van de leraar. U kunt kiezen om de uren in te delen over de hele week of over enkele dagen, zodat u ook nog tijd heeft om de omgeving te verkennen. Dit bepaal je persoonlijk met je leraar.
 • Niveautest : Op de dag van aankomst. Het is meestal ook mogelijk om een test van te voren online te maken.
 • Aanvaarde taalniveaus : Alle niveaus
 • Deelnemerscertificaat: Aan het einde van je verblijf krijg je een deelnemerscertificaat, en een rapport met evaluatie van je vordering gedurende het verblijf (op aanvraag).
 • Opties : Gespecialiseerde woordenschat, Cocooning (toezicht verplicht voor jongeren onder de 15 jaar) (Zie beschrijving hieronder)
 • Kwalificaties : De leraren hebben een universitair diploma (of een gelijkwaardig diploma) en/of aggregatie.
 • Maximaal aantal studenten per familie : U zult als enige student in het gastgezin verblijven bij de privéleraar. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat er nog een andere student bij de leraar verblijft. Mocht dit het geval zijn, dan heeft deze student altijd een andere nationaliteit.

Sterke punten van deze formule

 • Een constant contact met de taal
  Deze gepersonaliseerde formule garandeert snelle vorderingen en het bereiken van uw doelen. U verblijft als enige student bij de leraar en heeft geen contact met andere buitenlandse studenten. Ook is er geen mogelijkheid om in uw moedertaal te spreken. De intensiteit van een taalbad in een andere cultuur vergt een grote investering, en een veel motivatie van de studenten.

 • De leraren zijn gekwalificeerd en hebben ervaring
  Alle leraren beschikken over veel ervaring en hebben de universitaire opleiding die nodig is om deze cursus aan te kunnen bieden. Ze hebben een specifieke opleiding gevolgd en zijn geselecteerd voor hun gastvriendelijkheid, en de kwaliteit van hun verblijfplaats. Bovendien worden ze ondersteund door een netwerk van academische directeurs die nieuwe leermethodes ontwikkelen en regelmatig cursussen aanbieden aan de leraren zelf. Indien nodig kunnen deze tijdens het verblijf worden gecontacteerd.

 • Een uitstekende kwaliteit van de verblijfsplaats
  De familie biedt een goede verblijfplaats aan, en werd grondig geselecteerd om te voldoen aan uw verwachtingen. Als u een speciaal dieet volgt of speciale voorkeuren heeft (rokers, aanwezigheid van kinderen/huisdieren etc.), is het noodzakelijk om dit aan ons door te geven bij aanmelding. Er is altijd een leraar die past bij uw profiel: of u jong, volwassen, professioneel of met pensioen bent maakt niet uit. Het goede niveau van onze gastgezinnen is een garantie voor de verrijkende en interessante interacties die u daar zult hebben, en vormen daarbij ook een perfecte gelegenheid om de gekozen taal verder sterk te ontwikkelen.

Programma’s aangepast op de situatie van elke deelnemer

 • Behalen van uw doelen : Dit programma heeft als voordeel dat de leerdoelen volledig worden aangepast aan de student. Deze doelen kunnen zowel persoonlijk zijn, als academisch of professioneel (het voorbereiden van een examen, achterstand op school inhalen, voorsprong nemen op een cursus die u thuis volgt, of ter voorbereiding op een internationale conferentie op het werk). De leraar past zich dus aan aan uw doelen, en zal zich richten op uw zwakke punten om u zo dicht mogelijk te brengen van uw leerdoelen in de gegeven tijd.

 • Snelle resultaten : Dit programma is ideaal voor iedereen (jongeren, volwassenen, professionelen en gepensioneerden) die veel wensen te leren in de beschikbare tijd. Ook komt dit programma van pas voor mensen die zich graag bevinden in een studieomgeving die aangepast is aan hun leerritme, die liever individueel les volgen dan met een groep jongere mensen, of die specifieke leerdoelen hebben die elders niet beschikbaar zijn.

 • Voor de allerjongsten : Veel kinderen en jongvolwassenen nemen deel aan dit type verblijf aangezien het gaat om ervaren en serieuze families. De motivatie van de jongeren is echter wel fundamenteel voor een succesvolle opleiding. We bieden ook de optie ”Cocooning”, die verplicht is voor kinderen onder de 15 jaar, en aangeraden aan alle minderjarigen. Deze optie garandeert de aanwezigheid van een volwassene 24/7.

 • Leren in groep : Als 2 personen met hetzelfde niveau dezelfde cursus samen willen volgen, genieten ze allebei van een korting van 20%.

Onze partner

Onze partner Home Language International is de leider op de markt van het leren van talen bij een privéleraar thuis. In 1979 heeft dit familiebedrijf zich ontwikkeld in het onderhouden van relaties met leraren in meer dan 30 landen over de hele wereld, en voor meer dan 20 talen. De regionale coördinatoren, die aanwezig zijn in alle 110 regio’s, houden toezicht op de leraren om de kwaliteit van het verblijf en onderwijs te garanderen.

Nederlands & Activiteiten

U kunt kiezen voor een standaard taalcursus, of voor een programma die de taallessen met ludieke en/of leerrijke activiteiten combineert.

Nederlands

U heeft de keuze in het programma tussen 10, 15, 20, 25 of 30 uur privéles per week.

Opties tegen toeslag :

 • Specifieke woordenschat / Voorbereiding op examens
 • Cocooning

Nederlands en activiteiten

Deze optie biedt u de mogelijkheid om 10 uur cursus Nederlands te combineren met 5 uur activiteiten per week. U stelt een programma ter plaatse samen samen met de leraar afhankelijk van uw interesses en de lokale mogelijkheden. Deze activiteiten zijn een goede manier om je vaardigheden in praktijk te brengen. Alle kosten die deze activiteiten met zich meebrengen zijn inbegrepen in het programma (reiskosten, enz.). De optie is beschikbaar voor alle bestemmingen.

Voorbeelden van activiteiten : bioscoop, winkelen, bowlen, wandelen in de stad, strand, mini-golf, zwemmen, lokale bezoeken, bus tour, pub tour (+18 jaar), restaurant, bezoek aan een boerderij, koken, picknicken, knutselen, gezelschapsspellen, enz.

Wij raden de jongsten aan om deze optie te boeken. Daarbij bieden activiteiten ook de mogelijkheid de taalkennis in de praktijk te brengen in een andere context, en dus ook op een leuke manier vooruitgang te boeken.

Het is ook mogelijk te kiezen voor 10 uur Nederlands en 10 uur activiteiten per week, of 15 uur Nederlands en 5 uur activiteiten per week, door middel van een toeslag.

Opties

Optie « Specifieke woordenschat/Voorbereiding examens»

 • Uw leraar stelt een cursus samen om u voor te bereiden op een examen of een cursus voor het leren van specifieke woordenschat voor schoolvakken (wiskunde, aardrijkskunde, literatuur) of technische termen in beroepsvelden (geneeskunde, ingenieur, recht, informatica, architectuur, toerisme, enz.). Let op dat deze de zorgvuldig geselecteerde leraren niet persé ingenieurs, artsen of advocaten zijn.

 • Let op: het programma is er slechts om de examens voor te bereiden, je zult ze dus niet ter plaatse afleggen. Het lesmateriaal is enkel voorzien voor de bovenstaande examens. Voor elk ander examen dient u eigen lesmateriaal mee te nemen (boeken, kopieën van vorige examens of andere nodige documenten ter voorbereiding).

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Optie « Cocooning »

 • De optie « Cocooning » garandeert de aanwezigheid van een volwassene (leraar of ander volwassen lid van de familie) op elk moment van de dag, gedurende het hele verblijf. Deze optie bevat geen activiteiten en verzekert enkel de toezicht van een volwassene. Deze toeslag is verplicht voor jongeren onder de 15 jaar en wordt sterk aangeraden voor jongeren onder de 18 jaar.

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

  Optie « Teenager » 13-17 jaar

 • De optie « Teenager » biedt 10 uur basiscursus naar interesses van het kind (sport, hobby’s, idolen,...), internetfilmpjes, sportieve projecten, films, muziek, rollenspellen, debatten, schrijven van dagboek, etc.
  Ook bevat deze optie 3 activiteiten naar keuze: winkelen, wandelen door de stad/park/strand, videospelletjes of gezelschapsspellen, bezoeken van bezienswaardigheden, voorbereiding typisch lokaal ontbijt etc. Dagelijks moet er ongeveer 1 uur aan huiswerk of aan een project besteed worden in de vrije tijd van de student.

 • Toeslag : prijs van het standaardprogramma (15 lessen)

 • De toeslag voor « Cocooning » is verplicht voor 13-15 jarigen en wordt sterk aangeraden voor 16/17 jarigen.

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Optie « Speciaal dieet »

 • Als u een speciaal dieet volgt, is het belangrijk dit te vermelden voor vertrek zodat de leraar zich hieraan kan aanpassen. Als het dieet veel aanpassingen vergt van het gastgezin, zoals gluten, halal, enz. wordt er een toeslag gevraagd.

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Optie « Speciale behoeften »

 • Sommige leraren zijn zijn ertoe voorbereid, en hebben hun huis aangepast, voor het opnemen van studenten met een lichamelijke handicap (bijvoorbeeld visuele of auditieve beperkingen), emotionele of gedragsstoornissen (bv. ADHD), of **leerstoornissen (bv. dyslexie). Indien dit u hiervoor wilt kiezen, gelieve ons dit op voorhand te laten weten. Deze optie maakt het dus mogelijk een leeraar te vinden die aangepast is aan de situatie.

 • Deze toeslag biedt geen speciale zorg aan de studenten.

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Optie « Vijf sterren » : Luxe service

 • Deze optie is speciaal voor zakelijke cursussen en professionals en voor hun families, die meer comfort wensen. Het programma “Vijf sterren” bevat een privé-badkamer en speciale maaltijden en meer aandacht aan de student.

  • Toeslag : 100% van de prijs van de gekozen cursus

Met een andere internationale student

 • Het is mogelijk geplaatst te worden met een andere student, van een ander land van afkomst, die hetzelfde niveau heeft.

 • Een korting van 20% wordt aangeboden aan elke student

Gedeeld verblijf

 • Het is mogelijk om met z’n tweeën, drieën of vieren les te volgen met een andere deelnemer naar keuze, op voorwaarde dat ze dezelfde data kiezen, en hetzelfde taalniveau hebben.

 • U krijgt 20% korting op de tweede en 25% korting op de derde en vierde student.

Senioren

 • Studenten van 60 jaar en ouder krijgen een korting op alle verblijven tussen oktober en mei.
 • Korting: 5%

Verblijf tijdens de kerstperiode en/of nieuwjaar

 • Het is mogelijk om een programma te volgen tijdens de kerstperiode. Een toeslag wordt toegepast op verblijven op de dagen 24, 25 en 26 december of 31 december en 1 januari. Als u zowel tijdens kerst als nieuwjaar verblijft, zal de toeslag 2 keer worden toegepast. De toeslag bevat activiteiten zoals het nieuwjaarseten, het aftellen naar het nieuwe jaar, het vuurwerk gaan zien, een stadswandeling, en shoppen.

 • Toeslag : zie tabblad « Data & tarieven ».

Data & tarieven 2019

Data 2019

Begin van de sessie : elke week, gedurende het hele jaar

Tarieven 2019

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Tarieven Cursus -

Volpension, alle inschrijvingskosten en belastingen zijn inbegrepen.

Zich inschrijven
Standaardprogramma - Prijs per week
Aantal uur / BestemmingNederland (centraal)Nederland (Amsterdam)Vlaanderen
10 uur€ 1.180€ 1.280€ 1.070
15 uur€ 1.255€ 1.355€ 1.145
20 uur€ 1.455€ 1.555€ 1.345
25 uur€ 1.655€ 1.755€ 1.545
30 uur€ 1.855€ 1.955€ 1.745
Programma Talen & Activiteiten - Prijs per week
Aantal uur les / BestemmingNederland (centraal) Nederland (Amsterdam)Vlaanderen
10 uur les & 5 uur activiteiten€ 1.355€ 1.455€ 1.245
10 uur les & 10 uur activiteiten€ 1.630€ 1.730€ 1.520
15 uur les & 5 uur activiteiten€ 1.555€ 1.655€ 1.445
Opties (per week)
Extra nacht€ 120
Transfers (per rit) - Vlaanderen€ 65
Transfers (per rit) - Nederland€ 90
Voorbereiding Examens / Business€ 130
Cocooning (verplicht -15j)€ 150
Toeslag Kerst & Nieuwjaar€ 145
Privé-badkamer€ 180
Speciaal dieet€ 150
Speciale behoeften (ADHD, Dyslexie, Lichamelijke handicap)€ 150

*Heen- en terugreis verplicht voor 16 jaar en jonger. Tijdens de zomer (30/06 - 03/09), programma's van 15 uur minimum.

De prijzen zijn inclusief :

 • Het gekozen programma
 • De cursussen en het gebruik van lesmateriaal
 • Verblijf in een individuele kamer bij uw privéleraar
 • Volpension
 • Alle administratieve kosten
 • Hulp van lokale coördinator
 • Niveautest, een deelnamecertificaat en een stagerapport (op aanvraag)
 • Als u kiest voor een programma met optie (activiteiten, sport, cultuur of recreatie): 10 uur cursus + 5 uur activiteiten
 • Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen

Niet inbegrepen :

 • De reis van en naar bestemming & transfers
 • Eventuele toeslagen (« Specifieke woordenschat/voorbereiding op examens » , « Cocooning », verblijf « Vijf Sterren »)
 • Toeslagen feesten aan het eind van het jaar tijdens verblijf (24, 25, 26, 31 december en/of 1 januari)
 • Eventuele extra nachten
 • Eventuele Visumkosten
 • Eventuele verzekeringen

Opmerkingen

 • Als 2 studenten met hetzelfde niveau samen wensen te verblijven en samen cursus wensen te volgen, krijgt elk van hen 20% korting
 • Als een persoon wenst de deelnemer te begeleiden en de kamer te delen maar geen les wenst te volgen, geniet deze persoon van 20% korting op het « 10 uur » tarief

Praktische informatie

Reis

Dag van aankomst : zondag

Dag van vertrek : zondag (7 nachten. Sommige leraren zijn erg flexibel met aankomst en vertrekdatum)

Station of vliegveld van aankomst : Transfer mogelijk op aanvraag (tegen betaling, zie tabblad « Data & tarieven 2018 ». )

Zodra u te horen krijgt bij welke leraar u verblijft, krijgt u te horen welk station of vliegveld het dichtste bij hun woonplaats is. De transfers worden georganiseerd door het gastgezin, een lokale organisatie of een privéchauffeur (vaak met auto, zelden met openbaar vervoer).

Als u op een ander station/vliegveld aankomst of als u arriveert/vertrekt voor 8 uur of na 21 uur, gelden er toeslagen. De studenten die jonger zijn dan 16 jaar moeten verplicht een transfer reserveren bij aankomst en vertrek, behalve als ze worden begeleid door hun ouders.

Let op : reserveer uw vervoer niet voor u van ons de laatste bevestiging heeft ontvangen van uw verblijf bij een privéleraar (ongeveer 8 dagen na volledige betaling).

Informatie visum

Heeft u een visum nodig voor het volgen van dit programma? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u een kijkje nemen op onze website.

Twijfel niet op ons te contacteren per email of telefoon als u nog meer informatie wenst te krijgen over een bepaald onderwerp.

Video

Onze programma's: Nederlands

Ga naar: Home​ → Volwassenen & Professionals​ → Nederlands

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.