Bekijk in lage definitie

Spaans in Salamanca, Enforex

Ga naar: Home​ → Studenten vanaf 16 jaar​ → Spaans​ → Spanje

Programma overzicht:

 • Cursus Spaans vanaf 16 jaar
 • Algemeen , intensief en privé Spaans voor alle niveaus
 • Accommodatie in gastgezin, in residentie of appartement
 • DELE voorbereidingscursus mogelijk
 • Programma inclusief culturele workshops
 • Optionele excursies en facultatieve cursussen beschikbaar
 • Cursusduur: 1 tot 52 weken

School

Bestemming

Salamanca is bekend als de gouden stad en is een kleine stad met 180.000 inwoners in het westen van Spanje op ongeveer 200 kilometer van Madrid. Zij bezit een zeer rijke historische cultuur, waaronder een veelvoud aan oude monumenten verspreid over de stad en is de op 5 na grootste en oudste universiteit ter wereld. Talloze historische beroemdheden zoals Fray Luis de León en Miguel de Unamuno hebben er hun sporen achtergelaten.

De student kan bovendien haar Plaza Mayor bewonderen, een van de meest indrukwekkende van Spanje en de bakermat van het Castiliaans. Dit alles heeft er voor gezorgd dat Salamanca samen met Brugge (België) in 2002 uitgeroepen is tot ’Culturele Hoofdstad van Europa’.

Bezoekers kunnen niet alleen genieten van haar buitengewone verleden, maar ook van een echte levendigheid in haar nachtleven en de feestreputatie van het Iberische schiereiland. Salamanca is bovendien een studentenstad die bekend is om haar levendigheid en feestelijke sfeer.

De school

Onze partnerschool ligt in het centrum van de stad dichtbij de mythische universiteit en de Plaza Mayor. Zij is opgericht in 1973 door zeer gekwalificeerde universiteitsdocenten met als doel jonge buitenlanders de Spaanse taal te leren. De school is hierin geslaagd, aangezien zij elk jaar studenten van meer dan 30 verschillende nationaliteiten ontvangt in een leerzame en warme sfeer. De school is door het Cervantes instituut en verschillende Spaanse en internationale universiteiten erkend. De school verzekert optimale werkcondities voor de student door 30 leslokalen (60 in de zomer), een lezingszaal, computer- en ontspanningsruimte, een studiezaal, een tuin en sportfaciliteiten aan te bieden.

De school besteed veel persoonlijke aandacht aan de studenten en voor ieder doel is er een aanpak. De groepen bestaan uit gemiddeld 8 studenten. De school heeft gratis internet en WiFi .

Activiteiten en Excursies

De school biedt doordeweeks en tijdens het weekend verschillende activiteiten aan. Sommige activiteiten zijn gratis en anderen tegen kostprijs. Enkele voorbeelden van activiteiten:

 • ’s Middags
  Bezoek aan de stad (de kathedraal, de Plaza Mayor, de Casa de las Conchas, de universiteit, etc.), bioscoop, voetbal, basketbal, tapas, etc.
 • In het weekend
  Excursies naar Toledo, Ávila, Madrid, Zamora en Vallado, en Ciudad Rodrigo.

Cursus

De cursus

De lessen vinden het hele jaar door plaats. Studenten van elk niveau zijn welkom, van complete beginners tot gevorderde sprekers. De klassen worden klein gehouden met maximaal 10 studenten per klas (gemiddeld 8 studenten) om geïndividualiseerd onderwijs mogelijk te maken. De lessen duren 55 minuten. De eerste maandag na aankomst leggen de studenten een schriftelijke toets af met als doel om hun Spaanse niveau vast te stellen. De school is alleen geschikt voor studenten van 16 jaar of ouder. De leraren maken gebruik van vernieuwd lesmateriaal om de student de 4 basiscompetenties van de taal aan te leren: lezen, schrijven, spreken en begrijpen.

Wij bieden verschillende cursusprogramma’s aan:

 • Standaardcursus: 20 Spaanse lessen

 • Intensieve cursus: 25 Spaanse lessen + 5 culturele workshops (zie hieronder)

 • DELE examenvoorbereiding
  De 20 lessen per week van deze cursus bereiden de student voor op het DELE examen (Diploma Spaans als buitenlandse taal) dat op drie verschillende niveaus af te leggen is en erkend is door het Instituto Cervantes. Dit diploma is een aanrader voor personen die aan een Spaanse universiteit wensen te studeren of willen werken in een Spaanstalig land. De school biedt voorbereidingssessies van 2 of 4 weken aan op beginners-, gemiddeld en gevorderd niveau.
  Gelieve ons te raadplegen voor de prijzen van de voorbereidingssessies. De examendata en prijzen worden vastgesteld door het Instituto Cervantes. Zie sectie Data onderaan.

 • Privélessen
  De privélessen stellen de student in staat om te genieten van gepersonaliseerd onderwijs die beantwoordt aan zijn/haar specifieke behoeften en wensen. Deze cursus bestaat uit 5 of 10 extra lessen per week naast de groepslessen. Dit programma is uitermate geschikt voor studenten die een intensieve cursus wensen te volgen om in weinig tijd goede vooruitgang te boeken in de Spaanse taal.

Culturele Workshops

Wij vinden dat het leren van de Spaanse taal zich niet alleen beperkt tot de grammatica en het spreken van de taal, maar het ook belangrijk is om de Spaanse cultuur te begrijpen om doeltreffend te kunnen communiceren. Onze culturele workshops bieden de student kans om het Spaans te oefenen in de middag, maar tegelijkertijd de geschiedenis, kunst en andere onderwerpen die te maken hebben met de Spaanse cultuur, te behandelen. Wij bieden de volgende workshops aan:

 • Radioworkshop:
  Tijdens deze workshop maakt de student een eigen radioprogramma, gebaseerd op nationaal en internationaal nieuws. Op deze manier oefent de student het luisteren, verzamelen en samenvatten van Spaanse media.
 • Persworkshop:
  Tijdens deze workshop maakt de student een eigen krant of tijdschrift, gebaseerd op het nieuws, culturele evenementen, folklore en enkele interviews.
 • Theaterworkshop:
  Tijdens deze workshop leert de student zich in het openbaar uit te drukken door stukken uit bekende Spaanse toneelstukken na te spelen.

 • Geschiedenis, literatuur en kunstworkshop:
  Tijdens deze workshop analyseert en beschrijft de student een aantal beroemde Spaanse schrijvers en artiesten die de geschiedenis van Spanje gemarkeerd hebben. Daarnaast ontdekt de student de Spaanse gewoonten, keuken, maar ook enkele populaire feesten.

Accommodatie

Wij zijn ons er goed van bewust dat de kwaliteit van de accommodatie een belangrijk aspect is van een verblijf in het buitenland. Dit is dan ook de reden waarom wij comfortabele en veilige accommodatie aanbieden waar de student zich thuis kan voelen. Wij bieden accommodatie aan in gastgezin, studentenresidentie of in gedeeld appartement.

In alle accommodaties is het mogelijk om in een éénpersoonskamer te verblijven. Accommodatie is beschikbaar vanaf de zondag voor het begin van de cursus tot zaterdag 12 uur na het eind van de cursus.

 • Gastgezin:
  Een verblijf in een gastgezin is zonder twijfel de beste manier om Spaans te oefenen naast de lessen en helemaal in de Spaanse cultuur te worden ondergedompeld. De gastgezinnen hebben de gewoonte buitenlandse studenten te ontvangen, hou er wel rekening mee dat onze gastgezinnen uit ouders met kinderen, alleenstaande ouderfamilies, en soms ook gepensioneerden kan bestaan. Zij zullen wel altijd Spaans sprekenden zijn, u zult ook over het algemeen niet samen met iemand van hetzelfde nationaliteit als u in een gezin geplaatst worden, tenzij u daar specifiek voor vraagt. De gastgezinnen verblijven bijna altijd op 20 - 30 minuten afstand 5 te voet of met publiek transport) van de school. Zij zorgen ook voor het ontbijt en avondeten, het beddengoed, dekens, handdoeken. U verblijft in een tweepersoonskamer. Ongeveer 80% van onze gastfamilies hebben ook wifi ter beschikking. deze type accommodatie is met één of tweepersoons kamers beschikbaar)

 • Studentenresidentie:
  De studentenresidenties zijn altijd op ongeveer 30 minuten wandelafstand van de school. U verblijft in een één, twee of driespersoonskamer samen met Spaanse (gedurende het schooljaar) of buitenlandse studenten (gedurende de zomer). Beddengoed wordt verstrekt en onderhoudsdienst is inbegrepen. U verblijft op basis van halfpension. U kunt kiezen tussen halfpension (ontbijt en avondeten) en volpension (ontbijt, lunch en avondeten). U kunt ook voor een prive badkamer kiezen (tegen een toeslagen volgens beschikbaarheid). Het beddengoed en onderhoudsservice is bij de prijs inbegrepen. De keuken is niet beschikbaar voor studenten. Bij het ophalen van de sleutels wordt een borg van €150 gevraagd (contant of per credit card).

 • Gedeeld appartement:
  De appartementen zijn volledig uitgerust voor een aangenaam verblijf: uitgeruste keuken, tv, wasmachine, badkamer, etc. Beddengoed wordt verstrekt en de kosten (water, verwarming en elektriciteit) zijn inbegrepen. U verblijft in een één, twee of driespersoonskamer. Tegen een toeslag is het mogelijk om over een privébadkamer te beschikken. Bij het ophalen van de sleutels wordt een waarborg van €150 gevraagd (contact of per creditcard). De appartementen bevinden zich in de buurt van winkels en cafetaria’s en over het algemeen ook dichtbij de school, studenten kunnen vaak lopend of met publiek transport naar school. Privébadkamer is (tegen een toeslag en volgens beschikbaarheid) mogelijk. De kosten voor water, gas en elektriciteit zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijzen & Data 2016

Data 2016

De lessen beginnen elke maandag gedurende het hele jaar. Het verblijf is gepland van zondag tot zaterdag.

Session DELE:

Voor een examen op 15 april(A1-C1): 2 weken programma: 4 april, 4 weeks programma: 21 maart

Voor een examen op 15 juli (A2-C1): 2 weken programma: 4 juli, 4 weeks programma: 20 juni

Voor een examen op 21 oktober (A2-B2): 2 weken programma: 10 oktober 4 weeks programma: 26 september

Voor een examen op 25 november (A2) en 26 november (A1-C2): 2 weken programma: 14 november 4 weeks programma: 31 oktober

Het is belangrijk om minstens 10 weken van tevoren aan te melden voor deze voorbereidende sessies DELE.

Vakantie: (de school is gesloten en de lessen worden niet ingehaald): 1, 6 januari, 24 en 25 maart de 1e en 2e, 13 juni, 24 juli, 15 augustus 8 september 12 en 13 oktober, 1 november, 8, 9 en 25 december 2016, 1 januari 2017.

In het geval dat maandag een feestdag is, begint de sessie op dinsdag

Datums kunnen wijzigen en worden definitief bevestigd bij reservering.

Cursusprijzen -

Inclusief belastingen

Klik om in te schrijven
Cursus (20L), gedeelde kamer
DuurAppartement, zonder maaltijdenGastgezin, ontbijtResidentie, ontbijt
1 week€ 345€ 360€ 385
2 weken€ 545€ 575€ 625
3 weken€ 775€ 820€ 895
4 weken€ 1.000€ 1.055€ 1.160
6 weken€ 1.395€ 1.480€ 1.635
8 weken€ 1.830€ 1.940€ 2.150
12 weken€ 2.430€ 2.780€ 3.090
16 weken€ 3.210€ 3.675€ 4.090
18 weken€ 3.565€ 4.090€ 4.555
20 weken€ 3.930€ 4.510€ 5.030
24 weken€ 4.675€ 5.370€ 5.995
32 weken€ 6.170€ 7.100€ 7.930
36 weken€ 6.930€ 7.975€ 8.910
Extra week.€ 195€ 225€ 250
Toeslagen cursus - per week
Extra intensief (25 & 5)€ 125
Privélessen (5)€ 175
Privélessen (10)€ 340
Voorbereiding DELE (per sessie)
Type voorbereiding (20L)2 weken4 weken
DELE - Niveau A1&A2€ 30€ 40
DELE - Niveau B1&B2€ 40€ 60
DELE - Niveau C1&C2€ 210€ 270
Toeslagen accommodatie - per week
Type verblijfAppartementGastgezinResidentie
Indiv. kamer€ 40€ 40€ 40
Halfpension-€ 30€ 30
Volpension-€ 60€ 60
Privé badkamer€ 50€ 50€ 50
Extra nacht€ 45€ 45€ 45
Wi-Fi-€ 10-
Transfers - per traject
Salamanca€ 85
Madrid (bus)€ 115
Madrid (vluchthaven)€ 200
Valladolid€ 200
Enkel cursus - inschrijfkosten : 90 euros
Duur20 L
1 week€ 145
2 weken€ 285
3 weken€ 430
4 weken€ 570
6 weken€ 795
8 weken€ 1.060
12 weken€ 1.500
16 weken€ 2.000
18 weken€ 2.215
20 weken€ 2.440
24 weken€ 2.905
32 weken€ 3.840
36 weken€ 4.320
Extra week€ 125

De prijzen zijn inclusief:

 • De gekozen accommodatie (gastgezin, residentie, appartement)
 • Het gekozen cursusprogramma
 • Gekozen accommodatietype met pension zoals beschreven
 • Alle administratieve kosten
 • Lesmateriaal

De prijzen zijn exclusief:

 • Heen- en terugreis naar bestemming
 • De examenkosten (€ 100- € 200)
 • Eventuele transfers

Praktisch

Vervoer

 • Vliegveld van aankomst: Madrid International Airport of Salamanca Airport
 • Een optionele transfer (tegen betaling) is beschikbaar vanaf de luchthaven naar de accommodatie

Indien u wilt, kunnen wij de reis voor u boeken. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier bij inschrijving.

Als u uw eigen vlucht wenst te boeken dan kunt u aankomen op de zondag voor aanvang van de cursus en vertrekken op de zaterdag na de laatste cursusdag.

Visum

Burgers van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Spanje binnen te komen.

Burgers van andere landen (zoals de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Korea, etc..) kunnen voor een periode van 3 maanden in Spanje verblijven zonder visum.

Als u langer dan 3 maanden in Spanje wilt blijven dan zult u een studentenvisum moeten aanvragen (Type D) voor aankomst.

Studenten uit andere landen die een VISADO (visum) nodig hebben zullen zich moeten informeren bij de dichtstbijzijnde Spaanse ambassade.