Bekijk in lage definitie

Spaans in Cuba: Havana - Santiago - Trinidad

Ga naar: Home​ → Studenten vanaf 16 jaar​ → Spaans​ → Latijns-Amerika

Programma overzicht:

  • Spaanse cursus vanaf 16 jaar
  • Algemene of intensieve cursus
  • Accommodatie in gastgezin met halfpension
  • Activiteiten georganiseerd door de school
  • Prachtige uitzichten en culturele rijkdom
  • Vanaf 1 week

School

Taalreis in cuba

Cuba is niet enkel een geweldig land door de prachtige landschappen, maar ook door het volk dat bekend staat om haar gastvrijheid en vriendelijkheid terwijl de economie niet al te goed is geweest de laatste jaren. Het land barst van de muziek, poëzie, dans, zang en discussies. De mensen hebben altijd tijd op te praten, om elkaar uit te nodigen en om te delen.

Naar Cuba gaan is als een stap terug nemen naar de jaren '50: oude auto's en een ontspannen sfeer ver van de stressvolle levens die wij vaak hebben. Het klimaat is erg aangenaam en er zijn verschillende strand- en zeeactiviteiten te ondernemen.

De cursus kan ik 3 verschillende steden gegeven worden:

  • Trinidad Haar geschiedenis staat vol van het agrarische verleden en de oorlog voor onafhankelijkheid, zozeer zelfs dat de stad bijna een "museum stad" is geworden, maar het is verrassend levendig in Trinidad. De avonden worden begeleid door traditionele muziek in de verschillende barren in de stad, er worden ook ieder jaar een aantal muziekfestivals georganiseerd. De cursussen worden gegeven in het stadscentrum, naast de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
  • Santiago de Cuba Deze stad is de tweede grootste stad van Cuba en is de grote rivaal van Havana in literatuur, muziek en politiek. De natuurlijke haven heeft ervoor gezorgd dat het een zeer belangrijke stad is geweest voor meer dan vijf eeuwen. Santiago is Cuba staat tegenwoordig voor: revolutie, gastvrijheid en muziek, met een zoete geur van een koloniaal verleden en zonder Amerikaanse wolkenkrabbers.
    De stad wordt begrensd door de Caribische Zee en de bergen van Sierra Maestra, er zijn dus vele outdoor-activiteiten mogelijk bij het hotel zelf. Cursussen en accommodatie bevinden zich in Reparto Sueno, een woonwijk net buiten het centrum.
  • Havana Deze stad moet getemd worden en men moet haar leren liefhebben. Smeltkroes van culturen en genres, Unesco Heritage Site, Havana ziet eruit als een open lucht museum gerund door de ijzeren greep van Castro, die wordt herboren uit de as.
    Afgezien van de karakteristieke binnenstad, "Playas del Este" en de beroemde Malecon (een grote boulevard beschouwd als de eetkamer van Havana), is de wijk Vedado zeker de moeite waard. In deze wijk wonen de gastgezinnen. Het meer commerciële en zakelijke district ligt op 10 minuten rijden van het centrum en biedt vele restaurants, theaters, nachtclubs en boulevards.

De Spaanse Scholen

De lessen worden gegeven in huizen, of bij de leraar in het gastgezin of in een cultureel centrum.

Meestal vinden de lessen plaats in bibliotheken in Trinidad of in een Paradiso centrum in Santiago de Cuba. De studenten krijgen informatie over de studieplaats bij aankomst.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 30 jaar. De meeste deelnemers zijn Europees en komen uit Zwitserland, Denemarken, Oostenrijk en Groot-Brittanië. Alle leraren zijn "native speakers" en hebben een diploma behaald in het lesgeven van het Spaans aan buitenlanders.

Cursus

De cursus is van maandag tot ern met vrijdag van 9.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 18.00 (afhankelijk van het niveau van de student), behalve op feestdagen (zie data).

Een niveautest wordt afgelegd op de eerste dag om 8.30. Alle niveaus zijn welkom. Het verblijf is vanaf 1 week (2 weken voor de mini-groepen). Iedere les duurt 50 minuten.

De school behoudt zich het recht voor om een mini-groepscursus om te zetten in een individuele cursus als er geen studenten zijn van hetzelfde niveau. In dit geval wordt het aantal lessen met 25% teruggebracht (15 individuele lessen in plaats van 20 groepslessen).

  • Mini-Groepscursus: 20 lessen per week De cursus richt zich op grammatica en spreekvaardigheid met verschillende oefeningen om de vocabulaire te vergroten en de uitspraak te verbeteren. De lessen richten zich ook op luister vaardigheid en schrijfvaardigheid door middel van liedjes, kranten en literatuur.
  • Combinatiecursus: 20 lessen per week + 1 of 2 privélessen per dag De intensieve cursus voegt 1 of 2 lessen toe aan de algemene cursus. Wij raden deze cursus aan voor studenten die graag zo snel mogelijk hun niveau wensen te verbeteren.
  • Privécursus: 20, 25 of 30 lessen per week
    Om snel vooruitgang en zelfverzekerdheid te boeken.
  • Spaans & Dans: 20 privélessen + 5u dans per week
    U kunt uw Spaanse cursus van 20 lessen per week combineren met salsalessen, mambo, rumba of muziek (5 uur per week).
  • Spaans & Muziek: 20 privélessen + 5u muziek per week
    U kunt uw cursus Spaans van 20 lessen per week combineren met percussie of gitaarlessen (5 uur per week). Andere instrumenten op aanvraag. Zanglessen zijn in Santiago ook mogelijk (tegen een toeslag, ter plaatste te voldoen).

Activiteiten en excursies

De school biedt verschillende activiteiten aan waar de studenten hun Spaans kunnen oefenen en verbeteren, maar die ook georganiseerd worden om de Cubaanse cultuur te ontdekken en te beleven. Voorbeelden van activiteiten: bezoek aan de stad, dans, muziek, ontdekking van het religieuze leven, excursies, zwemmen, etc.

Andere activiteiten en reisjes kunnen georganiseerd worden bij de school op aanvraag: Playas del Esta, Valle de Vinales, Varadero, Valle de los Ingenios, Cayo Blanco, etc.

Accommodatie

De accommodatie is beschikbaar van de zondagmiddag voor de eerste lesdag tot zaterdagochtend na de laatste lesdag.

Gastgezin

Deze optie is ideaal om het Spaans te oefenen en de Cubaanse cultuur te ontdekken. De deelnemer deelt in het dagelijkse leven van de familie.

De families worden zorgvuldig geselecteerd en regelmatig gecontroleerd door middel van inspecties en kritieken van studenten. De gezinnen wonen allen in prettige, residentiële wijken waar er voldoende openbaar vervoer is. Accommodatie is in een individuele kamer met halfpension.

Goed om te weten: de tradities zijn erg anders in Cuba, het is goed mogelijk dat u niet met het gezin eet. Normaal gesproken eten de gasten in de eetkamer terwijl de familie in de keuken blijft. Indien u graag met hun eet kunt u hierop aandringen.

De lakens en handdoeken worden verzorgd, wassen is niet inbegrepen, maar is mogelijk tegen een kleine vergoeding.

Opgelet: In cuba is het gastgezin systeem niet op dezelfde manier als in andere landen geregeld. Het is niet mogelijk om een gastgezin bij voorbaat te reserveren en het is heel gewoon om voor het vertrek niet te weten bij welke gastgezin u terecht zult komen. Wij zullen of het adress waar u uw gastgezin kunt ontmoeten doorgeven, of zal een vertegenwoordiger van de school u bij aankomst begeleiden naar uw gastgezin.

Prijzen & Data 2017

Data 2017

Alle niveaus kunnen iedere maandag beginnen. Het verblijf is van zondag op zaterdag.

Feestdagen: 01/01; 08/03; 01/05; 26/07; 25/12.

Er zijn geen lessen op de feestdagen, er kunnen wel activiteiten georganiseerd worden door de school.

Tarieven -

Alle belastingen en inschrijvingsgeld inbegrepen

Klik hier om u in te schrijven
Cursus in mini groepen, verblijf inclusief maaltijden bij een gastgezin
Duur20 lessen20 + 5 lessen20 + 10 lessen
2 weken€ 1.055€ 1.130€ 1.200
3 weken€ 1.500€ 1.610€ 1.715
4 weken€ 1.940€ 2.085€ 2.225
6 weken€ 2.765€ 3.050€ 3.260
8 weken€ 3.660€ 4.010€ 4.290
12 weken€ 5.430€ 5.925€ 6.345
16 weken€ 7.225€ 7.860€ 8.420
18 weken€ 8.120€ 8.820€ 9.450
20 weken€ 8.990€ 9.765€ 10.465
24 weken€ 10.795€ 11.705€ 12.545
32 weken€ 14.360€ 15.555€ 16.675
36 weken€ 16.145€ 17.480€ 18.740
Extra's € 460€ 495€ 530
Individuele cursus, verblijf en maaltijden bij een gastgezin
Duur20 lessen per week25 lessen per week30 lessen per week
1 week€ 620€ 650€ 680
2 weken€ 1.115€ 1.175€ 1.235
School benodigdheden € 495€ 525€ 555
Culturele workshops - per week
Dans - 5/h per week€ 85
Muziek - 5/h per week95 
Duiken (Trinidad) - 1 duik / week€ 60
Optionele extra's
Nacht supplementen € 50
Transfers (per traject)50 

De prijzen zijn inclusief:

  • De gekozen cursus
  • Accommodatie in gastgezin in individuele kamer met halfpension
  • De niveautest bij aankomst
  • Enkele activiteiten

De prijzen zijn exclusief:

  • De vlucht
  • De transfer van het vliegveld naar de accommodatie
  • Eventuele visumkosten
  • Lesmateriaal en boeken. (zelf notebook en pen meenemen)
  • Het vervoer ter plaatse

Praktisch

Vervoer

  • Vanaf het vliegveld van Havana, vliegveld Alberto Delgado Trinidad of vliegveld Antonio Maceo Santiago de Cuba afhankelijk van de bestemming.
  • Een transfer tegen betaling is beschikbaar vanaf het vliegveld naar de accommodatie.

Indien u dit wenst kunnen wij de vlucht voor u boeken, u kunt dit aangeven bij inschrijving.

Als u zelf de vlucht boekt is het belangrijk rekening te houden met de aankomst en vertrekdagen. Aankomst is op de zondag voor de eerste lesdag en vertrek op de zaterdag na de laatste lesdag.

Visum

Om Cuba binnen te komen heeft u een geldig paspoort nodig en een toeristenvisum dat u normaal gesproken met uw vliegticket kunt kopen. Dit visum is geldig voor 30 dagen. Het is mogelijk om ter plaatse het visum eenmaal te verlengen (ongeveer €29).

Indien u langer dan 60 dagen wenst te blijven dan kunt u een studentnvisum aanvragen dat tot 6 maanden geldig is. De kosten voor het visum zijn afhankelijk van het land waar u woont en de lengte van de cursus.
U kunt meer informatie aanvragen bij de dichtstbijzijnde Cubaanse ambassade.

Onze programma's: Latijns-Amerika

Ga naar: Home​ → Studenten vanaf 16 jaar​ → Spaans​ → Latijns-Amerika

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5187b223bb53e.png

Promoties

Promoties voor uw taalverblijf. Promoties in de Paasvakantie, zomervakantie maar ook gedurende het jaar. Familiekorting of vriendenkorting wanneer 2 vrienden samen reizen, promo´s voor mini groepen ...

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

52a1f1bd65948.png

Contact

Onze contactgegevens : [email protected]