Bekijk in lage definitie

School integratie in Canada

Ga naar: Home

Highlights

 • 12 tot 19
 • 1 tot 4 maanden
 • Ontdekking van een ander schoolsysteem
 • De totale onderdompeling in de Canadese cultuur
 • Accommodatie in geselecteerd gastgezin of residentie
 • Zeer veilige omgeving, geschikt voor alle leeftijden

Bestemming

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

 • Kwaliteit en niveau van leven is één van de hoogste ter wereld
 • Educatie systeem erkent voor zijn uitmuntendheid en compatibel met het onze
 • Bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • Rijk aan cultuur
 • Grandioze landschappen en veilige omgeving

Alberta is één van de centrale provincies van Canada, de rijkste van het hele land. Ze bedekt een oppervlakte van 661 19 km². De talloze rivieren en meren in deze regio, maken dit het ideale gebied voor watersporten. De hoofdstad, Edmonton, staat bekend om zijn winkelcentrum, het grootste van heel Noord-Amerika. Dit winkelcentrum biedt bovenop het uitgebreide aanbod aan winkel een attractiepark, waterpark, kunstmatig meer, een schaatsbaan en een bioscoop.

Op 300 kilometer daarvan, te midden van een natuurlijke, groen gebied, ligt de stad Calgary. Hoewel dit niet de hoofdstad is, blijft het wel de grootste stad van Alberta.

Het Canadese onderwijssysteem

Jonge Canadezen gaan minstens 12 jaar naar school (Primary School + Secondary School), zoals bij ons. Dit programma biedt buitenlandse studenten een kans om naar een publieke middelbare school (High School) te gaan. Junior High omvat de eerste 3 jaar van de middelbare school (grades 7 tot 9), High School neemt de laatste vier jaar van het secundair onderwijs: (grades 9-12)).

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden. De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

Programma

Het programma, dat 4 tot 16 weken duurt, richt zich op gemotiveerde deelnemers, tussen de 12 en 19 jaar, die zich willen verdiepen in de Canadese cultuur en een ander schoolsysteem willen ontdekken.

U volgt les op een Canadese High School, wetende dat het onderwijs in dit land bekend staat als één van de beste in de wereld, en je het leven van een plaatselijk gezin deelt of met leeftijdsgenoten in een residentie verblijft.

Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

Deze formule biedt deelnemers de mogelijkheid om hun school te kiezen. Wanneer de keuze gemaakt is zal onze plaatselijke partner de beschikbaarheid nagaan, en op zoek gaan naar een woonruimte.

De cursussen

Je kiest 4 of 5 vakken die door de school voorgesteld worden.

Een overzicht van de verschillende onderwerpen die door het gebied scholen: Business, Science, Tourism, Technology, Arts, Psychology, Maths, English, Physics, Chemistry, Sports, etc.

Engels Cursussen beschikbaar indien je taalniveau het niet toelaat meteen de gewone lessen te volgen

Als je Engels niveau te laag is om de academische inhoud van de lessen te begrijpen wanneer je aankomt, kun je Engelse les nemen bovenop, of in plaats van, de gewone lessen.

De scholen

Op minder dan 30 minuten van Calgary liggen onze partnerscholen, in het Golden Hills district. Dit district staat gekend om zijn uitmuntend onderwijs en de vele sportieve en culturele activiteiten.

Onze lokale partner houdt zich bezig met het plaatsen van de studenten in de gemeenschappen dichtbij de stad Calgary, afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw voorkeur :

Het Golden Hills District bestaat uit verschillende gemeenschappen in de buurt van de stad Calgary. Stage kan worden gelopen in een van deze gemeenschappen. Dit is onze partner die kiest voor studenten, afhankelijk van de beschikbaarheid en voorkeuren:

 • Strathmore: Deze gemeenschap ten oosten van Calgary heeft 11 000 inwoners. De voorzieningen voor sport en cultuur zijn veelvuldig: parken, golfterreinen, culturele centra, ... Leerlingen van grade 9 kunnen worden geplaatst in de Crowther Memorial college, dat 700 studenten huisvest en bekend staat om zijn kunst- en sportopleiding. Leerlingen van grade 10 tot 12, worden geplaatst in de Strathmore High School, met plaat voor 750 studenten. De school biedt lessen aan in fotografie, design, marketing, webdesign en management. Daarbovenop is er ook een zeer goed sportprogramma en een overdekt zwembad.

 • Drumheller: deze gemeenschap van 10 000 inwoners ligt op anderhalf uur van Calgary. De omgeving bestaat uit kloven, ravijnen en andere rotsformaties. Uiteraard trekt deze stad vele gereputeerde paleontologen aan die de prehistorische geschiedenis van de regio komen bestuderen (het Royal Tyrell Museum biedt u de kans om de mysterieuze wereld van de dino's beter te leren kennen). Maar Drumheller is geen stad die in het verleden is blijven hangen. Ze telt talloze parken, sportcomplexen, golfterreinen en andere recreatiegebieden. De studenten van grade 7 tot 12 worden verwelkomd in de school Drumheller Valley. Deze biedt algemene lessen en lessen technologie van hoge kwaliteit, maar eveneens een grote keuze aan artistieke en sportieve mogelijkheden.

Landelijk gebied : het Golden Hills district bestrijkt een groot gebied. Je kan dan ook op talloze verschillende plaatsen terecht komen. Het is mogelijk je in te schrijven in een school in een landelijk gebied. Deze zijn in het algemeen kleiner, wat de integratie vergemakkelijkt en de ervaring intenser maakt.

 • De Three Hills School ontvangt bijna 500 studenten, vanaf de kleuterschool tot het laatste jaar van de middelbare school (grade 12). De school biedt, bovenop een warme sfeer, uitstekende algemene en technologische programma's. Ook de sportieve, artistieke en muzikale programma's zijn van zeer hoge kwaliteit.

Accommodatie

Studenten kunnen kiezen tussen verblijf bij een gastgezin of in een residentie.

Gastgezin

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste element aan dit programma. Ze laten de studenten de om zich compleet geïntegreerd te voelen en hun ervaring volop te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de plaatselijke correspondent en hebben allemaal Engels als moedertaal.

Het gezin wil je graag laten kennis maken met de Canadese levenswijze en gewoontes.

Residentie

Indien je wilt samenwonen met jongeren van jouw leeftijd, zijn er residenties beschikbaar te Drumheller, Strathmore en Three Hills. De residenties staan 24/7 onder toezicht. Indien nodig kan het begeleidend personeel psychologische en academische steun verlenen.

Je geniet van volpension, en deelt een kamer met een andere student van hetzelfde geslacht.

Uitrusting ter beschikking : wasruimte, computers, kleine uitgeruste keuken en gymzaal

Er worden voor de bewoners talloze avondactiviteiten georganiseerd in het weekend of tijdens schoolvakanties. Bij de studiesessies zijn docenten aanwezig. Deze kunnen de studenten helpen indien ze moeilijkheden ondervinden bij bepaalde lessen, waaronder Engels.

De lokale correspondent

De lokale correspondent is een ervaren persoon die alle gastgezinnen en scholen kent. Hij ontmoet de buitenlandse studenten regelmatig om zich ervan te verzekeren dat alles vlekkeloos verloopt.

De lokale correspondent is beschikbaar om al uw mogelijke vragen ter plaatse te beantwoorden, kan u bijstaan in uw avontuur en kan ingrijpen indien er zich problemen voordoen. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2018-2019

Data 2018-2019

Verblijf van een maand tot een schooljaar. De begindatum komt bij voorkeur overeen met het begin van een semester, voor een zo goed mogelijke integratie.

 • Schooljaar: september tot juni
 • Semester: september tot eind januari of februari tot juni

Tarieven 2018-2019

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Cursus kosten -

Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen, cursus, accommodatie en maaltijden zoals beschreven

Klik hier om in te schrijven
Cursus, verblijf bij een gastgezin met volpension
DuurPrijs
1 maand€ 2.845
2 maanden€ 4.845
3 maanden€ 6.795
4 maanden€ 8.695
Extra's
BeschrijvingPrijs
Verblijf in residentie (per week)€ 165
Borg (ter plaatse te betalen)€ 195

De prijzen zijn inclusief:

 • niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor het verkrijgen van het visum
 • Alle inschrijvingsformaliteiten voor de High School
 • Opvolging door de lokale correspondent gedurende het verblijf
 • Accommodatie volgens gekozen formule met volpension
 • Persoonlijke begeleiding, steun en raad van onze lokale correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europe, tijdens het verblijf.
 • Officieel deelnamecertificaat met cursustranscript

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis van en naar Alberta
 • Eventuele excursies en uitstappen
 • Vervoer ter plaatse naar school
 • Zakgeld
 • Eventuele visakosten (voor een verblijf van meer dan 6 maand)
 • Toeslag bij wissel van accommodatie indien gevraagd (CA$ 100)
 • Examentoeslag in het laatste jaar, wanneer ze geslaagd zijn (CA$ 55 per examen)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Data & tarieven 2019-2020

Data 2019-2020

Verblijf van een maand tot een schooljaar. De begindatum komt bij voorkeur overeen met het begin van een semester, voor een zo goed mogelijke integratie.

 • Schooljaar: 03/09/2019 tot 26/06/2020
 • Semester: 09/2019 tot 30/01/2020 of 03/02/2019 tot 26/06/2019

Tarieven 2019-2020

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Prijzen verblijf -

Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen, cursus, accommodatie en maaltijden zoals beschreven

Klik hier om in te schrijven
Cursus, verblijf bij een gastgezin met volpension
DuurPrijs
1 maand€ 2.495
2 maanden€ 4.495
3 maanden€ 6.395
4 maanden€ 7.995
Cursus, verblijf in residentie met volpension (Borg ter plaatse te betalen 250 CAD)
DuurPrijs
1 maand€ 2.645
2 maanden€ 4.795
3 maanden€ 6.845
4 maanden€ 8.595

De prijzen zijn inclusief:

 • niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor het verkrijgen van het visum
 • Alle inschrijvingsformaliteiten voor de High School
 • Opvolging door de lokale correspondent gedurende het verblijf
 • Accommodatie volgens gekozen formule met volpension
 • Persoonlijke begeleiding, steun en raad van onze lokale correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europe, tijdens het verblijf.
 • Officieel deelnamecertificaat met cursustranscript

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis van en naar Alberta
 • Eventuele excursies en uitstappen
 • Vervoer ter plaatse naar school
 • Zakgeld
 • Eventuele visakosten (voor een verblijf van meer dan 6 maand)
 • Toeslag bij wissel van accommodatie indien gevraagd (CA$ 100)
 • Examentoeslag in het laatste jaar, wanneer ze geslaagd zijn (CA$ 55 per examen)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Praktische informatie

Deelnamevoorwaarden

 • 12 tot 19 jaar
 • Goede schoolresultaten behaald de laatste 2 jaar
 • Goed Engels niveau (minimum 2 jaar studie)
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid, flexibiliteit en een open geest; allen sleutelelementen voor een geslaagd verblijf
  • Zich ten minste 3 maanden op voorhand inschrijven

Inschrijven

U voldoet aan de deelnamevoorwaarden? Vul zo spoedig mogelijk het pre-registratie formulier in. U ontvangt dan een voorlopige bevestiging, en een te vervolledigen dossier. Als uw dossier bevredigend is, zullen wij u uitnodigen om uw inschrijving te bevestigen via een overschrijving van € 750.

registratietermijnen

Deadline Registratie :

 • Minstens 3 maanden voor de datum van vertrek

Na deze data, is het nog steeds mogelijk om je in te schrijven afhankelijk van de beschikbaarheid van de scholen.

Voor alle dossiers die met spoed behandeld moeten worden (na de deadline), zal een toeslag van € 200 gevraagd worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de inschrijving.

Kandidaten die niet voldoen aan de leeftijds- of niveauvereisten nodigen we ui voor een ontmoeting met ons om andere mogelijkheden te bespreken.

Informatie Visum

Voor een verblijf van minder dan 6 maanden, moet je simpelweg een reistoestemming vragen, ** "ETA" ** (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via de website kunt vullen voltooien: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Deze informatie is enkel geldig voor burgers van de Europese Unie. Voor niet-burgers zie: http://www.cic.gc.ca/english/study/

Verzekering

Medische verzekering is inbegrepen in prijs van .

Onze programma's

Ga naar: Home

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Promoties

Promoties voor uw taalverblijf. Promoties in de Paasvakantie, zomervakantie maar ook gedurende het jaar. Familiekorting of vriendenkorting wanneer 2 vrienden samen reizen, promo´s voor mini groepen ...

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.