Bekijk in lage definitie

High School op Vancouver Island, Cowichan Valley - BC

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Waarom dit programma ?

 • 12 tot 18 jaar
 • 1 semester of 1 schooljaar
 • Uitmuntend Canadees schoolsysteem
 • Mogelijkheid tot het behalen van een diploma
 • Grote keuze uit vakken en buitenschoolse activiteiten
 • Veilige omgeving en uitstekende levenskwaliteit
 • Gematigd klimaat

Programma

Dit programma richt zich op alle studenten van 12 tot 18 jaar, gemotiveerd om een unieke en onvergetelijke ervaring in het buitenland te beleven. Je loopt school voor een semester of een schooljaar op een Canadese high school in het district van Cowichan Valley, wetende dat het onderwijs in dit land bekend staat als één van de beste ter wereld en dat je het leven gaat delen met een plaatselijk gezin. Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

U kunt uw school kiezen op basis van vakken en / of activiteiten dei gegeven worden. De mogelijkheden zijn gigantisch! Als je in het laatste jaar van de middelbare school zit, kun je een diploma halen op het einde van het schooljaar.

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

 • Kwaliteit en niveau van leven is één van de hoogste ter wereld
 • Educatie systeem erkent voor zijn uitmuntendheid en compatibel met het onze
 • Bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • Rijk aan cultuur
 • Grandioze landschappen en veilige omgeving

Vancouver Island, gelegen in Brits-Columbia, staat bekend om zijn milde klimaat (de temperatuur daalt zelden onder de -2°C in de winter), een uitzonderlijke levenskwaliteit, de nabijheid van de stad Vancouver, de mogelijkheid om vele outdoor-activiteiten (skiën, surfen, zeilen, golf, schaatsen, paardrijden) te beleven en deel te nemen aan talloze sportieve en culturele evenementen (theater, concerten, animaties, sportevenementen)

Cowichan Valley, één van de mooiste regio's van Brits-Columbia, heeft een ideale ligging, halverwege tussen de hoofdstad Victoria en de stad Nanaimo (op 35/40 minuten). Hier ontdek je een warme en 100% Engelstalige gemeenschap die je snel opneemt in hun dagelijkse leven

Cowichan Valley, l'une des plus belles régions de Colombie britannique, est idéalement située, à mi-chemin entre la capitale Victoria et la ville de Nanaimo (à 35/40 min de route). Tu y découvriras une communauté chaleureuse et 100% anglophone qui t'intégrera rapidement dans son quotidien. Ici le rythme de vie est détendu et les avantages qu'offre la capitale Victoria te seront facilement accessibles.

Het Canadese onderwijssysteem

error: no file description provided

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar, net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een openbare middelbare school (High School) studeren. In de Canadese provincie Brits-Columbia vindt het middelbaar onderwijs plaats over 5 jaar, van Grade 8 tot Grade 12.

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters, dus de buitenlandse student kan opteren voor een verblijf voor een half jaar of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen dus halverwege het jaar van vakken wisselen.

De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

De scholen

Wij bieden u een keuze uit 4 scholen in het district Cowichan Valley. Alle bieden unieke en intensieve programma's, en een divers aanbod aan vakken. De scholen verwelkomen 300 tot 1500 studenten per jaar. De buitenlandse studenten vormen een relatief klein aandeel, wat de ervaring nog authentieker maakt.

Elke school heeft, ongeacht de grootte, een team van raadgevers en mentoren die de leerlingen permanent opvolgen, evenals internationale coördinatoren die de studenten adviseren over alle aspecten van hun verblijf. De leerkrachten en het personeel zijn zeer aandachtig voor elke student, om zo de doelen van de student te bereiken.

Onze lokale partner plaatst de studenten zelf in één van de gemeenschappen in en rond de stad Duncan, afhankelijk van de beschikbaarheid en voorkeuren.

 • Chemainus Secondary School : school van 300 studenten in Chemainus, 15 ten noorden van Duncan. Deze stad aan de rand van de oceaan, is beroemd voor de muurschilderingen die je buiten kan vinden. Al het personeel en de studenten nemen deel aan het geen afval beleid, aangenomen door de provincie en werken samen binnen verschillende activiteiten rond recyclage.

 • Cowichan Secondary School : school van 1500 leerlingen, gesitueerd in het centrum van Duncan. Ze staat bekend om haar uitmuntendheid binnen academische, artistieke en sportieve domeinen. De studenten van deze school nemen regelmatig deel aan internationale wiskundewedstrijden, terwijl verschillende sportteams meermaals de beker van het provinciaal kampioenschap naar huis brachten.

 • Lake Cowichan Secondary School : school van 320 studenten , gelegen in het mooie dorp van Lake Cowichan, 20 minuten ten oosten van Duncan. Deze regio, aan de oevers van een meer, maakt talloze outdoor-activiteiten mogelijk; zoals kanoën, vissen et hiking. De *vele activiteiten die 's middags worden georganiseerd**, zoals gezamenlijke spelen, sport of filmprojecties; maken integraal deel uit van het dagelijkse, levendige leven op school.

 • Frances Kelsey Secondary School : school in een modern gebouw, gelegen in de stad Mill Bay; een leuke, landelijke gemeenschap. Deze school school is één van de weinige die een model van zelfstandig leren en onder toezicht van een docent aanbiedt. Het programma mengt traditionele lessen in een klas met vrije tijd waarbinnen de studenten individueel kunnen werken met hun lesgevers.

De lessen

De scholen van het Cowichan district bieden onderwijs van uitstekende kwaliteit aan binnen de wetenschappelijke domeinen. Bovenop het verplichte vak Engels als vreemde taal, kan je 4 vakken kiezen per semester. Elke school biedt een diverse selectie in zeer diverse domeinen. Hieronder enkele voorbeelden :

 • Academic courses: maths, sciences, foreign languages, ...
 • Journalism, Writing and Yearbook
 • IT, animation and computer graphics
 • Applied Skills: robotics, foods, textiles, fashion designs, woodwork, metal work, ...
 • Music and Art: jazz, guitar, photography, drama and theatre, ...
 • Forensic Science: "crime scene investigation" and technique practice
 • Search and Rescue: survival skills
 • Rock Climbing

Engelse les

Is je Engelse niveau niet zo goed? No worries. Er is geen minimumniveau vereist om deel te nemen aan dit programme. De lessen Engels als vreemde taal, en de voortdurende ondersteuning door een lesgever aan iedere internationale student zijn inbegrepen bij je onderwijs.

Buitenschoolse activiteiten en excursies

De scholen bieden een grote selectie aan buitenschoolse sportieve activiteiten, buitenschoolse artistieke activiteiten en recreatieclubs die voor ieder toegankelijk zijn.

Bovendien organiseert onze partner een activiteitenprogramma (bijvoorbeeld skiclub en golfclub) voor de buitenlandse studenten (ongeveer twee keer per maand). Zo kunnen studenten de regio ontdekken en andere internationale deelnemers leren kennen in een vriendschappelijke omgeving. Een excursie (naar Vancouver, een andere stad in de provincie, Spring Break, ...) is voorzien in de maanden september, oktober, april en mei.

Gastgezin

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van dit programma. Het zijn zij die het mogelijk maken voor de student om zich volledig geïntegreerd te voelen en hun ervaring ten volle te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen worden zorgvuldig uitgekozen door onze lokale correspondent en hebben allemaal Engels als moedertaal. Ze wonen over het algemeen op 30 minuten van school, met het openbaar vervoer of te voet.

Het gastgezin waar je terecht komt wil zeer graag hun levenswijze en de Canadese gewoontes met je delen.

De Lokale Coördinator

De Lokale Coördinator (die zich bezig houdt met de gezinnen) is een ervaren persoon die de gastgezinnen en scholen kent. Hij ontmoet de buitenlandse studenten wekelijks op school om zich ervan te verzekeren dat alles goed verloopt.

Hij is er om al uw vragen te beantwoorden die kunnen opkomen eens u ter plaatse bent. De Lokale Coördinator staat u doorheen het hele verblijf bij en kan snel reageren indien er zich een probleem voordoet. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

 • Schooljaar: van september tot en met juli
 • Semester: van september tot januari of van februari tot juli

Tarieven 2019-2020

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h supportThis programme requires a flight

Tarieven van de cursus -

De cursus, het verblijf, de maaltijden en inschrijvingskosten zijn inbegrepen (zoals beschreven)

Zich inschrijven
Cursus, verblijf, volpension en alle inschrijvingskosten zijn inbegrepen
DuurTarief (geen vlucht)Tarief (met vlucht)
Schooljaar1765018950
Schoolsemester995011250

De prijzen zijn inclusief:

 • Niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor uw visum
 • Alle belastingen en inschrijvingskosten
 • Begeleiding door onze lokale correspondent gedurende uw volledige verblijf
 • Verblijf bij gastgezin, volpension (lunch box, middag tijdens schooldagen)
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke bijstand, steun en raad van onze plaatselijke correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europa tijdens het verblijf
 • Regelmatige evaluatie
 • Officieel bewijs van deelname met resultaten
 • De heen- en terugreis (indien gekozen) vanaf Brussel, Parijs of Geneve (neem contact met ons op voor vertrek vanaf andere steden)
 • Transfer (retour) naar en van de luchthaven

De prijzen zijn exclusief:

 • Excursies en andere mogelijke uitstappen
 • Mogelijke lidgelden bij sportclubs of andere vrijetijdsbestedingen
 • Visumkosten
 • Zakgeld: Voorzie $250-$300 per maand

Praktische informatie

Voorwaarden voor deelname

 • 12 tot 18 jaar op het moment van vertrek
 • Minimumniveau Engels: geen. Indien uw niveau het niet toelaat meteen een Engelstalig programma te volgen is het mogelijk om Engelse les in uw programma op te nemen. Desalniettemin raden we aan om reeds twee jaar Engelse les gevolgd te hebben, zeker voor deelnemer die minder dan een schooljaar gaan.
 • De laatste twee jaar goede school resultaten behaald hebben
 • Interesse in het delen van het dagelijkse leven van een gastgezin en het maken van nieuwe vrienden
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid en flexibiliteit

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin. Onze partner zal je eveneens inschrijven in de school.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 30/03/2019 voor vertrek in september 2019
 • 31/10/2019 voor vertrek in februari 2020

Het is mogelijk om in te schrijven na de aangegeven deadline als de school nog plek heeft om de student te verwelkomen. Wij raden het wel aan om minstens 3 maanden op voorhand in te schrijven voor een tijdige voorbereiding op het verblijf. In gevallen waar de deadline voor de pre-registratie wordt overschreden zal een toeslag van € 200 euro worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het registratie proces.

Pre-oriëntatie gesprek

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verblijf organiseert Easy Languages een oriëntatiemiddag waarin de verschillende onderdelen van het programma zullen worden behandeld. Deze oriëntatie vindt plaats in ons hoofdkantoor in Brussel, eind mei/begin juni. Deze oriëntatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook staat ons team klaar voor eventuele vragen en wordt het laatste papierwerk definitief afgerond.

Als u niet in België woont kunt u kennis maken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen en uw verblijf te bespreken.

Een tweede oriëntatie vindt plaats in Canada, in de 15 dagen na uw aankomst. Hier ontmoet u uw plaatselijke correspondent, die uw laatste vragen zal beantwoorden over uw verblijf

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

Medische assistentie

Voor de gehele duur van uw verblijf zal u volledig verzekerd zijn, inbegrepen bij de inschrijving.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

10-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 10 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.