Bekijk in lage definitie

High School in Windsor, Ontario

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Waarom dit programma?

 • Vanaf 10 tot 18 jaar
 • Een semester of schooljaar op een High School
 • Mogelijkheid tot het behalen van een middelbare school diploma
 • Deelname aan de sportieve en culturele activiteiten op de school
 • Dichtbij de USA
 • Veilige omgeving
 • Vrije keus in school

Algemeen

Dit programma is geschikt voor studenten van 10 tot 18 jaar oud die graag een semester of schooljaar op een Canadese High School studeren (middelbare school).

Deze formule biedt deelnemers de mogelijkheid om te worden geplaatst in de provincie Ontario. U mag zelf een school kiezen die u het meeste aanspreekt in het Windsor-Essex district. Wanneer de keuze gemaakt is zal onze partner de beschikbaarheid controleren en op zoek gaan naar een woonruimte.

Waarom Canada?

Canada is het tweede grootste land ter wereld, en is daarnaast een van de meest opmerkelijke in termen van geografische diversiteit.

Voordelen:

 • Kwaliteit en levensstandaard is een van de hoogste in de wereld
 • Educatief systeem is erkend in excellentie en komt overeen met onze Europese systemen
 • Vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen
 • Cultureel rijkdom
 • Veilige omgeving en prachtige landschappen.

Onze partner scholen bevinden zich in het Windsor ** ** regio, ten zuiden van de provincie Ontario. Deze stad is de zuidelijkste stad in Canada, dus het heeft een klimaat veel minder hard dan andere regio's. Tal van parken en stranden maken het een ** ideale bestemming voor natuurliefhebbers. ** Een belangrijk voordeel van Windsor is dat de stad ligt vlakbij de Amerikaanse grens ** ** en Toronto is slechts een paar uur rijden van, Montreal, Chicago, New York

De studenten kunnen kiezen voor ongeveer 4 à 5 vakken die door de school worden aangeboden. Iedere school beschikt over een lijst van vakken. Naast deze vakken worden er ook cursussen Engels als vreemde taal aangeboden.

Dit zijn de verschillende richtingen die worden aangeboden door de scholen: Business, Science, Tourism, Technology, Fine Arts, Humanities, AP Psychology, Mathematics, AP English, AP Physics, AP Chemistry, AP Calculus, Softball Academy/Chef Training Program, etc.

De vakken die in de wijk Windsor-Essex worden gegeven zijn divers, enkele voorbeelden zijn: dans, drama, muziek, beeldende kunsten, het bedrijfsleven, boekhouding, ondernemerschap, communicatie technologie, marketing, economie, geografie, milieubeheer, geschiedenis, voeding, antropologie, wiskunde, wetenschappen, computer, haar en esthetiek, design en nog veel meer.

Het is een unieke kans om nieuwe vakken te kiezen en te volgen. De studenten zijn vrij om te kiezen wat ze graag willen.

Het Canadese onderwijs

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar (Primary School + Secondary School), net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een middelbare school (High School) studeren. Junior High bevat de eerste 3 jaar van de middelbare school (grades 7 tot 9), High School is de laatste 4 jaar van de middelbare school: grade 9, grade 10, grade 11 en grade 12.

Op veel Canadese scholen is er ruime keus aan vakken: psychologie, sociologie, literatuur, drama, pottenbakken, journalistiek, grafisch ontwerpen, media, spreken, informatica en meer. Het is een unieke kans om nieuwe vakken te ontdekken of om uzelf te verbeteren op een bepaald gebied.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen van vakken veranderen tijdens het jaar.

Er is ook veel keus tussen de sportieve, culturele en sociale activiteiten: voetbal, basebal, tennis, zwemmen, atletiek, basketbal, volleybal, charity club, student council, fanfare, cheerleading, debate club, speech club, year book staff en meer. Al deze activiteiten zijn ideaal om snel in het Canadese leven te integreren.

Een schooljaar is in 3 trimesters opgedeeld. Als internationale student kunt u lessen volgen voor 3 maanden, een semester (in september of februari) of een heel schooljaar.

Programma

Dit programma is voor alle studenten van 10 tot 19 jaar die gemotiveerd zijn om een unieke en onvergetelijke ervaring in het buitenland op te doen.

Je volgt lessen voor een semester of schooljaar

Naast het volgen van lessen op een Canadese middelbare school, waar het onderwijsstelsel een van de beste van de wereld is, kun het leven van een lokale familie te mee maken. Hoewel het leven vergelijkbaar is met die van hun Amerikaanse buren, is de Canadese mentaliteit in veel opzichten vergelijkbaar met die van Europeanen. Canadezen staan bekend om hun gastvrijheid, hun tolerantie en openheid.

Deze formule laat de deelnemers in de provincie Ontario te worden maximaal genieten. U kunt een school kiezen die u het meest geschikt vindt in de buurt van Windsor-Essex. Zodra de keuze is gemaakt, zal onze lokale partner de beschikbaarheid bekijken.

De cursus

U kunt 4 tot 5 onderwerpen kiezen uit de onderwezen die door de school aangeboden zijn (elke school heeft zijn lijst van onderwerpen). Indien nodig kun je ook Engels als vreemde taal kiezen om je kennis en schrijf- en spreekvaardigheid te verbeteren. De vakken Windsor-Essex aanbiedt zijn gevarieerd: Dance, Drama, muziek, beeldende kunst, Business, Accounting, Ondernemerschap, Techniek Communicatie, Marketing, Economie, Aardrijkskunde, Milieu, Geschiedenis, voeding, Antropologie, Wiskunde, Wetenschap, I.T, kappers, schoonheid, ontwerp, etc.

U bent vrij om de cursussen die u interesseren te kiezen. Ze vinden meestal plaats van 8u-8.30 14u-15u, maandag tot vrijdag. Schema's kunnen variëren van de ene school naar de andere.

Engelse cursus

Indien uw Engelse niveau niet goed genoeg is om de academische cursus te volgen bij aankomst dan is er de mogelijkheid om een extra cursus Engels te volgen naast of in plaats van de academische vakken om het maximale uit uw verblijf te halen.

De Scholen

Het district Windsor-Essex heeft vooral veel katholieke scholen, maar deze staan open voor alle studenten wat hun geloof ook is. De middelbare scholen waar onze partner mee samenwerkt hebben een meerderheid van niet-gelovige studenten. Basisscholen daarentegen vragen wel om een doping certificaat.

Wij hebben een verbond met 2 basisscholen en 2 middelbare scholen. De basisscholen zijn Notre Dame Catholic Elementary School en St. Pius X Catholic Elementary School ; de middelbare scholen Assumption College Catholic High School en St. Anne Catholic High School . U kunt meer informatie vinden door op de links te klikken.

U kunt op uw inschrijfformulier aangeven welke school uw voorkeur heeft. Uw keuze wordt in achting genomen, maar het is onze partner die uiteindelijk de beslissing neemt afhankelijk van de inschrijvingen, nationaliteit, voorkeuren en duur van de cursus.

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste element aan dit programma. Daarom hechten wij veel waarde aan een goede selectie. De gezinnen nemen een student in huis om deze persoon bekend te maken met het dagelijkse leven en om de cultuur te delen. Na een beoordeling op basis van interviews en referenties zal de familie een student onderdak bieden en deze persoon actief laten delen in het dagelijkse leven.

De studenten beschikken over een eenpersoonskamer op basis van volpension. Indien nodig zijn de kosten voor het vervoer naar en van de school ook inbegrepen. De familie zal de student op het vliegveld komen ophalen en weer terugbrengen.

Bij aankomst op het vliegveld zal de familie je opwachten door de nieuwe familie, deze zal u ook terugbrengen bij vertrek.

De lokale coördinator

De lokale coördinator is een ervaren persoon die alle gastgezinnen kent en die de studenten goed ontvangt. De vertegenwoordigers hebben regelmatig contact met jou en je gastgezin. Ze zorgen ervoor dat je verblijf goed verloopt.

De locale vertegenwoordiger werkt nauw samen met onze partner en heeft gedurende de jaren al vele buitenlandse studenten begeleid. Bij vragen of problemen kan de lokale vertegenwoordiger snel en effectief handelen waardoor eventuele onregelmatigheden snel kunnen worden verholpen.

Bestemming

Ontdek Canada

Vanwege het lage aantal internationale studenten is Canada een goed alternatief voor de Verenigde Staten. De omgeving bestaat uit 100% "locals" en is hierdoor ook 100% Engelstalig waarduur de studenten hun Engels snel en goed kunnen verbeteren.

Canada is het op 2 na grootste land ter wereld meet een opmerkelijke geografische ligging. In Canada zijn de grootste meren ter wereld te vinden, bergen met eeuwige sneeuw en bijna 400 miljoen hectare aan bossen.

Ontdek Ontario

Onze partnerscholen liggen in de regio Windsor, in het zuiden van de provincie Ontario. Deze stad is de grootste stad in het zuiden van Canada. Dit gebied beschikt over een milder klimaat dan de andere gebieden in Canada. De vele parken en stranden maken het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Een groot voordeel van Windsor is dat de stad dichtbij de Amerikaanse grens ligt en op enkele uren van Toronto, Montreal, Chicago, New-York, Washington en Boston. Hierdoor hebben de studenten niet alleen de mogelijkheid om Canada te ontdekken maar ook de Verenigde Staten.

Daarbij ligt de stad dichtbij Detroit en biedt een groot aantal activiteiten aan en vele centra voor sport en andere hobby's. De relatief kleine omvang van de stad heeft als voordeel dat het veilig en aangenaam is om hier te wonen.

Data & tarieven 2018-2019

Data 2018-2019

 • Schooljaar: van september tot juni
 • Semester: van september tot januari of van februari tot juni

Het wordt aan studenten aangeraden om ongeveer 2 weken voordat de school start aan te komen zodat zij vast kunnen wennen aan de omgeving.

De Canadese studenten hebben 2 weken Kerstvakantie vanaf half december tot begin januari, een week halverwege maart en 2 maanden in juli en augustus.

Tarieven 2018-2019

Tarief van verblijven -

Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen

Klik hier om u in te schrijven
Cursus, verblijf & maaltijden, inschrijvingskosten - Tarieven 2017/2018
VerblijfsduurTarief
1 maand€ 2.595
2 maanden€ 4.595
3 maanden€ 5.995
4 maanden€ 7.695
Semester (5 maanden)€ 9.695
Schooljaar (10 maanden)€ 17.995

De prijzen zijn inclusief:

 • Gedetailleerde informatie over het verblijf
 • Alle documenten die nodig zijn voor het verkrijgen van een visum
 • Engelse test indien nodig
 • De Engelse cursus
 • Goede en persoonlijke begeleiding
 • Selectie en plaatsing in een gezin
 • Accommodatie en maaltijden in het gastgezin als deel van de familie
 • Regelmatig contact en rapportages
 • Medische verzekering
 • Alle inschrijvingskosten
 • De transfer van en naar het vliegveld

De prijzen zijn exclusief:

 • Eventuele excursies
 • Eventuele visumkosten (voor een verblijf langer dan 6 maanden)
 • De transfers en het vervoer naar de school indien nodig
 • Borg voor de accommodatie, 500 dollar
 • Zakgeld

Praktische Info

Voorwaarden voor deelname

 • Tussen de 10 en 19 jaar (onder de 20 in september)
 • Minimaal 2 jaar Engels gevolgd op school
 • De laatste twee jaar goede school resultaten
 • Interesse in het delen van het dagelijkse leven van een gastgezin en nieuwe vrienden maken
 • Gemotiveerd zijn om de taal en cultuur van een ander land te ontdekken, volwassenheid en onafhankelijkheid.

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? vul dan snel het voor-inschrijfformulier in.

Na je inschrijving zal je een bevestiging ontvangen en zullen wij je vragen om telefonisch contact met ons op te nemen om te beoordelen of de student de juiste instelling heeft voor het programma. Als de student gemotiveerd genoeg word geacht zullen wij vragen om een bedrag van € 1.500 vooruit te betalen, hierna zal de procedure starten.

We zullen u vragen om naar ons bureau in Brussel te komen voor een uitgebreid gesprek.

Voor dit interview/gesprek zal een bedrag van € 70 moeten worden betaald. Dit bedrag wordt gerestitueerd indien de inschrijving compleet wordt gemaakt.

Indien de ontmoeting positief is zullen wij je vragen je dossier te completeren. Zo zullen wij vragen om aanbevelingsbrieven van je docenten, vaccinatiebewijzen, een brief aan het gastgezin en andere informatie te sturen die nodig zijn om je Canada dossier af te ronden.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 15/04/2018 voor vertrek in september
 • 31/10/2018 voor vertrek in januari

Buiten deze data, is het nog steeds mogelijk om te registreren en dan zullen wij kijken of er beschikbare scholen zijn. Toch raden wij u aan om ten minste 3 maanden voor vertrek te registreren voor een betere voorbereiding van het verblijf.

Voor meer informatie over het inschrijven kunt u contact met ons opnemen.

Vium informatie

Voor een verblijf van minder dan 6 maanden, zul je gewoon nodig om een reis autoriteit ** "ETA" ** (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via de website kunt vullen voltooien: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

Deze informatie is geldig voor de burgers van alleen de Europese Unie. Voor niet-onderdanen van de E.U .. Zie http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-nl.asp

Oriëntatie bijeenkomsten

Zodat het verblijf zo goed mogelijk verloopt willen wij graag dat onze studenten maximaal voorbereid zijn op de verschillende elementen van het programma. Wij organiseren 2 bijeenkomsten waar vragen gesteld kunnen worden en uitleg wordt gegeven.

De eerste bijeenkomst is in Brussel bij Easy Languages in de loop van de maand juni. De studenten van Easy Languages kunnen elkaar dan ontmoeten en tegelijkertijd ons team van Easy Languages. Oud-studenten kunnen hun ervaringen delen. Tijdens deze bijeenkomst worden ook meteen de laatste administratieve zaken afgehandeld.

De tweede bijeenkomst is in Windsor na aankomst. De student kan de lokale coördinator spreken, de andere studenten ontmoeten en nog administratieve zaken afhandelen. Het is een mogelijkheid om nog een paar allerlaatste vragen te stellen en de andere studenten te leren kennen.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Promoties

Promoties voor uw taalverblijf. Promoties in de Paasvakantie, zomervakantie maar ook gedurende het jaar. Familiekorting of vriendenkorting wanneer 2 vrienden samen reizen, promo´s voor mini groepen ...

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

52a1f1bd65948.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.