Bekijk in lage definitie

High School in Windsor, Ontario

Ga naar: Home​ → High School in het buitenland​ → High School in Canada

Programma overzicht:

 • Een semester of schooljaar op een High School
 • Mogelijkheid tot het behalen van een middelbare school diploma
 • Deelname aan de sportieve en culturele activiteiten op de school
 • Vanaf 10 tot 19 jaar

Cursus

Dit programma is geschikt voor studenten van 10 tot 19 jaar oud die graag een semester of schooljaar op een Canadese High School studeren (middelbare school).

Deze formule biedt deelnemers de mogelijkheid om te worden geplaatst in de provincie Ontario. U mag zelf een school kiezen die u het meeste aanspreekt in het Windsor-Essex district. Wanneer de keuze gemaakt is zal onze partner de beschikbaarheid controleren en op zoek gaan naar een woonruimte.

De Cursus

De studenten kunnen kiezen voor ongeveer 4 à 5 vakken die door de school worden aangeboden. Iedere school beschikt over een lijst van vakken. Naast deze vakken worden er ook cursussen Engels als vreemde taal aangeboden.

Dit zijn de verschillende richtingen die worden aangeboden door de scholen: Business, Science, Tourism, Technology, Fine Arts, Humanities, AP Psychology, Mathematics, AP English, AP Physics, AP Chemistry, AP Calculus, Softball Academy/Chef Training Program, etc.

De vakken die in de wijk Windsor-Essex worden gegeven zijn divers, enkele voorbeelden zijn: dans, drama, muziek, beeldende kunsten, het bedrijfsleven, boekhouding, ondernemerschap, communicatie technologie, marketing, economie, geografie, milieubeheer, geschiedenis, voeding, antropologie, wiskunde, wetenschappen, computer, haar en esthetiek, design en nog veel meer.

Het is een unieke kans om nieuwe vakken te kiezen en te volgen. De studenten zijn vrij om te kiezen wat ze graag willen.

Engelse cursus

Indien uw Engelse niveau niet goed genoeg is om de academische cursus te volgen bij aankomst dan is er de mogelijkheid om een extra cursus Engels te volgen naast of in plaats van de academische vakken om het maximale uit uw verblijf te halen.

Ter plaatse

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste element aan dit programma. Daarom hechten wij veel waarde aan een goede selectie. De gezinnen nemen een student in huis om deze persoon bekend te maken met het dagelijkse leven en om de cultuur te delen. Na een beoordeling op basis van interviews en referenties zal de familie een student onderdak bieden en deze persoon actief laten delen in het dagelijkse leven.

De studenten beschikken over een eenpersoonskamer op basis van volpension. Indien nodig zijn de kosten voor het vervoer naar en van de school ook inbegrepen. De familie zal de student op het vliegveld komen ophalen en weer terugbrengen.

Bij aankomst op het vliegveld zal de familie je opwachten door de nieuwe familie, deze zal u ook terugbrengen bij vertrek.

De lokale coördinator

De lokale coördinator is een ervaren persoon die alle gastgezinnen kent en die de studenten goed ontvangt. De vertegenwoordigers hebben regelmatig contact met jou en je gastgezin. Ze zorgen ervoor dat je verblijf goed verloopt.

De locale vertegenwoordiger werkt nauw samen met onze partner en heeft gedurende de jaren al vele buitenlandse studenten begeleid. Bij vragen of problemen kan de lokale vertegenwoordiger snel en effectief handelen waardoor eventuele onregelmatigheden snel kunnen worden verholpen.

Bestemming

Ontdek Canada

Vanwege het lage aantal internationale studenten is Canada een goed alternatief voor de Verenigde Staten. De omgeving bestaat uit 100% "locals" en is hierdoor ook 100% Engelstalig waarduur de studenten hun Engels snel en goed kunnen verbeteren.

Canada is het op 2 na grootste land ter wereld meet een opmerkelijke geografische ligging. In Canada zijn de grootste meren ter wereld te vinden, bergen met eeuwige sneeuw en bijna 400 miljoen hectare aan bossen.

Ontdek Ontario

Onze partnerscholen liggen in de regio Windsor, in het zuiden van de provincie Ontario. Deze stad is de grootste stad in het zuiden van Canada. Dit gebied beschikt over een milder klimaat dan de andere gebieden in Canada. De vele parken en stranden maken het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Een groot voordeel van Windsor is dat de stad dichtbij de Amerikaanse grens ligt en op enkele uren van Toronto, Montreal, Chicago, New-York, Washington en Boston. Hierdoor hebben de studenten niet alleen de mogelijkheid om Canada te ontdekken maar ook de Verenigde Staten.

Daarbij ligt de stad dichtbij Detroit en biedt een groot aantal activiteiten aan en vele centra voor sport en andere hobby's. De relatief kleine omvang van de stad heeft als voordeel dat het veilig en aangenaam is om hier te wonen.

Het Canadese onderwijs

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar (Primary School + Secondary School), net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een middelbare school (High School) studeren. Junior High bevat de eerste 3 jaar van de middelbare school (grades 7 tot 9), High School is de laatste 4 jaar van de middelbare school: grade 9, grade 10, grade 11 en grade 12.

Op veel Canadese scholen is er ruime keus aan vakken: psychologie, sociologie, literatuur, drama, pottenbakken, journalistiek, grafisch ontwerpen, media, spreken, informatica en meer. Het is een unieke kans om nieuwe vakken te ontdekken of om uzelf te verbeteren op een bepaald gebied.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen van vakken veranderen tijdens het jaar.

Er is ook veel keus tussen de sportieve, culturele en sociale activiteiten: voetbal, basebal, tennis, zwemmen, atletiek, basketbal, volleybal, charity club, student council, fanfare, cheerleading, debate club, speech club, year book staff en meer. Al deze activiteiten zijn ideaal om snel in het Canadese leven te integreren.

Een schooljaar is in 3 trimesters opgedeeld. Als internationale student kunt u lessen volgen voor 3 maanden, een semester (in september of februari) of een heel schooljaar.

De Scholen

Het district Windsor-Essex heeft vooral veel katholieke scholen, maar deze staan open voor alle studenten wat hun geloof ook is. De middelbare scholen waar onze partner mee samenwerkt hebben een meerderheid van niet-gelovige studenten. Basisscholen daarentegen vragen wel om een doping certificaat.

Wij hebben een verbond met 2 basisscholen en 2 middelbare scholen. De basisscholen zijn Notre Dame Catholic Elementary School en St. Pius X Catholic Elementary School ; de middelbare scholen Assumption College Catholic High School en St. Anne Catholic High School . U kunt meer informatie vinden door op de links te klikken.

U kunt op uw inschrijfformulier aangeven welke school uw voorkeur heeft. Uw keuze wordt in achting genomen, maar het is onze partner die uiteindelijk de beslissing neemt afhankelijk van de inschrijvingen, nationaliteit, voorkeuren en duur van de cursus.

Data & tarieven 2016

Data 2016

 • Schooljaar: van september tot juni
 • Semester: van september tot januari of van februari tot juni

Het wordt aan studenten aangeraden om ongeveer 2 weken voordat de school start aan te komen zodat zij vast kunnen wennen aan de omgeving.

De Canadese studenten hebben 2 weken Kerstvakantie vanaf half december tot begin januari, een week halverwege maart en 2 maanden in juli en augustus.

Tarief van verblijven -

Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen

Klik hier om u in te schrijven
Cursus, verblijf & maaltijden, inschrijvingskosten - Tarieven 2016
VerblijfsduurTarief
1 schooljaar€ 18.000
1 semester€ 9.900

De prijzen zijn inclusief:

 • Gedetailleerde informatie over het verblijf
 • Interview voor kandidatuur
 • Inschrijving en cursus bij onze partnerschool
 • De Engelse cursus indien nodig
 • De heen- en terugvlucht naar Windsor
 • Selectie en plaatsing in een gezin
 • Accommodatie en maaltijden in het gastgezin als deel van de familie
 • Persoonlijke steun van Easy Languages in Brussel en onze partner ter plaatse
 • Regelmatig contact en rapportages
 • Lesmateriaal
 • Orientatie bijeenkomsten in Brussel en Canada
 • Medische verzekering
 • Alle inschrijvingskosten

De prijzen zijn exclusief:

 • Eventuele excursies
 • Eventuele visumkosten (voor een verblijf langer dan 6 maanden)
 • De transfers en het vervoer naar de school indien nodig
 • Borg voor de accommodatie, 500 dollar
 • Zakgeld

Praktische Info

Voorwaarden voor deelname

 • Tussen de 10 en 19 jaar (onder de 20 jaar op 1 september bij aanvang van het programma)
 • Minimaal 2 jaar Engels gevolgd op school
 • De laatste twee jaar goede school resultaten
 • Interesse in het delen van het dagelijkse leven van een gastgezin en nieuwe vrienden maken
 • Gemotiveerd zijn om de taal en cultuur van een ander land te ontdekken, volwassenheid en onafhankelijkheid.

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? vul dan snel het voor-inschrijfformulier in.

Na je inschrijving zal je een bevestiging ontvangen en zullen wij je vragen om telefonisch contact met ons op te nemen om te beoordelen of de student de juiste instelling heeft voor het programma. Als de student gemotiveerd genoeg word geacht zullen wij vragen om een bedrag van € 1.500 vooruit te betalen, hierna zal de procedure starten.

We zullen u vragen om naar ons bureau in Brussel te komen voor een uitgebreid gesprek.

Voor dit interview/gesprek zal een bedrag van € 70 moeten worden betaald. Dit bedrag wordt gerestitueerd indien de inschrijving compleet wordt gemaakt.

Indien de ontmoeting positief is zullen wij je vragen je dossier te completeren. Zo zullen wij vragen om aanbevelingsbrieven van je docenten, vaccinatiebewijzen, een brief aan het gastgezin en andere informatie te sturen die nodig zijn om je Canada dossier af te ronden.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 15 april voor vertrek in september
 • 15 september voor vertrek in januari

Voor meer informatie over het inschrijven kunt u contact met ons opnemen.

Oriëntatie bijeenkomsten

Zodat het verblijf zo goed mogelijk verloopt willen wij graag dat onze studenten maximaal voorbereid zijn op de verschillende elementen van het programma. Wij orgainseren 2 bijeenkomsten waar vragen gesteld kunnen worden en uitleg wordt gegeven.

De eerste bijeenkomst is in Brussel bij Easy Languages in de loop van de maand juni. De studenten van Easy Languages kunnen elkaar dan ontmoeten en tegelijkertijd ons team van Easy Languages. Oud-studenten kunnen hun ervaringen delen. Tijdens deze bijeenkomst worden ook meteen de laatste administratieve zaken afgehandeld.

De tweede bijeenkomst is in Windsor na aankomst. De student kan de lokale coördinator spreken, de andere studenten ontmoeten en nog administratieve zaken afhandelen. Het is een mogelijkheid om nog een paar allerlaatste vragen te stellen en de andere studenten te leren kennen.

Onze programma's: High School in Canada

Ga naar: Home​ → High School in het buitenland​ → High School in Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5187b223bb53e.png

Promoties

Promoties voor uw taalverblijf. Promoties in de Paasvakantie, zomervakantie maar ook gedurende het jaar. Familiekorting of vriendenkorting wanneer 2 vrienden samen reizen.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze sterke punten - Onze extra diensten - De beste prijs garantie - Opmerking

52a1f1bd65948.png

Brochures

Download onze brochure van 2015.