Easy Languages

High School in Vancouver Island, Nanaimo - BC

Waarom dit programma ?

Programma

Dit programma richt zich op alle studenten van 13 tot 18 jaar, gemotiveerd om een unieke en onvergetelijke ervaring in het buitenland te beleven. Je loopt school voor een semester of meerdere schooljaren op een Canadese high school in het district Nanaimo, wetende dat het onderwijs in dit land bekend staat als één van de beste ter wereld en dat je het leven gaat delen met een plaatselijk gezin. Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

U kunt uw school kiezen op basis van vakken en / of activiteiten dei gegeven worden. De mogelijkheden zijn gigantisch! Als je in het laatste jaar van de middelbare school zit, kun je een diploma halen op het einde van het schooljaar.

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

Vancouver Island, gelegen in Brits-Columbia, staat bekend om zijn milde klimaat (de temperatuur daalt zelden onder de -2°C in de winter), een uitzonderlijke levenskwaliteit, de nabijheid van de stad Vancouver, de mogelijkheid om vele outdoor-activiteiten (skiën, surfen, zeilen, golf, schaatsen, paardrijden) te beleven en deel te nemen aan talloze sportieve en culturele evenementen (theater, concerten, animaties, sportevenementen)

Het Canadese onderwijssysteem

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar, net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een openbare middelbare school (High School) studeren. In de Canadese provincie Brits-Columbia vindt het middelbaar onderwijs plaats over 5 jaar, van Grade 8 tot Grade 12.

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters, dus de buitenlandse student kan opteren voor een verblijf voor een half jaar of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen dus halverwege het jaar van vakken wisselen.

De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

De scholen

Wij bieden u een keuze uit 5 scholen in het district Nanaimo. Alle bieden unieke en intensieve programma's, en een divers aanbod aan vakken. De scholen verwelkomen 650 tot 1300 studenten per jaar.

Elke school heeft, ongeacht de grootte, een team van raadgevers en mentoren die de leerlingen permanent opvolgen, evenals internationale coördinatoren die de studenten adviseren over alle aspecten van hun verblijf. De leerkrachten en het personeel zijn zeer aandachtig voor elke student, om zo de doelen van de student te bereiken.

De cursussen

U kunt kiezen uit vier vakken per semester. Iedere school biedt een ruime keuze in verschillende gebieden.

Enkele voorbeelden:

Het is voor de studenten in het laatste jaar mogelijk om een diploma middelbaar onderwijs te behalen, onder enkele voorwaarden (verplicht curriculum). Contacteer ons indien u interesse heeft in deze mogelijkheid.

Engelse les

Is je Engelse vaardigheid niet zo goed? No worries. De studenten die een onvoldoende niveau hebben om de lessen te kunnen volgen zonder moeilijkheden (A2) zullen les volgen in één van de volgende scholen : Nanaimo District, Dover Bay, Wellington, John Barsby. Daar is een mogelijkheid tot "linguïstische ondersteuning", aangepast aan de leerling.

Buitenschoolse activiteiten en excursies

De scholen bieden een ruime keuze aan buitenschoolse activiteiten, toegankelijk voor iedereen:

Bovendien organiseert onze partner activiteiten en excursies voor buitenlandse studenten (ongeveer maandelijks), waardoor iedereen de streek en andere internationale deelnemers kan leren kennen.

Gastgezin

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van dit programma. Het zijn zij die het mogelijk maken voor de student om zich volledig geïntegreerd te voelen en hun ervaring ten volle te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen worden zorgvuldig uitgekozen door onze lokale correspondent en hebben allemaal Engels als moedertaal. Ze wonen over het algemeen op 30 minuten van school, met het openbaar vervoer of te voet.

Het gastgezin waar je terecht komt wil zeer graag hun levenswijze en de Canadese gewoontes met je delen.

De Homestay Coördinator

De Homestay Coördinator (lokale coördinator die zich bezig houdt met de gezinnen) is een ervaren persoon die de gastgezinnen en scholen kent. Hij ontmoet de buitenlandse studenten wekelijks op school om zich ervan te verzekeren dat alles goed verloopt.

Hij is er om al uw vragen te beantwoorden die kunnen opkomen eens u ter plaatse bent. De Homestay Coördinator staat u doorheen het hele verblijf bij en kan snel reageren indien er zich een probleem voordoet. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

Tarieven 2020-2021

De prijzen zijn inclusief:

De prijzen zijn exclusief:

Praktische informatie

Voorwaarden voor deelname

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

  1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

  2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

  3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

  4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

  5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

  6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

  7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin. Onze partner zal je eveneens inschrijven in de school.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

Het is mogelijk om in te schrijven na de aangegeven deadline als de school nog plek heeft om de student te verwelkomen. Wij raden het wel aan om minstens 3 maanden op voorhand in te schrijven voor een tijdige voorbereiding op het verblijf. In gevallen waar de deadline voor de pre-registratie wordt overschreden zal een toeslag van € 200 euro worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het registratie proces.

Pre-oriëntatie gesprek

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verblijf organiseert Easy Languages een oriëntatiemiddag waarin de verschillende onderdelen van het programma zullen worden behandeld. Deze oriëntatie vindt plaats in ons hoofdkantoor in Brussel, eind mei/begin juni. Deze oriëntatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook staat ons team klaar voor eventuele vragen en wordt het laatste papierwerk definitief afgerond.

Als u niet in België woont kunt u kennis maken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen en uw verblijf te bespreken.

Een tweede oriëntatie vindt plaats in Canada, in de 15 dagen na uw aankomst. Hier ontmoet u uw plaatselijke correspondent, die uw laatste vragen zal beantwoorden over uw verblijf

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

Medische assistentie

Voor de gehele duur van uw verblijf zal u volledig verzekerd zijn, inbegrepen bij de inschrijving.