Bekijk in lage definitie

High School in Vancouver - BC

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Programma overzicht:

 • Van 13 tot 18 jaar
 • Een semester of een schooljaar
 • Mogelijkheid tot behalen diploma middelbare school
 • Deelname aan sportieve en culturele activiteiten van de school
 • Keuze van school

Programma

Dit programma richt zich op alle studenten van 13 tot 19 jaar die een unieke en onvergetelijke ervaring willen beleven in het buitenland.

Je loopt school gedurende één semester of een schooljaar in een Canadese high school, met één van de beste schoolsystemen ter wereld, terwijl je het leven van een plaatselijk gezin deelt. Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

Bij dit programma kunnen de deelnemers zelf hun school kiezen waar ze wensen te verblijven. Eens de keuze gemaakt is, gaat onze partner kijken waar er plek is. Vervolgens brengen wij u op de hoogte van de verschillende mogelijkheden.

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

 • Kwaliteit en niveau van leven is één van de hoogste ter wereld
 • Educatie systeem erkent voor zijn uitmuntendheid en compatibel met het onze
 • Bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • Rijk aan cultuur
 • Grandioze landschappen en veilige omgeving

De studenten die het levendige Brits-Columbia willen leren kennen hebben de kans om in het Langley district te verblijven, ongeveer 30-45 minuten ten Zuiden van Vancouver tegen de grens met de VS. De regio is omringd door de Stille Oceaan en oogverblindende landschappen. De leerlingen verblijven in een typisch Canadese omgeving, maar vooral een volledig Engelstalige. Met ongeveer 130 000 inwoners biedt het Langley district een stedelijke context met een gevarieerd aanbod aan winkels en attracties, én ongerepte natuur als je meer naar het oosten of zuiden gaat. Met meerdere middelbare scholen en universiteitscampussen is het Langley district zeer levendig en wordt het onmiskenbaar gewaardeerd door studenten.

De cursus

Je kan kiezen uit 5 tot 8 vakken uit degene die de school aanbiedt.

In het merendeel van de Canadese scholen is het vakkenaanbod zeer uitgebreid : business, science, tourism, technology arts, psychology, maths, physics, chemistry, softball, curling, management, visual arts, theatre, photography...

Het is dé kans om nieuwe interessegebieden te leren kennen, of om beter te worden in een specifiek gebied. Je bent volledig vrij om de vakken die je interesseren te kiezen.

Uiteraard is er de mogelijkheid om Engelse les voor buitenlanders te volgen om talige moeilijkheden aan te pakken.

Wat er ook is, er staat steeds een raadgever klaar om je te helpen met de organisatie van je werk.

Het Canadese onderwijssysteem

error: no file description provided

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar, net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een openbare middelbare school (High School) studeren. In de Canadese provincie Brits-Columbia vindt het middelbaar onderwijs plaats over 5 jaar, van Grade 8 tot Grade 12.

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters, dus de buitenlandse student kan opteren voor een verblijf voor een half jaar of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen dus halverwege het jaar van vakken wisselen.

De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

De scholen

Voor dit programma werken wij samen met het Langley District, een partner die buitenlandse studenten ontvangt in 8 verschillende scholen. Alle scholen bieden unieke en intensieve curricula, en een breed scala aan vakken.

Sommige scholen verwelkomen slechts een klein aantal studenten om meer gepersonaliseerde opvolging te verzekeren, andere scholen zijn wat groter en kunnen tot 1650 studenten verwelkomen op hun goed uitgeruste campus.

In elke vestiging is er een team van adviseurs en mentoren beschikbaar die voortdurende steun en advies kunnen bieden aan de studenten, maar ook internationale coördinatoren die studenten kunnen adviseren over alle aspecten van hun verblijf. De leerkrachten en het personeel zijn allen zeer attent naar elke student en zijn bereid de studenten te helpen met het bereiken van hun doelen. Alle scholen bieden een programma "Engels als vreemde taal" aan.

Gastgezinnen

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van dit programma. Het zijn zij die het mogelijk maken voor de student om zich volledig geïntegreerd te voelen en hun ervaring ten volle te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen worden zorgvuldig uitgekozen door onze lokale correspondent en hebben allemaal Engels als moedertaal.

Het gastgezin waar je terecht komt wil zeer graag hun levenswijze en de Canadese gewoontes met je delen.

De lokale correspondent

De lokale correspondent is een ervaren persoon die de gastgezinnen kent en regelmatig contact heeft met de studenten. Hij is de ideale persoon om snel te reageren bij problemen en is dan ook je ideale contactpersoon ter plaatse.

De lokale correspondent is er om al je vragen er plaatse te beantwoorden en je steeds bijstaat. Regelmatig contact vindt plaats met je ouders, je gastgezin en de school om je ervaring zo positief mogelijk te laten verlopen.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

 • Schooljaar: van september tot juni
 • Semester: van september tot januari of van februari tot juni

Tarieven 2020-2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h supportThis programme requires a flight

De prijzen zijn inclusief:

 • Niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor uw visum
 • Alle belastingen en inschrijvingskosten
 • Begeleiding door onze lokale correspondent gedurende uw volledige verblijf
 • Verblijf bij gastgezin, volpension (lunch box, middag tijdens schooldagen)
 • Persoonlijke bijstand, steun en raad van onze plaatselijke correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europa tijdens het verblijf
 • Regelmatige evaluatie
 • Officieel bewijs van deelname met resultaten
 • De heen- en terugreis (indien gekozen) vanaf Brussel, Parijs of Geneve (neem contact met ons op voor vertrek vanaf andere steden)
 • Vervoer van de luchthaven tot bij het gastgezin en omgekeerd

De prijzen zijn exclusief:

 • Excursies en andere mogelijke uitstappen
 • Mogelijke lidgelden bij sportclubs of andere vrijetijdsbestedingen
 • Transport ter plaatse
 • Visumkosten
 • Zakgeld: Voorzie $250-$300 per maand

Praktische informatie

Voorwaarden voor deelname

 • 13 tot 18 jaar op het moment van vertrek (De leerling mag 19 jaar worden tijdens zijn verblijf, op het eidne van het schooljaar)
 • Er wordt geen minimum taalniveau gevraagd, maar we raden beginners aan een ander programma te kiezen
 • De laatste twee jaar goede school resultaten behaald hebben
 • Interesse in het delen van het dagelijkse leven van een gastgezin en het maken van nieuwe vrienden
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid en flexibiliteit

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin en school.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 15/04 voor vertrek in september
 • 15/11 voor vertrek in februari

Het is mogelijk om in te schrijven na de aangegeven deadline als de school nog plek heeft om de student te verwelkomen. Wij raden het wel aan om minstens 3 maanden op voorhand in te schrijven voor een tijdige voorbereiding op het verblijf. In gevallen waar de deadline voor de pre-registratie wordt overschreden zal een toeslag van € 200 euro worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het registratie proces.

Pre-oriëntatie gesprek

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verblijf organiseert Easy Languages een oriëntatiemiddag waarin de verschillende onderdelen van het programma zullen worden behandeld. Deze oriëntatie vindt plaats in ons hoofdkantoor in Brussel, eind mei/begin juni. Deze oriëntatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook staat ons team klaar voor eventuele vragen en wordt het laatste papierwerk definitief afgerond.

Als u niet in België woont kunt u kennis maken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen en uw verblijf te bespreken.

Een tweede oriëntatie vindt plaats in Canada, in de 15 dagen na uw aankomst. Hier ontmoet u uw plaatselijke correspondent, die uw laatste vragen zal beantwoorden over uw verblijf

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

Medische assistentie

Voor de gehele duur van uw verblijf zal u volledig verzekerd zijn, inbegrepen bij de inschrijving.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

10-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 10 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.