Bekijk in lage definitie

High School in Ontario - vanaf 1 maand

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Waarom dit programma?

 • Vanaf 10 tot 18 jaar
 • Van een maand tot een jaar
 • Mogelijkheid tot het behalen van een diploma middelbare school
 • Deelname aan de buitenschoolse activiteiten
 • Dichtbij de VS
 • Veilige omgeving en goede levenskwaliteit
 • Vrije keuze school

Programma

Dit programma is geschikt voor studenten van 10 tot 18 jaar die gemotiveerd zijn om een unieke en onvergetelijke ervaring op te doen in het buitenland.

Je loopt school voor een periode van een maand tot een schooljaar in een Canadese high school, met één van de beste schoolsystemen ter wereld, terwijl je het leven van een plaatselijk gezin deelt. Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

Deze formule biedt deelnemers de mogelijkheid om in de provincie Ontario te verblijven. U mag zelf de school kiezen die u het meeste aanspreekt in het Windsor-Essex district. Wanneer de keuze gemaakt is zal onze partner de beschikbaarheid nagaan, en op zoek gaan naar een woonruimte.

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

 • Kwaliteit en niveau van leven is één van de hoogste ter wereld
 • Educatie systeem erkent voor zijn uitmuntendheid en compatibel met het onze
 • Bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • Rijk aan cultuur
 • Grandioze landschappen en veilige omgeving

Onze partnerscholen bevinden zich in de Windsor-regio, in het zuiden van de provincie Ontario. Deze stad is de zuidelijkste stad in Canada, en heeft dus een veel minder hard klimaat dan andere regio's van het land. Tal van parken en stranden maken het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Een belangrijk voordeel van Windsor is dat de stad vlakbij de Amerikaanse grens ligt; en Toronto ligt op slechts een paar uur rijden van, Montreal, Chicago, New York, Washington en Boston. Dit laat studenten toe zowel Canada als de VS te leren kennen.

De stad heeft een ruime keuze aan activiteiten en commerciële centra, wat het mogelijk maakt om talloze sporten en andere hobby's te beoefenen. De grootte van de stad maakt het een veilige plek waar het echt aangenaam leven is.

De lessen

De studenten kunnen kiezen voor ongeveer 4 à 5 vakken die door de school worden aangeboden (elke school heeft zijn eigen lijst met vakken). Indien nodig kan u ook lessen Engels voor buitenlanders volgen om uw kennis van de taal te verbeteren. Naast deze vakken worden er ook cursussen Engels als vreemde taal aangeboden.

De vakken die in het district Windsor-Essex worden gegeven zijn zeer divers : Dance, Drama, Music, Visual arts, Business, Accounting, Entrepreneurship, Communication technologies, Marketing, Economics, Geography, Environment, History, Nutrition, Anthropology, Maths, Science, I.T, Hairdressing, Beauty, Design...

Je bent vrij om de vakken te kiezen die jouw interesseren. Ze gaan in het algemeen door van 8:00-8:30 tot 14:00 of 15:00, van maandag tot vrijdag. De lessenrooster kan verschillen tussen scholen.

Engelse les

Bij aankomst zal het niveau van uw Engels getest worden. Als uw niveau niet voldoende blijkt om de inhoud van de vakken te begrijpen kan u bovenop deze vakken, of ter vervanging, Engelse les volgen. Het aantal uren les en de inhoud van de lessen worden ter plaatse bepaald naar de nood van de studenten.

Het Canadese onderwijssysteem

error: no file description provided

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar, net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een middelbare school (High School) studeren. In de provincie Ontario is het onderwijs hetzelfde als in de VS. De High School bestaat uit de 4 jaren van het hoger middelbaar onderwijs.

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters, dus de buitenlandse student kan opteren voor een verblijf voor een half jaar of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen dus halverwege het jaar van vakken wisselen.

De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

De Scholen

Het district Windsor-Essex heeft vooral veel katholieke scholen, maar deze staan open voor alle studenten, ongeacht geloof. De middelbare scholen waar onze partner mee samenwerkt hebben een grote hoeveelheid niet-katholieke studenten. Basisscholen daarentegen vragen wel om een doopcertificaat.

Wij hebben een verbond met 2 lagere scholen en 2 middelbare scholen. De basisscholen zijn Notre Dame Catholic Elementary School nSt. Pius X Catholic Elementary School ; de middelbare scholen Assumption College Catholic High School et St. Anne Catholic High School. U kunt meer informatie vinden door op de links te klikken.

U kunt op uw inschrijfformulier aangeven welke school uw voorkeur heeft. Uw keuze wordt in overweging genomen, maar het is onze partner die uiteindelijk de beslissing neemt afhankelijk van de reeds ingeschreven studenten, nationaliteit en voorkeuren.

Gastgezinnen

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste element aan dit programma. Ze laten de studenten de om zich compleet geïntegreerd te voelen en hun ervaring volop te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de plaatselijke correspondent en willen hun levenswijze en de Canadese gewoontes graag delen met de studenten die ze verwelkomen.

De lokale correspondent

De lokale correspondent is een ervaren persoon die alle gastgezinnen en scholen kent. Hij ontmoet de buitenlandse studenten wekelijks om zich ervan te verzekeren dat alles vlekkeloos verloopt.

De lokale correspondent is beschikbaar om al uw mogelijke vragen ter plaatse te beantwoorden, kan u bijstaan in uw avontuur en kan ingrijpen indien er zich problemen voordoen. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

 • Schooljaar: van september tot juni
 • Semester: van september tot januari of van februari tot juni

Het wordt aan studenten aangeraden om ongeveer 2 weken voor het schooljaar start aan te komen, zodat ze alvast kunnen wennen aan de omgeving.

De Canadese studenten hebben 2 weken kerstvakantie, vanaf half december tot begin januari, een week vakantie halverwege maart, en 2 maanden in juli en augustus.

Tarieven 2020-2021

Tarief van verblijven -

Alle belastingen en inschrijvingskosten inbegrepen

Klik hier om u in te schrijven
Cursus, verblijf & maaltijden, inschrijvingskosten - Tarieven 2017/2018
DuurTarief
1 maand2895
2 maanden4895
3 maanden6795
4 maanden8695
Semester (5 maanden)11495
Schooljaar (10 maanden)19795

*De prijzen zijn inclusief:

 • Niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor uw visum
 • De inschrijvingsformaliteiten voor de middelbare school
 • Begeleiding door onze lokale correspondent gedurende uw volledige verblijf
 • Verblijf bij gastgezin, volpension (lunch box, middag tijdens schooldagen)
 • Persoonlijke bijstand, steun en raad van onze plaatselijke correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europa tijdens het verblijf
 • Regelmatige evaluatie
 • Officieel bewijs van deelname met resultaten

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis naar en van Windsor
 • Eventuele activiteiten en excursies
 • Eventuele visumkosten (voor verblijf langer dan 6 maanden)
 • Vervoer van en naar school
 • Zakgeld
 • Borg voor de accommodatie, 500 Canadese dollars, teruggave aan einde verblijf
 • Zakgeld

Praktische Info

Voorwaarden voor deelname

 • Tussen de 10 en 18 jaar
 • Minimaal 2 jaar Engelse les gevolgd op school
 • De laatste twee jaar goede schoolresultaten behaald hebben
 • Interesse in het delen van het dagelijkse leven van een gastgezin en nieuwe vrienden maken
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid en flexibiliteit

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? vul dan snel het pre-inschrijfformulier in.

Na je inschrijving zal je een tijdelijke bevestiging ontvangen en zullen wij je vragen om telefonisch contact met ons op te nemen om te beoordelen of de student de juiste instelling heeft voor het programma. Als de student gemotiveerd genoeg wordt geacht en het Engelse niveau voldoende is, zullen wij vragen om een bedrag van € 1 500 over te schrijven. Zo kunnen wij de procedure starten.

We zullen u vragen om naar ons bureau in Brussel of Parijs te komen voor een uitgebreid gesprek. Dit kost € 90 en is ten laatste op de dag van het interview te betalen indien er nog geen geld is overgeschreven. Dit gedrag wordt niet terugbetaald. Bij een definitieve inschrijving wordt het wel afgetrokken van de totale kostprijs.

Indien het resultaat van het interview positief is, zullen wij je vragen je dossier te vervolledigen. Zo zullen wij vragen om aanbevelingsbrieven van je docenten, vaccinatiebewijzen, een brief aan het gastgezin en andere informatie te sturen die nodig zijn om je dossier in Canada te verwerken.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 15/04 voor vertrek in september
 • 31/10 voor vertrek in januari

Het is mogelijk om in te schrijven na de aangegeven deadline als de school nog plek heeft om de student te verwelkomen. Wij raden het wel aan om minstens 3 maanden op voorhand in te schrijven voor een tijdige voorbereiding op het verblijf. In gevallen waar de deadline voor de pre-registratie wordt overschreden zal een toeslag van € 200 euro worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het registratie proces.

Pre-oriëntatie gesprek

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verblijf organiseert Easy Languages een oriëntatiemiddag waarin de verschillende onderdelen van het programma zullen worden behandeld. Deze oriëntatie vindt plaats in ons hoofdkantoor in Brussel, eind mei/begin juni. Deze oriëntatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook staat ons team klaar voor eventuele vragen en wordt het laatste papierwerk definitief afgerond.

Als u niet in België woont kunt u kennis maken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen en uw verblijf te bespreken.

Een tweede oriëntatie vindt plaats in Canada, in de 15 dagen na uw aankomst. Hier ontmoet u uw plaatselijke correspondent, die uw laatste vragen zal beantwoorden over uw verblijf

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

Medische assistentie

Voor de gehele duur van uw verblijf zal u volledig verzekerd zijn, inbegrepen bij de inschrijving.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

10-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 10 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.