Bekijk in lage definitie

High School in Newfoundland

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Punten

 • 12 tot 18 jaar
 • Verblijf van een semester of schooljaar
 • Uitmuntend onderwijssysteem
 • De mogelijkheid om een diploma middelbare school te behalen
 • Ruime keuze aan materialen en extra-curriculaire activiteiten
 • Beveiligde omgeving
 • Maximum 5 studenten die dezelfde taal speken
 • Zeer goede tarieven

Programma

Dit programma is geschikt voor elke student tussen de leeftijd van 12 tot 18 jaar die gemotiveerd is om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven in het buitenland.

Je volgt les voor een semester of schooljaar in een ** Canadese middelbare school**, wetende dat het onderwijs in dit land bekend is als één van de beste in de wereld, en je het dagelijks leven zult delen met een Canadese familie omringt door een onbekende cultuur. Hoewel er veel vergelijkingen kunnen worden getrokken met de Amerikaanse buren, is de Canadese mentaliteit is in vele opzichten vergelijkbaarder met die van Europeanen. Canadezen staan bekend om hun gastvrijheid, hun tolerantie en openheid.

Onze partner selecteert de school die het best past bij uw profiel en uw ambities. Meer dan 250 openbare scholen liggen in het Newfoundland en Labrador District. Ze bieden een breed scala aan materialen op het gebied van zowel standaard als gespecialiseerde wetenschappen (zoals robotica, bijvoorbeeld).

Waarom Canada ?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, het is ook één van de meest opmerkelijke op gebied van geografische diversiteit. Maar het is vooral een bestemming vol voordelen voor diegenen die daar graag willen studeren:

 • Eén van de hoogste levensstandaarden ter wereld
 • Onderwijs erkend voor excellentie en in compatibel met onze Europese onderwijssystemen
 • Gezellige en de gastvrijheid van de mensen
 • Een rijke cultuur
 • Veilige omgeving en indrukwekkende landschappen

De hoofdstad van Newfoundland, Saint John, is het meest oostelijke punt van Noord-Amerika, op slechts 6 uur vliegen van Londen! De provincie was gastheer van de eerste Britse kolonisten en herbergt plaatsen van onvergelijkbare natuurlijke schoonheid, waarvan een aantal in het werelderfgoed van de UNESCO staan. Dit gebied staat bekend om haar gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen, de kwaliteit van het leven (schone lucht, zeer veilige omgeving met Canadas laagste criminaliteit) , culturele diversiteit en de mogelijkheid om te leren over de typische Canadese activiteiten in de buitenlucht.

Lessen

U kunt kiezen uit 4-5 vakken per semester. Iedere school biedt een ruime keuze in verschillende gebieden.

Enkele voorbeelden:

Science & Maths : Maths, Biology, Chemistry, Physics, Environmental Science, Earth and Space science…

English : English, Literacy, Drama, World literature, Writing…

Languages : French, Spanish, Japanese...

Social studies : Geography, History, Law, Economy...

Economic education : Business enterprise, Consumer Studies, Canadian Economy, Entrepreneurship…

Technology : Electronics of Communications Systems, Graphic production, Communications Technology, Robotic Systems technology, Power mechanics…

Arts : Painting, Printmaking, Graphic Arts, Pottery and Media Arts, Theatre Arts…

Music : Experiencing Music, Applied Music, Ensemble performance

Physical Education : Fitness, Team-building, Cooperative games, Healthy living

Sport : Hockey, Soccer, Basketball, Volleyball, Rugby, Wrestling, Rock climbing, Skiing...

Het is mogelijk voor laatstejaarsstudenten om een middelbare school diploma te verkrijgen, onder bepaalde voorwaarden. Aarzel niet om ons te contacteren indien u geïnteresseerd bent in deze optie.

Cursussen Engels

Het district waarin u zult wonen heeft een eigenprogramma met Engelse les voor buitenlanders. EFL curriculum geïmplementeerd. Hier kunt u 2 keer per maand gratis les volgen in het weekend.

Buitenschoolse activiteiten / excursies

Scholen bieden een brede selectie van buitenschoolse activiteiten, toegankelijk voor iedereen. Sportteams, zwemmen, skiën, snowboarden, Bowling, films, enz.

 • Option : Adventure program

Een volledig programma van activiteiten en excursies georganiseerd voor buitenlandse studenten, zodat iedereen de omgeving kan gaan ontdekken en aan de andere buitenlandse studenten kan leren kennen in een aangename setting.

Voorbeeldactiviteiten (1 activiteit per maand): River Rafting, Rock Climbing, Sea Kayaking, Iceberg and Whale watching boat tour, Downhill Skkiing/Snowboarding (2-day trip), Paintball, Cross Country SKiing, Snowshoeing, Spider Rope Challenge, Caving.

Let op: De activiteiten hangen af van de plaats van verblijf

Het schoolsysteem van Canada

error: no file description provided

De jongeren in Canada studeren minimaal 12 jaar (basisschool en middelbare school), zoals in Belgie. Dit programma biedt buitenlandse studenten de optie om te studeren aan een lokale middelbare school. Junior High zijn de eerste 3 jaar van de middelbare, High School zijn de laatste jaren van de middelbare.

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters. Hierdoor kan je als buitenlandse student kiezen voor 1 semester in Canada of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen kan je uit een groot aantal vakken kiezen. Dit biedt de unieke kans om nieuwe vakken te ontdekken, of jezelf in bepaalde ondewerpen te verdiepen. Sommige vakken rond je af in een semester, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om een ander vak te kiezen in het tweede semester.

Ook de sociale, culturele en sportactiviteiten zijn belangrijk. Dit is DE kans om onbekende dingen te leren kennen. Je ontmoet andere jongeren van je eigen leeftijd en je leeft een Canadese droom.

De scholen

De scholen zijn gevestigd in drie regio's van de provincie Newfoundland en Labrador. Allen bieden unieke en intensieve programma's, en een breed scala aan cursussen. Ze laten slechts een beperkt aantal buitenlandse studenten toe, om een goede intergratie te verzekeren.

Maar hoe groot de school ook is, er is er in elk van hen een team van adviseurs en mentoren dat zich bezig houdt met voortdurende opvolging van de studenten, evenals internationale coördinatoren die studenten adviseren over alle aspecten van hun verblijf. Leerkrachten en personeel zijn zeer attent om elke student om hen te helpen hun doelen te bereiken.

Verblijf

Canadese gastgezinnen

De gastgezinnen zijn waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het programma. Het zijn zij die het mogelijk maken voor de studenten om zich volledig geïntegreerd te voelen en het echte Canadese leven te ondervinden.

Canadezen staan ​​bekend om hun gastvrijheid, hun tolerantie en openheid.

De families worden zorgvuldig geselecteerd door de plaatselijke correspondent. De bevolking van Newfoundland en Labrador zijn zeer respectvol en willen graag de familiewaarden overbrengen aan de studenten die bij hun verblijven.

De plaatselijke correspondent

de plaatselijke correspondent is een ervaren persoon die de gastgezinnen en scholen kent. Hij staat ten minste eenmaal per maand in contact met elke student, om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. De correspondent is beschikbaar voor antwoord op alle vragen die daar kunnen ontstaan, kan u helpen bij uw verschillende benaderingen en is in staat om snel te reageren in geval van complicaties. Het is uw belangrijkste contactpersoon ter plaatse.

U zal een noodnummer ontvangen dat u kan gebruiken indien er zich een dringend probleem voordoet.

Tarieven & Data 2020-2021

Data 2020-2021

Academisch jaar : September - Juni

Semester : September - Januari of Februari - Juni

Tarieven 2020-2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h supportThis programme requires a flight

De tarieven zijn inclusief:

 • Test van het Engels niveau en voorafgaande interview.
 • Alle documenten die nodig zijn voor het verkrijgen van een visa .
 • De inschrijvingsformaliteiten voor een secundaire school voor een semester of schooljaar
 • Begeleiding door de plaatselijke correspondent tijdens het verblijf
 • Accommodatie in een gastgezin, volpension (lunchbox, lunch op schooldagen)
 • Persoonlijke hulp, ondersteuning en advies van onze lokale correspondent
 • Ziekteverzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europa, gedurende het hele verblijf
 • Regelmatige contacten en evaluatieverslagen.
 • Officieel certificaat van deelname met overeenkomstige transcript van gevolgde cursussen en behaalde resultaten .
 • De heen-en-terug reis indien geselecteerd, uit Parijs, Brussel of Genève (neem contact met ons op voor de tarieven vanuit andere steden)
 • Transfers van de luchthaven naar het gastgezin.

De bovenstaande tarieven zijn exclusief:

 • Excursies en eventuele uitstapjes.
 • Mogelijk lidgeld voor sportclubs.
 • Lunches genomen in de schoolkantine.
 • Visakosten.
 • Zakgeld: zorg voor $ 200-250 per maand.

Praktische informatie

Voorwaarde voor deelname

 • U bent tussen 12 en 18 jaar (de student mag 19 worden tijdens het verblijf, aan het einde van het schooljaar)
 • Minimaal aanbevolen niveau van het Engels: A2/B1.
 • Studenten met een slecht Engels niveau kunnen deelnemen onder bepaalde voorwaarden.
 • Goede studieresultaten afgelopen 2 jaar.
 • Bereidheid om nieuwe vrienden te maken en het dagelijkse leven van een gastgezin te delen
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid en flexibiliteit.

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin en school.

Registratietermijnen

Deadline registratie: - 15/04 voor begin september - 15/11 voor het begin van februari

Afgezien van deze data, is het nog steeds mogelijk om te registreren, afhankelijk van de beschikbaarheid van scholen. Toch raden wij u aan om ten minste 3 maanden voor vertrek te registreren voor een betere voorbereiding van het verblijf.

Voor alle aanvragen die met spoed behandeld moeten worden (na de deadline), zal een extra 200 euro gevraagd worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe u kan registreren. Aanvragers die niet voldoen aan de leeftijd of aan de vereisten worden uitgenodigd voor een ontmoeting met ons om andere opties te bespreken.

Pre-oriëntatie gesprek

Om op de hoogte te zijn van alle mogelijke onderdelen van het programma, kunt u een briefing en oriëntatie bijwonen, georganiseerd door Easy Languages ​​in Brussel (eind mei / begin juni). Hier kunnen studenten elkaar ook ontmoeten en ervaringen met elkaar delen.

Als je niet in België woont, kunt u kennismaken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen. Een tweede bijeenkomst in Canada, binnen de 15 dagen na uw aankomst. U neemt contact met uw plaatselijke vertegenwoordiger, die in al uw vragen over uw verblijf zal beantwoorden.

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

ziektekostenverzekering

Voor de duur van uw verblijf, kunt u profiteren van een volledige dekking, opgenomen in de registratie.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

10-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 10 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.