Bekijk in lage definitie

High School in Ierland met jongeren van jouw leeftijd bij gastgezin, vanaf 1 trimester

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in Ierland

Samenvatting van programma :

 • 12 tot 18 jaar
 • 1 trimester, 1 semester of 1 schooljaar
 • Befaamd onderwijssysteem
 • Totale onderdompeling in de Ierse cultuur
 • Familie met een kind van jouw leeftijd, dezelfde school
 • Veilig en rustige omgeving

Bestemming

Waarom Ierland?

Ierland staat beken om zijn weidse, ongerepte landschappen. Het land biedt een unieke mix van zeer levendige en toegankelijke tradities. Het Ierse volk is in wezen een volk van kunstenaars en muzikanten, warm en vrolijk. De steden zijn dynamische en borrelen van de activiteit. Ierland heeft ook zeer veel jongeren. Meer dan 40% van de Ierse bevolking is jonger dan 30 jaar!

Ierland heeft een lange traditie van uitstekend onderwijs. Meer dan 80% van de Ierse jeugd slaagt voor het eindexamen. Recente studies hebben aangetoond dat de studenten veel aandacht kregen van de docenten. Een gemiddelde klas heeft de grootte van ongeveer 17 studenten. Bovendien heeft de overheid de laatste decennia veel geïnvesteerd in de internationalisering van het onderwijs, waardoor het heel aantrekkelijk word voor buitenlandse studenten.

Het Ierse onderwijssysteem

error: no file description provided

Ierse scholen volgen een programma dat door het Ierse Ministerie van Onderwijs is voorgesteld. Alle studenten volgen dus hetzelfde curriculum en moeten dezelfde officiële examens afleggen, ongeacht naar welk soort school ze gaan (openbaar of privé). Er is veel concurrentie voor de toegang tot het hoger onderwijs. Deze is zeer afhankelijk van de behaalde resultaten op het Leaving Certificate.

Het secundaire systeem bestaat uit zes studiejaren, verdeeld in twee delen, Junior en Senior.

** JUNIOR CYCLE: jaar 1 tot 3 (van 12 tot 15 jaar)**: deze 2 jaren zijn voorbereiding op het Junior Certificate

TRANSITION YEAR: jaar 4 (van 15 tot 16 jaar): scharnierjaar tussen de 1e en 2e cyclus dat de studenten de mogelijkheid geeft om een groot aantal gebieden uit te proberen, om hen hun toekomstige richting te helpen kiezen. Het programma varieert van school tot school. Dit jaar is minder academisch jaar met meer vakken over de 3 trimesters (12 vakken in plaats van 6 tot 9 vakken in de andere jaren). Dit is een ideaal jaar voor buitenlandse studenten die persoonlijke kunnen ontwikkelen, terwijl ze ook aan de ontwikkeling van hun taal en academische vaardigheden werken.

SENIOR CYCLE: jaar 5 en 6 (van 16 tot 18 jaar): Aan het eind van deze twee jaar verkrijgen de studenten hun Leaving Certificate.

Het laatste jaar (Year 6) is niet toegankelijk voor buitenlandse studenten. Dit jaar is puur ter voorbereiding van het eindexamen.

Let op: een aantal scholen in Ierland zijn "jongensscholen" of "meisjesscholen", anderen zijn gemengde scholen. Studenten zijn verplicht om een uniform te dragen.

Programma

Dit programma is beschikbaar voor gemotiveerde deelnemers, van 12 tot 18 jaar die een trimester, 2 trimesters of een volledig schooljaar les willen volgen op een openbare High School in Ierland. Een unieke kans om het leven van de Ierse jeugd en je gastgezin te delen.

Onze partner werkt samen met vele instellingen, die operationeel zijn in talloze delen van Ierland. De keuze van school wordt gemaakt op basis van jouw profiel, je interesses en de vakken die je wilt volgen.

EXCLUSIEF: Wij garanderen dat je wordt opgevangen in een gastgezin met een kind van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht (tot één of twee jaar verschil), dat bovendien naar dezelfde school gaat. Dit betekent dat uw kind een 'buddy' zal hebben om de integratie op school te vergemakkelijken, maar ook dat het gastgezin de school en de werking reeds kent.

Communicatie en uitwisseling zijn de kernwoorden voor het welslagen van je verblijf, net zoals openheid van geest en de mogelijkheid om je aan te passen aan een andere levenswijze.

Deze formule wordt dan ook aanbevolen aan jongeren die voldoende zelfstandig, sociaal en open zijn.

Het integreren is het makkelijkst, wanneer je 2 of 3 jaar Engelse les hebt gevolgd op school.

De cursussen

Het onderwijs in Ierland bestaat uit een selectie van verplichte en keuzevakken.

Verplichte vakken : Maths, English et Irish (Gaelic is alleen verplicht voor Ieren, maar mag ook gevolgd worden door buitenlandse studenten met interesse daarin).

Keuzevakken (elective subjects) : Een breed assortiment is hiervoor beschikbaar. Natuurlijk verschilt het aanbod per instelling. Voorbeelden van keuzevakken : Modern languages (meestal Frans of Duits, soms Italiaans en Spaans),Physics, Chemistry, Biology, Business studies, Accountancy, Economics, History, Geography, Music, Art, Classical Studies, Technical Drawing, Design and Technical Graphics, Engineering, Technology...

Buitenlandse studenten nemen over het algemeen 6 á 7 vakken (afhankelijk van de klas), waarvan 2 verplichte vakken (wiskunde en Engels).

Lessenroosters variëren van school tot school, maar over het algemeen lopen de lessen van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u00.

Lessen Engels

Voor jongeren die moeite hebben met Engels kan onze partner privélessen regelen met een docent.

Buitenschoolse Activiteiten

De scholen bieden verschillende buitenschoolse activiteiten aan (sporten, workshops en diverse clubs). Als u een hobby of een sport te beoefenend, aarzel dan niet om dat te laten weten. Wij moedigen jongeren aan om hun hobby te blijven beoefenen, of om nieuwe activiteiten te ontdekken tijdens hun verblijf. Ter plaatse zijn een heel aantal sportclubs (voetbal, basketbal, zwemmen, tennis, golf,...), danslessen, muzieklessen, paardrijdlessen,... De plaatselijke correspondent of een lid van het gastgezin staat u hierin bij.

Let op: het gastgezin organiseert zelf geen activiteiten voor de internationale student. Het gezin verwelkomt de student en laat deze zelf deelnemen aan activiteiten.

Gastgezin

De Ierse gastgezinnen

De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze Ierse partners. Zij hebben bijna 40 jaar ervaring in het organiseren van een immersieprogramma's voor jongeren wereldwijd. In Ierland woont de meerderheid van de bevolking in kleine steden of landelijke gebieden. Je kan overal in het land terechtkomen.

De Ieren zijn erg gehecht aan familiale waarden en staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid.

Alle gastgezinnen hebben minstens een kind van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht als de student die ze ontvangen (tot 1 of 2 jaar verschil). Dit kind gaat ook naar dezelfde school als de ontvangen student. Je hebt dus iemand die je kan bijstaan bij je eerste stappen in het Ierse schoolsysteem. Een waardevolle hulp bij de integratie !

Het kan zijn dat het gastgezin op dezelfde moment een andere student ontvangt. Je zal echter steeds de enige persoon zijn met jouw moedertaal.

Je zal worden gehuisvest in een enkele of gedeelde kamer, afhankelijk van het gastgezin, en geniet volpension. In het laatste geval zal uw kind of met een kind van het gezin of een student van een andere nationaliteit de kamer delen.

De plaatselijke correspondent

Tijdens het verblijf in Ierland geniet je de hulp van een plaatselijke correspondent. Dit is de persoon die uw verblijf voorbereidt, je gastgezin selecteert en je inschrijving op school zal verzorgen.

Hij is daar om op al uw vragen te antwoorden en af te rekenen met de kleine zorgen die kunnen bovenkomen. De plaatselijke correspondent is er moesten er zich problemen voordoen met het gastgezin, en natuurlijk om zich ervan te verzekeren dat alles goed verloopt. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

Data & tarieven 2019-2020

Data 2019-2020

Schooljaar (9 maanden): 26/08/2019 tot 29/05/2020

1e trimester (4 maanden): 26/08/2019 tot 20/12/2019

2e trimester (3 maanden en half): 06/01/2020 tot 03/04/2020

3e trimester (1 maand en half): 20/04/2020 tot 29/05/2020

schoolvakanties

De accommodatie is ook voorzien tijdens de vakantie in Februari en Allerheiligen. Het verblijf is niet inbegrepen tijdens de Kerstvakantie en de Paasvakantie (zie toeslagen hieronder).

Allerheiligen (1 week): 26/10/2019 tot 03/11/2019

Kerstmis (2 weken) : 21/12/2019 tot 05/01/2020

Februari (1 week): 15/02/2020 tot 23/02/2020

Pasen (2 weken): 04/04/2020 tot 19/04/2020

Tarieven 2019-2020

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Tarief van verblijf -

Inclusief administratieve kosten en inschrijvingskosten, cursus, verblijf en maaltijden zoals beschreven.

Klik hier om u in te schrijven
Tarieven 2018-2019
PeriodeTarifs
Schooljaar€ 12.495
1e trimester€ 7.345
2e trimester€ 6.250
1e semester (18 weken - eind augustus - half januari)€ 7.295
2e semester (18 weken - januari-juni)€ 7.295
Toeslagen
Plaatseing in regio Dublin (per week)€ 50
Verblijf - kerstvakantie en paasvakantie (per week)€ 390
Extra transfer€ 230
Privécursus Engels (per uur)€ 35

De prijzen zijn inclusief

 • Gesprek voorafgaand aan de aanvraag
 • Inschrijfgeld aan de school en andere administratieve kosten.
 • Accommodatie in gastgezin met volpension (lunchpakket maandag tot vrijdag)
 • Persoonlijke hulp, ondersteuning en advies van onze lokale correspondent.
 • Vervoer tussen verblijf en Dublin Airport bij aankomst en terugreis (transfer)
 • Een volledig uniform
 • Schoolboeken
 • Vervoer naar school
 • Rapporten
 • Een noodnummer, 24/7 bereikbaar

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis naar de bestemming
 • Verblijfskosten gastgezin voor een aankomst of vertrek buiten data verblijf
 • Verblijfskosten tijdens de Kerst- en Paasvakantie
 • Extra transfers indien nodig
 • Schoolbenodigdheden
 • Uitstapjes of excursies georganiseerd door de school indien van toepassing
 • Verzekeringen

Voor verblijven met een duur van 4 tot 16 weken: klik hier

Praktische informatie

Deelnamevoorwaarden

 • Van 12 en 18 jaar
 • Hoog genoeg Engels niveau om te communiceren en lessen te volgen
 • Goede schoolresultaten de afgelopen 2 jaar
 • Gemotiveerd om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een Iers gastgezin
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid, flexibiliteit en openheid van geest; allen sleutelelementen voor het slagen van uw verblijf.

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin en school.

Deadlines

De deadlines voor registratie zijn :

 • 15 April voor een start eind Augustus
 • 15 Oktober voor een start in Januari

Contacteer ons indien u meer info wenst over de inschrijvingen.

Na de deadlines is het nog steeds mogelijk in te schrijven, afhankelijk van de beschikbaarheid van de scholen. Wij raden u aan ten laatste 3 maanden voor vertrek te registreren voor een ideale voorbereiding van het verblijf.

Voor elk dossier dat met spoed behandeld moet worden (na de deadline), zal een toeslag van € 200 worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure. Kandidaten die niet voldoen aan de deelnamevoorwaarden worden uitgenodigd om met ons andere opties te bespreken.

De reis

Aankomst: Op de zaterdag of zondag voorafgaand op het begin van de cursus.

Vertrek: Op zaterdag of zondag na de cursus.

Aankomst luchthaven: Dublin

De transfer bij aankomst en vertrek van en naar de luchthaven is inbegrepen.

Voorzie een aankomst tussen 9u00 en 18u00 en een vertrek tussen 11u00 en 20u00.

De transfers voor vakantieperiodes bieden we aan tegen een meerprijs (zie tabblad "Data en tarieven").

Let op: Boek uw vlucht niet voordat het verblijf definitief bevestigd is.

Voor jongeren jonger dan 16 : Sommige vluchtmaatschappijen (zoals Ryanair) staan het niet toe dat kinderen onder de 16 zonder begeleiding reizen en bieden geen UM (Unaccompanied Minor) dienst. Controleer daarom bij het boeken of dit mogelijk is.

verzekering

Een ziektekosten-, ongevallen- en repatriëringsverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid is verplicht voor dit type verblijf. Een attest zal worden opgevraagd bij het samenstellen van uw dossier.

Easy Languages biedt een verzekering op maat van jongeren die naar het buitenland gaan: Verzekeringen en garanties

Onze programma's: High School in Ierland

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in Ierland

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.