Bekijk in lage definitie

High School in Ierland met jongeren van jouw leeftijd - 1 maand tot 1 trimester

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in Ierland

Sterke punten

 • 12 tot 18 jaar
 • 4 tot 16 weken
 • Ontdek een ander onderwijssysteem
 • Taalbad in de Ierse cultuur
 • Kind van gelijke leeftijd dat naar dezelfde school gaat
 • Veilige en rustige omgeving

Bestemming

Waarom Ierland?

Ierland staat beken om zijn weidse, ongerepte landschappen. Het land biedt een unieke mix van zeer levendige en toegankelijke tradities. Het Ierse volk is in wezen een volk van kunstenaars en muzikanten, warm en vrolijk. De steden zijn dynamische en borrelen van de activiteit. Ierland heeft ook zeer veel jongeren. Meer dan 40% van de Ierse bevolking is jonger dan 30 jaar!

Ierland heeft een lange traditie van uitstekend onderwijs. Meer dan 80% van de Ierse jeugd slaagt voor het eindexamen. Recente studies hebben aangetoond dat de studenten veel aandacht kregen van de docenten. Een gemiddelde klas heeft de grootte van ongeveer 17 studenten. Bovendien heeft de overheid de laatste decennia veel geïnvesteerd in de internationalisering van het onderwijs, waardoor het heel aantrekkelijk wordt voor buitenlandse studenten.

Het Ierse onderwijssysteem

error: no file description provided

Ierse scholen volgen een programma dat door het Ierse Ministerie van Onderwijs is voorgesteld. Alle studenten volgen dus hetzelfde curriculum en moeten dezelfde officiële examens afleggen, ongeacht naar welk soort school ze gaan (openbaar of privé). Er is veel concurrentie voor de toegang tot het hoger onderwijs. Deze is zeer afhankelijk van de behaalde resultaten op het Leaving Certificate.

Het secundaire systeem bestaat uit zes studiejaren, verdeeld in twee delen, Junior en Senior.

JUNIOR CYCLE: jaar 1 tot 3 (van 12 tot 15 jaar): deze 2 jaren zijn voorbereiding op het Junior Certificate

TRANSITION YEAR: jaar 4 (van 15 tot 16 jaar): scharnierjaar tussen de 1e en 2e cyclus dat de studenten de mogelijkheid geeft om een groot aantal gebieden uit te proberen, om hen hun toekomstige richting te helpen kiezen. Het programma varieert van school tot school. Dit jaar is minder academisch jaar met meer vakken over de 3 trimesters (12 vakken in plaats van 6 tot 9 vakken in de andere jaren). Dit is een ideaal jaar voor buitenlandse studenten die persoonlijke kunnen ontwikkelen, terwijl ze ook aan de ontwikkeling van hun taal en academische vaardigheden werken.

SENIOR CYCLE: jaar 5 en 6 (van 16 tot 18 jaar): Aan het eind van deze twee jaar verkrijgen de studenten hun Leaving Certificate.

Het laatste jaar (Year 6) is niet toegankelijk voor buitenlandse studenten. Dit jaar is puur ter voorbereiding van het eindexamen.

Let op: een aantal scholen in Ierland zijn "jongensscholen" of "meisjesscholen", anderen zijn gemengde scholen. Studenten zijn verplicht om een uniform te dragen.

Programma

Dit programma, met een duur van 4 tot 16 weken, is beschikbaar voor gemotiveerde deelnemers, van 12 tot 18 jaar die zich willen onderdompelen in de Ierse cultuur en een ander schoolsysteem willen ontdekken.

Je wordt opgevangen door een gastgezin, waarmee je het dagelijkse leven deelt, en volgt les op een lokale high school. Een unieke kans om het leven van een Ierse jongere te beleven, unieke momenten met je gastgezin te beleven en de cultuur van het land van binnenuit te leren kennen.

Onze partner werkt samen met vele instellingen, die operationeel zijn in talloze delen van Ierland. De keuze van school wordt gemaakt op basis van jouw profiel, je interesses en de vakken die je wilt volgen.

EXCLUSIEF: Wij garanderen dat je wordt opgevangen in een gastgezin met een kind van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht (tot één of twee jaar verschil).

Communicatie en uitwisseling zijn de kernwoorden voor het welslagen van je verblijf, net zoals openheid van geest en de mogelijkheid om je aan te passen aan een andere levenswijze.

Deze formule wordt dan ook aanbevolen aan jongeren die voldoende zelfstandig, sociaal en open zijn.

Het integreren is het makkelijkst, wanneer je 2 of 3 jaar Engelse les hebt gevolgd op school.

De cursussen

Het onderwijs in Ierland bestaat uit een selectie van verplichte en keuzevakken.

Verplichte vakken : Maths, English et Irish (Gaelic is alleen verplicht voor Ieren, maar mag ook gevolgd worden door buitenlandse studenten met interesse daarin).

Keuzevakken (elective subjects) : Een breed assortiment is hiervoor beschikbaar. Natuurlijk verschilt het aanbod per instelling. Voorbeelden van keuzevakken : Modern languages (meestal Frans of Duits, soms Italiaans en Spaans),Physics, Chemistry, Biology, Business studies, Accountancy, Economics, History, Geography, Music, Art, Classical Studies, Technical Drawing, Design and Technical Graphics, Engineering, Technology...

Buitenlandse studenten nemen over het algemeen 6 á 7 vakken (afhankelijk van de klas), waarvan 2 verplichte vakken (wiskunde en Engels).

Lessenroosters variëren van school tot school, maar over het algemeen lopen de lessen van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u00.

Lessen Engels

Voor jongeren die moeite hebben met Engels kan onze partner privélessen regelen met een docent.

Buitenschoolse Activiteiten

De scholen bieden verschillende buitenschoolse activiteiten aan (sporten, workshops en diverse clubs). Wij moedigen de jongeren aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de door de school aangeboden activiteiten of die waaraan de kinderen van het gezin deelnemen. De lokale correspondent of je gastgezin zullen je hierin

Let op: het gastgezin organiseert zelf geen activiteiten voor de internationale student. Het gezin verwelkomt de student en laat deze zelf deelnemen aan activiteiten.

Gastgezin

De Ierse gastgezinnen

De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze Ierse partners. Zij al reeds 40 jaar ervaring in het organiseren van taalbaden in het buitenland voor jongeren van rond de wereld. In Ierland woont de meerderheid van de bevolking in kleine steden of landelijke gebieden.

De Ieren zijn heel gehecht aan hun familiewaarden en staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid.

Alle gezinnen die een jonge student ontvangen hebben een kind van ongeveer dezelfde leeftijd, en van hetzelfde geslacht, en die naar dezelfde school gaat. Dit is één van de grote voordelen van dit programma, gezien dit enorm veel helpt met de integratie.

Ook is het mogelijk dat uw gastgezin een andere student verwelkomt tijdens uw verblijf. In dit geval, zal het in 100% van de gevallen zo zijn dat de student van een ander land komt, en ook een andere taal spreekt.

De kamers zijn individueel of gedeeld (met anderstalige student of kind van het gastgezin), naargelang de familie. Je zult ook genieten van een volpension.

De lokale correspondent

Tijdens het verblijf in Ierland heeft uw kind altijd de steun van een lokale correspondent. Dit is de persoon die de voorbereiding van uw verblijf, de selectie van het gastgezin, en de inschrijving in orde brengt.

Deze correspondent zal er dan ook zijn om al je vragen te beantwoorden, en de eventuele problemen op te lossen. Deze is er ook om je te helpen in geval van problemen met het gastgezin. Ook heeft deze de taak te verzekeren dat alles goed verloopt. De lokale vertegenwoordiger is dus het aanspreekpunt van de student voor de duur van je verblijf.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

Schooljaar (9 maanden): eind augustus - eind mei

1e trimester (4 maanden): eind augustus - eind december

2e trimester (3 maanden en half): begin januari - begin april

3e trimester (1 maand en half): -

schoolvakanties (te bevestigen)

De accommodatie is ook voorzien tijdens de vakantie in Februari en Allerheiligen. Het verblijf is niet inbegrepen tijdens de Kerstvakantie en de Paasvakantie (zie toeslagen hieronder).

Tarieven 2020-2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Tarieven van de cursus -

Alle belastinggelden & inschrijvingsgelden zijn inbegrepen. Cursus, verblijf, maaltijden, zoals beschreven.

Zich Inschrijven
Tarieven 2020-2021
DuurTarief
4 weken€ 2.300
5 weken€ 2.770
6 weken€ 3.240
7 weken€ 3.630
8 weken€ 3.995
9 weken€ 4.510
10 weken€ 4.900
11 weken€ 5.370
12 weken€ 5.840
13 weken€ 6.310
14 weken€ 6.775
15 weken€ 7.195
16 weken€ 7.345
Toeslagen
Verblijf tijdens kerstvakantie€ 390
Extra transfers (heen & terugreis)€ 230
Toeslag aankomst buiten normale uren€ 65
Ochtendvlucht (overnachting in Dublin)€ 85
Privé-lessen Engels (per uur)€ 35

De prijzen zijn inclusief:

 • Inschrijvingsgelden aan de school en andere administratieve kosten
 • Accommodatie bij gastgezin, eenpersoonskamer en volpension (lunchpakket maandag tot vrijdag), uitgezonderd vermelde vakanties
 • Persoonlijke hulp, ondersteuning en advies van onze lokale correspondent
 • Een noodnummer 24/7 bereikbaar

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis naar bestemming op de data die wij u nog communiceren
 • De transfers tussen luchthaven en verblijfplaats
 • Accommodatie tijdens de schoolvakanties
 • Pedagogisch materiaal en uniform (de kosten zijn tot een minimum beperkt voor internationale studenten)
 • Uitstapjes of excursies georganiseerd door de school, indien van toepassing
 • Medische, ongevallen-, en repatriëringsverzekering en verplichte burgerlijke aansprakelijkheid
 • Annulatiegarantie

Verblijf van een trimester, een semester of een schooljaar? Klik hier

Praktische informatie

Deelnamevoorwaarden

 • Van 12 en 18 jaar
 • Hoog genoeg Engels niveau om te communiceren en lessen te volgen
 • Goede schoolresultaten de afgelopen 2 jaar
 • Blijk tonen van motivatie, volwassenheid, flexibiliteit en openheid van geest; allen sleutelelementen voor het slagen van uw verblijf.
 • Je minstens twee maand op voorhand inschrijven

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin en school.

Reis

Aankomst: zaterdag of zondag Vertrek: zaterdag of zondag

Aankomst luchthaven: Dublin

De transfer bij aankomst en vertrek van en naar de luchthaven is verplicht voor minderjarigen. Gelieve een reis te boeken met aankomst tussen 9u00 en 18u00, en vertrek tussen 11u00 en 20u00.

Indien deze uren niet worden gerespecteerd, kan een toeslag worden aangerekend (zie tabblad "Data en tarieven").

Indien de student vroeg in de ochtend vertrekt, zal de student naar Dublin worden gebracht om er de nacht door te brengen bij een gezin, gekozen door onze partner. De student wordt dan in de ochtend gebracht naar de luchthaven van Dublin (zie tabblad "Data en tarieven")

Opmerking: Boek uw vlucht niet voordat het verblijf bevestigd is!

Voor jongeren jonger dan 16 : Sommige vluchtmaatschappijen (zoals Ryanair) staan het niet toe dat kinderen onder de 16 zonder begeleiding reizen en bieden geen UM (Unaccompanied Minor) dienst. Controleer daarom bij het boeken of dit mogelijk is.

Uniform / Boeken

Het dragen van een uniform is verplicht.

Indien de student maar een korte tijd zal verblijven, is het mogelijk eigen kleren mee te brengen die op het uniform dat op school gedragen wordt lijken (jeansbroeken en sportschoenen zijn verboden tijdens de lessen).

Wat de boeken betreft, zal de school of het gastgezin je deze kunnen uitlenen of fotokopieën bezorgen.

Verzekering

Een ziektekosten-, ongevallen- en repatriëringsverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid is verplicht voor dit type verblijf. Een attest zal worden opgevraagd bij het samenstellen van uw dossier.

Easy Languages biedt een verzekering op maat van jongeren die naar het buitenland gaan: Verzekeringen en garanties

Onze programma's: High School in Ierland

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in Ierland

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.