Easy Languages

High School in de Verenigde Staten - Klassiek

Waarom dit programma?

Programma

Het programma is geschikt voor gemotiveerde deelnemers, met een leeftijd van 15 tot 18,5 jaar, die één jaar of een academisch semester willen volgen op een High School (Amerikaanse middelbare school) en willen deelnemen aan het leven van een Amerikaans gastgezin.

Waarom de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten zijn zo uitgestrekt dat het heel moeilijk is om het hele land te ontdekken, zelfs doorheen je hele leven! Door een semester of een jaar in dit land te beginnen, kun je een aantal facetten ontdekken: een zeer diverse cultuur, onvergetelijke landschappen en vriendelijke mensen die altijd bereid zijn om hun waarden te delen.

Verblijven kunnen overal in de Verenigde Staten plaatsvinden. Studenten die deelnemen aan dit programma worden meestal in de centrale staten van het land geplaatst (Michigan, Wisconsin, Minnesota, Iowa...). Ze hebben de mogelijkheid om de ware "Amerikaanse manier van leven" te ontdekken. Gezinnen wonen meestal in middelgrote steden, maar kunnen ook in kleinere steden of meer landelijke gebieden wonen, zodat studenten gemakkelijker integreren in lokale gemeenschappen en deelnemen aan alle culturele en sociale activiteiten van de stad. Integreren is op die manier gemakkelijker omdat het veel eenvoudiger is om je buren in een kleine stad te leren kennen dan in een metropool.

De cursus

Je gaat naar een plaatselijke middelbare school en volgt lessen die zijn aangepast aan je taalniveau. Het vak Engels is verplicht voor beide semesters. Het is ook verplicht om minstens 1 van deze 4 vakken te volgen gedurende het schooljaar (1e of 2e semester): US History (of US Government, Civics of vergelijkbaar), wiskunde, sociale wetenschappen en fysische wetenschappen. Lessen worden 's morgens gehouden, de namiddag is gewijd aan buitenschoolse activiteiten.

In de meeste Amerikaanse scholen is de keuze van onderwerpen enorm: psychologie, sociologie, literatuur, drama, aardewerk, journalistiek, architectuurtekening, spraak, media, informatica...

Dit is een unieke gelegenheid om nieuwe gebieden te ontdekken of om jezelf te perfectioneren in een onderwerp waar je van houdt. Sommige cursussen duren een semester, waardoor je in het midden van het jaar opties kunt wijzigen als je dat wilt.

De keuze van buitenschoolse activiteiten is net zo belangrijk: voetbal, honkbal, tennis, zwemmen, atletiek, basketbal, volleybal, liefdadigheidswerk, studentenraad, fanfare, debatclub, spraakclub, jaarboek, etc.

Dezelfde student kan cursussen volgen op verschillende niveaus, afhankelijk van de gekozen onderwerpen, bijvoorbeeld: US History in 9th grade, Environmental Science in 11th grade en Geometry in 10th grade. Het schoolhoofd bepaalt in welke klas je terechtkomt.

Het Amerikaanse educatieve systeem

De Amerikaanse jongeren studeren minimaal 12 jaar, zoals bij ons: Primary/Elementary School (6 jaar), Intermediate (Lager middelbaar, 2 jaar) en Secondary School (Hoger middelbaar, 4 jaar). In een High School kan je de 4 jaren van het hoger middelbaar volgen:

Naast Engels en geschiedenis die verplicht zijn, kunnen studenten de drie tot vier extra vakken kiezen die zij kiezen op basis van wat op hun school wordt aangeboden en hun wensen.

De middagen zijn gewijd aan sport- en culturele activiteiten of clubs, die op school worden gegeven.

Het gastgezin

Amerikaanse gastgezinnen

Gastgezinnen zijn vrijwilligers. Ze worden door de lokale correspondent geselecteerd vanwege hun verlangen om een jonge buitenlander te verwelkomen en om hun cultuur met hen te delen in hun dagelijks leven. De lokale correspondent bezoekt de huizen van de gezinnen en zorgt ervoor dat ze de deelnemer een uitgebalanceerde omgeving kunnen bieden. Ze kunnen zowel in een grote stad als een kleinere stad wonen. Er zijn geen typische gezinnen, elk gezin is uniek en weerspiegelt de manier van leven en de samenleving van je bestemming.

Vanuit een praktisch oogpunt heb je een individuele of gedeelde kamer op basis van plaatsingen en je geniet van halfpension in de week en volpension in het weekend en tijdens schoolvakanties.

Lokale vertegenwoordiger

De lokale correspondent is een ervaren persoon die de gastgezinnen kent en gedurende het hele verblijf regelmatig contact heeft met studenten en hun Amerikaanse ouders. De correspondent organiseert regelmatig bijeenkomsten en zorgt ervoor dat het verblijf goed gaat met zowel het gastgezin als de school. Omdat de correspondent snel kan handelen in geval van problemen, blijft het je belangrijkste contact ter plaatse.

Lokale correspondenten werken samen met onze partnerorganisatie in de Verenigde Staten en begeleiden al vele jaren buitenlandse studenten, ze weten hoe ze snel en effectief moeten reageren wanneer dat nodig is.

Data & tarieven 2020 - 2021

Data 2020 - 2021

Tarieven 2020 - 2021

Tarief -

Programma van één semester of schooljaar, begrijpt cursus, verblijf en alle inschrijvingskosten

Zich inschrijven
Cursus, verblijf en maaltijden, alle inschrijvingsgelden (transfers inbegrepen, vluchten niet)
Duur van de cursusPrijs
Schooljaar€ 7.990
Schoolsemester€ 6.990
Cursus, verblijf, maaltijden, inschrijvingsgeld, vlucht & belastingen inbegrepen
DuurPrijs
Schooljaar - Vertrek uit Parijs, Brussel of Geneve€ 9.290
Schoolsemester - Vertrek uit Parijs, Brussel of Geneve€ 8.290
Oriëntatieweekend in Chicago (Augustus)
2 dagen€ 500

De prijs is inclusief:

De prijs is exclusief:

Early Bird Promo: 250€ korting voor alle inschrijvingen met voorschot betaald voor de 24/12/2019

Praktische informatie

Toelatingsvoorwaarden

Vertrek tijdens je secundaire studies (voordat je je inschrijft in het 6e middelbaar) en ontvang korting op je verblijf met de Promo High School.

De inschrijving

Voldoe je aan de voorwaarden voor deelname?

  1. Vul zo snel mogelijk het pre-registratieformulier in

  2. Na ontvangst sturen wij je een voorlopige bevestiging, inclusief het totale bedrag van het verblijf, een verzoek om 90€ over te schrijven (voor de taaltest en het motivatie-interview), en het volledige dossier bij het gekozen programma. We zullen je ook vragen om ons een kopie van je schoolrapporten van de laatste 3 jaar te sturen

  3. We nodigen je uit voor de taaltest en het interview op onze kantoren in Brussel of Parijs. Dit kost 90€ en moet betaald worden na ontvangst van de pre-bevestiging. Dit bedrag is niet-terugbetaalbaar, maar wel aftrekbaar van het saldo van het verblijf in geval van definitieve registratie en acceptatie van het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden ingevuld en meegebracht op het moment van het interview

  4. We bevestigen het resultaat uiterlijk 8 dagen na ons interview

  5. Als het interview positief is, vragen we je om een ​​aanbetaling van 25% van het totale bedrag van het verblijf (met een minimum van 1500€) te betalen en alle elementen van het bestand te voltooien, zoals aanbevelingsbrieven van je leraren en andere informatie die nodig is om je dossier ter plaatse te vervolledigen. Zodra het is voltooid en we de aanbetaling hebben ontvangen, sturen we het door naar onze partner

  6. Je ontvangt de definitieve acceptatie van het programma door onze partner

  7. Wanneer je aanvraag wordt geaccepteerd, begint onze partner met het zoeken en selecteren van een gastgezin en school

  8. Het zoek- en selectieproces van het gezin kan erg tijdrovend zijn, je hebt dus zeker een portie geduld nodig

Registratietermijnen

De deadline voor het indienen van een volledige dossier is:

Pre-registratieformulieren moeten worden ingevuld en ten minste 3 weken vóór de uiterste datum voor indiening van het volledige dossier naar onze kantoren in Brussel of Parijs worden gestuurd.

Voor elk dossier dat dringend moet worden behandeld, wordt een supplement van 200€ gevraagd.

Te laat om je voor dit programma te registreren? Kijk eens naar het programma High School Classic Plus! Met vrijwel identieke voorwaarden kan je met dit programma je registratiedossier vóór 13 juni indienen voor een vertrek in augustus en op 28 november voor een vertrek in januari.

Pre-oriëntatiegesprek

Om je verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen en je optimaal te informeren over de verschillende elementen van het programma, kan je een informatie- en oriëntatiegesprek bijwonen.

Het wordt georganiseerd door Easy Languages in Brussel, tijdens de maand juni. Het stelt de studenten van Easy Languages in staat elkaar te ontmoeten en hun vragen en ervaringen uit te wisselen met elkaar en met het team vanEasy Languages. Het is ook tijdens deze vergadering dat de laatste administratieve formaliteiten worden afgehandeld.

Als je niet in België woont, wordt een telefonisch interview georganiseerd om alle stappen uit te leggen die je moet nemen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Optioneel: oriëntatieweekend in Chicago (alleen voor deelnemers die in augustus aankomen). Studenten van over de hele wereld die deelnemen aan het programma arriveren op vrijdagavond in Chicago. Zij worden verwelkomd door het lokale team van onze partner en volgen een tweedaags programma dat hen in staat stelt om kennis te maken, om de stad en de laatste vragen over hun verblijf te bezoeken. Ze vliegen dan verder op zondag naar hun gastgezin en kunnen hun verblijf beginnen met alle noodzakelijke elementen om hun reis zo goed mogelijk te maken.

Opmerking: de plaatsingen kunnen heel laat aan ons worden doorgegeven, soms na de bijeenkomst in Chicago. In dit geval kunnen studenten niet deelnemen aan deze bijeenkomst en zullen ze daar eenmaal een persoonlijke briefing krijgen met hun lokale coördinator.

Duur van het verblijf & visum

Vertrek is voorzien in augustus voor een verblijf tijdens het eerste semester of tijdens een volledig academisch jaar. Een vertrek is ook gepland in januari voor een verblijf tijdens het tweede semester. Je gezin of lokale correspondent zal je op het vliegveld verwelkomen en zal je daar aan het einde van je verblijf terug afzetten.

Zodra de registratie door onze Amerikaanse partner is geaccepteerd en bevestigd, kunnen we je reis naar de Verenigde Staten boeken, als je dat wilt. Het gereserveerde ticket bevat zo min mogelijk stops. Het is eenmaal kosteloos te wijzigen, zodra de datum van terugkeer bekend is.

Als je liever zelf je reis boekt, zullen wij je alle gegevens verstrekken om de reservering te maken.

Een studentenuitwisselingsvisum (Exchange visitor Visa - J1) is vereist om aan dit programma deel te nemen. Het wordt uitgegeven voor de duur van het verblijf. Wij bieden je alle benodigde documenten om het te verkrijgen en helpen je bij de stappen.

Verzekering

Een medische basisverzekering is inbegrepen in de inschrijvinskosten.

Voor een meer volledige dekking, raden wij je aan de door ons aangeboden verzekering af te sluiten, aangepast aan verblijven voor jongeren in het buitenland. Bekijk hiervoor onze pagina Verzekeringen en garanties.

Getuigenis

Een site gewijd aan de getuigenissen van onze middelbare scholieren

Marianne: "Ik moedig jonge mensen echt aan om deze reis te maken. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het is een mooie en ongelofelijk geweldige ervaring!"

Malcolm: "Er is zoveel te beleven in mijn nieuwe Amerikaanse leven, ik ben net aangekomen in St-Paul, Minnesota, ik ben al helemaal geïntegreerd in mijn gastgezin, mijn gast-vader is echt cool, heel open ook!"

Tatiana: "Wees niet bang om de sprong te wagen, je zult niet teleurgesteld worden! ;)"

Pauline: "Ik zou zeggen dat als toekomstige jonge mensen nog steeds terughoudend zijn om te vertrekken en deze ervaring proberen, je er voor moet gaan en het zonder aarzeling doen."

Dot zou jij kunnen zijn...

Hi, I’m Agnès, an exchange student from Belgium.

I’m staying in Tucson, Arizona since the 4th of August with my host family.

Early February we went to Phoenix for an ice Hockey Game. We are Coyotes Fan ! (Phoenix ice hockey team) The next day, we went horseback riding. That was wonderful to see the area where i’m living since 7 months in a completely other way : on the back of an horse, through the paths.

The amazing saguaro cactus, the bright blue sky and the mountains, welcome in Tucson, a spread-out city in the middle of the desert. It’s really different from my home country where rain, clouds and green grass are usual.

The same day, my host family and I went to the “Tucson Gem’ and Mineral Show”. People from all over the world were presenting all kind of stones, pearls, fossils and so on of all sizes, colors, shapes, prices.

The weekend after, my host siblings, Eme and Max, and I left school earlier. We went to Sunrise Ski Resort in the White Mountains (north-east of Tucson). On the way there, we drove through the Salt Lake River Canyon and later on, we got to see female moose on the side of the road. It was hard to believe I was still in Arizona with so much snow. The landscapes were amazing, really different from the French Alps where I usually go skiing. I love skiing so much. We all had a great time.

Last weekend, we had 4 days off of school. It was “Rodeo break”, an holiday special to the state of Arizona. Professional rodeo competitions were taking place dowtown Tucson. Sunday, I went with my hostmother to see the finals. it was pretty intense. The atmosphere was really “western” : cowboys, horses, boots and so on.

What a busy and wonderful February we had, my hostfamily and I.

I thank them for all the different activities we do, for the great things we see, for all those great times we spend together. And also “Merci” for making me part of their family.

Agnès