Bekijk in lage definitie

High School in de Verenigde Staten - Klassiek

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in de Verenigde Staten

Waarom dit programma?

 • Van 15 tot 18 jaar
 • Verblijf een semester of schooljaar
 • Cultureel taalbad in Amerika 24/7
 • Ontdekken van een ander onderwijssysteem
 • Verrijkende ervaring
 • Goede investering in de toekomst
 • Verenigbaar met de beurs van Plan Marshall & het programmaEXPEDIS

Programma

Het programma is geschikt voor gemotiveerde deelnemers, leeftijd van 15 tot 18,5 jaar, die één jaar of een academisch semester willen volgen op een High School (Amerikaanse middelbare school) en willen deelnemen aan het leven van een Amerikaans gastgezin.

Waarom de Verenigde Staten?

Dit programma is geschikt voor studenten van 15 tot en met 18 en half jaar oud die het Engels al redelijk beheersen. Het geeft je de mogelijkheid om een heel schooljaar of semester les te volgen op een Amerikaanse High School (Amerikaanse middelbare school) . Je verblijft in een gastgezin, waardoor je de taal en de cultuur van het echte Amerikaanse leven kan ervaren. De scholen worden geselecteerd op basis van hun academische kwaliteit en hun ervaring met het ontvangen van internationale uitwisselingsstudenten.

De verblijven kunnen in de hele Verenigde Staten doorgaan. Meestal worden de studenten in de staten in het midden van de VS (Michigan, Wisconsin, Minessota, Iowa, enz) geplaatst. Zo kunnen de studenten van de echte Amerikaanse Way Of Life genieten. De gastgezinnen bevinden zich in middelgrote steden. Zo kunnen de studenten zich sneller integreren in de lokale gemeenschappen en meedoen aan alle culturele en sociale activiteiten van de stad. De integratie zal ook veel succesvoller zijn omdat het makkelijker is de buurtbewoners te leren kennen in een kleine stad, dan in een metropool.

De cursus

Je volgt lessen op een lokale middelbare school (High School) in een klas die overeenkomt met uw leeftijd en school-/taalniveau. Je studeert 5 tot 7 verschillende vakken waarvan 2 verplicht (Geschiedenis van de VS en Engels). De cursus vindt plaats in de ochtend, de namiddag staat over het algemeen in het teken van buitenschoolse activiteiten.

In de meeste Amerikaanse scholen is het aangeboden vakkenpakket zeer uitgebreid: psychologie, sociologie, literatuur, drama (toneel), pottenbakken, journalistiek, tekenen (architectuur), dictie, media, informatica,...

Het is een unieke kans om kennis te maken met nieuwe vakken of jezelf te verbeteren in vakken die je leuk vind. Sommige vakken duren een semester, wat u toelaat halverwege het schooljaar te wisselen.

Het kiezen van buitenschoolse activiteiten is ook erg belangrijk: voetbal, baseball, tennis, zwemmen, atletiek, basketbal, volleybal, charity club, studentenraad, fanfare, debateer-team, yearbook, etc.

De student kan cursussen op verschillende niveaus kiezen, afhankelijk van de gekozen vakken. Bijvoorbeeld: US History in de 9e klas, Environmental Science in de 11e klas en Geometry in de 10e klas. De uiteindelijke keuze van de klassen wordt bepaald door schoolhoofd.

Het Amerikaanse Educatieve systeem

Tabel

De Amerikaanse jongeren studeren minimaal 12 jaar, zoals bij ons: Primary/Elementary School (6 jaar), Intermediate (Lager middelbaar, 2 jaar) en Secondary School (Hoger middelbaar, 4 jaar). High School herneemt de 4 laatste jaren van de middelbare school in:

 • Grade 9 (Freshman)
 • Grade 10 (Sophomore)
 • Grade 11 (Junior)
 • Grade 12 (Senior)

Bovenop de verplichte lessen (Engels en Geschiedenis van de VS) kunnen de leerlingen drie tot vier extra vakken kiezen, op basis van wat de school voorstelt en hun interesses.

De namiddag wordt besteed aan sportieve en culturele activiteiten of clubs georganiseerd door de school.

Het Gastgezin

Amerikaanse gastgezinnen

De gastgezinnen zijn zonder twijfel één van de meest belangrijke onderdelen van het programma. Ze laten de studenten toe zich volledig geïntegreerd te voelen en om de ervaring volop te doorleven.

De gastgezinnen ontvangen de studenten vrijwillig, omdat ze hun levenswijze en cultuur willen delen. Na zorgvuldige screening neemt het gastgezin actief deel aan de keuze van de student die ze gaan ontvangen.

U zal een enkele of gedeelde kamer hebben, afhankelijk van waar u geplaatst wordt, en kunnen genieten van halfpension.

Lokale vertegenwoordiger

De lokale vertegenwoordiger is een ervaren persoon die de gastgezinnen kent en op regelmatige basis contact heeft met de studenten en hun Amerikaanse ouders. Deze persoon organiseert regelmatig samenkomsten en verzekert zich ervan dat het verblijf vlot verloopt, zowel bij het gastgezin als op school. Bij vragen of problemen kan de lokale vertegenwoordiger snel en effectief handelen, waardoor eventuele onregelmatigheden snel kunnen worden verholpen.

De lokale vertegenwoordigers werken met onze parterorganisatie in de VS en overziet de verblijven van onze uitwisselingsstudenten sinds jaren. Ze weten hoe ze snel en efficiënt moeten reageren indien nodig.

Data & tarieven 2019-2020

Data 2019- 2020

 • Academisch jaar: van augustus tot juni (afhankelijk van ontvangende instelling)
 • Academisch semester: van augustus tot december of van januari tot juni.

Tarieven 2019-2020

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h supportThis programme requires a flight
Tarieven -

Semester- of jaarprogramma, inclusief cursus, accomodatie en inschrijvingskosten.

Klik hier om in te schrijven
Cursus, accommodatie en maaltijden zoals beschreven (inclusief transfers, zonder vluchten)
DuurPrijs
1 Schooljaar€ 7.990
1 Semester€ 6.990
Cursus, accommodatie en maaltijden (inclusief transfers, en vluchten)
DuurPrijs
1 Schooljaar - Vertrek vanaf Brussel, Parijs of Geneva€ 9.290
1 Semester - Vertrek vanaf Brussel, Parijs of Geneva€ 8.290
Oriëntatie week-end in Chigago (enkel voor vertrekken in augustus)
2 dagen€ 500

De prijzen die hierboven vermeld zijn omvatten:

 • Niveautest Engels en het interview voorafgaand aan de kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor de aanvraag van het visum voor een schooljaar
 • De registratieprocedures in de High School voor een semester of een academisch jaar
 • Het toezicht tijdens het verblijf door onze regionale coordinator
 • Het verblijf in het gastgezin, half-pension
 • De persoonlijke assistentie, de voortdurende ondersteuning en begeleiding door ons lokale en Amerikaans bureau
 • Ziektekostenverzekering en assistentie
 • Assistentie aan de ouders in Europa gedurende het verblijf
 • Regelmatige contacten en evaluatieverslagen
 • Officieel certificaat van deelname met de behaalde cijfers voor de gevolgde lessen op plaats van bestemming
 • De retourreis (indien gekozen), vertrekkend van Brussel, Parijs of Genève (neem contact met ons op voor de tarieven van andere steden)
 • Heen-en-terug tocht tussen luchthaven en het gastgezin

De bovenstaande prijzen zijn exclusief:

 • Visumkosten (ongeveer 300 €)
 • Maaltijden op school in de middag (ongeveer 3-5 $ per dag)
 • Zakgeld: voorzie 250-300 $ per maand
 • Schoolkosten voor het gebruik van boeken, lockers, labo's, etc. (afhankelijk van de school, voorzie tot 400 $)

Early Bird Promo: 250€ korting voor alle inschrijvingen met volledige dossier ontvangen vóór 15/12/2018

Praktische informatie

Toelatingseisen

 • Van 15 jaar tot 18,5 jaar zijn op het moment van vertrek.
 • Voor een vertrek in augustus 2019 moet de deelnemer geboren zijn tussen 1 maart 2001 en 1 augustus 2004.
 • Voor een vertrek in januari 2019 moet de deelnemer geboren zijn tussen 1 augustus 2001 en 1 januari 2004.
 • Voor een vertrek in januari 2020 moet de deelnemer geboren zijn tussen 1 augustus 2002 en 1 januari 2005.
 • Studenten dienen in staat te zijn om te communiceren zonder al te veel problemen (bij voorkeur minimum 3 jaar Engelse les gehad of Engelse verblijven gedaan). ELTIS-test verplicht met een uitslag van minimum 213 voor een vertrek in augustus/september en 223 voor een vertrek in januari (test af te leggen in ons kantoor te Brussel op Parijs).
 • Over goede schoolresultaten beschikken de laatste 3 jaar, zowel op Engels als op andere vakken.
 • Motivatie, volwassenheid en aanpassingsvermogen tonen

Vertrek tijdens je middelbare studies (vóór aanvang van het 6e jaar in België) en geniet van een korting op je verblijf (Promo High School).

De inschrijving

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Vul dan snel het voor-inschrijvingsformulier in.

Na je inschrijving zal je een voorlopige bevestiging ontvangen en zullen wij je vragen om een bedrag van €1.500 vooruit te betalen, zodoende we de de procedure kunnen starten.

We zullen je vervolgens vragen voor een ontmoeting en Engelse taaltest in ons bureau te Brussel of Parijs. Deze test kost 90 euro. Dit bedrag kan later op de dag van ontmoeting betaald worden indien er nog geen geld is overgemaakt. Het bedrag is niet terugbetaalbaar en aftrekbaar bij een definitieve inschrijving. Indien de ontmoeting succesvol was sturen wij u het in te vullen dossier, bestaande uit: een blad met informatie, een introductiebrief voor uw gastgezin, een schooldossier met aanbevelingsbrieven van uw leraren, een medisch dossier en andere nodige info voor de uw dossier ter plaatse.

Inschrijvingsdata

De uiterlijke data om het volledige dossier in te dienen zijn:

 • 15 april voor een vertrek in augustus
 • 15 oktober voor een vertrek in januari

De voor-inschrijvingsformulieren moeten ingevuld en verstuurd worden naar ons bureau in Brussel of Parijs ten laatste 3 weken voor de uiterste indiendatum van het dossier.

Voor alle dossiers die dringend behandeld moeten worden, zal er een supplement van 200 euro worden gevraagd.

Te laat voor deze inschrijving? Kijk naar het programma High School Classis plus ! Dit zeer gelijkaardige programma laat je toe om je inschrijvingsdossier later in te dienen. Tot 13 juni voor een vertrek in augustus, en tot 28 november voor een vertrek in januari.

Oriëntatie meeting

Om het verblijf zo goed vlot mogelijk te laten verlopen willen wij graag dat onze studenten op de hoogte zijn van het programma. U bent welkom op één van onze infomomenten. Hier geven wij info en kunnen vragen gesteld worden.

De bijeenkomst is in Brussel bij Easy Languages in de loop van de maand juni. De studenten van Easy Languages kunnen elkaar en ons team dan ontmoeten en vragen stellen. Oud-studenten kunnen hun ervaringen delen. Tijdens deze bijeenkomst worden ook meteen de laatste administratieve zaken afgehandeld.

Als je niet in België verblijft, kan een telefonisch gesprek geregeld worden om alles stap voor stap uit te leggen.

Optioneel: oriëntatie-weekend in Chicago (enkel voor de deelnemers die in augustus aankomen). Alle deelnemende studenten over de hele wereld komen vrijdagavond aan in Chicago.

Zij worden verwelkomd door het lokale team van onze partner, en volgen een tweedaags programma die hen de kans geeft elkaar te leren kennen, de stad te bezoeken en om vragen te kunnen stellen over hun verblijf. Zij vliegen op zondag verder naar hun gastgezin en kunnen beginnen aan hun verblijf met alle nodige kennis om hun verblijf zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Opmerking : waar de studenten geplaatst zullen worden is soms heel laat geweten, soms pas na de ontmoeting in Chicago. In dat geval kunnen de studenten niet deelnemen aan deze ontmoeting en zullen ze een persoonlijke briefing met hun lokale coördinator krijgen, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming.

Verblijfsduur & visum

Het vertrek is voorzien in augustus voor de verblijven van een semester tot een schooljaar. Er ook een mogelijkheid om in januari te vertrekken voor de studenten die een semester gaan. Je gastgezin of de lokale vertegenwoordiger zullen je opwachten aan de luchthaven.

Wanneer je inschrijving geaccepteerd en bevestigd is door onze Amerikaanse partner kunnen we uw reis naar de VS reserveren, indien u dit wenst. De gereserveerde reis zal zo weinig mogelijk tussenstops bevatten. Het is éénmaal te wijzigen zonder toeslag wanneer de datum van uw terugkeer gekend is.

Indien u uw reis zelf wenst te boeken voorzien wij u alle benodigdheden voor uw boeking.

Er is een uitwisselingsstudentenvisum nodig (Exchange visitor Visa-J1) om te mogen deelnemen aan dit programma. Deze moet worden afgeleverd voor de hele duur van uw verblijf. Wij voorzien u alle documenten die u nodig heeft voor de aanvraag van een visum en helpen u bij de verschillende stappen.

Verzekering

Een basis ziektekostenverzekering zit in de prijs van het verblijf.

Voor een meer uitgebreide dekking raden wij u onze verzekeringen op maat van jongeren naar het buitenland aan: http://taalreizen.com/taalcursus/7-verzekeringen-en-garanties_a425

Testimonials

Het kan jouw verhaal zijn...

Hi, I’m Agnès, an exchange student from Belgium.

I’m staying in Tucson, Arizona since the 4th of August with my host family.

Early February we went to Phoenix for an ice Hockey Game. We are Coyotes Fan ! (Phoenix ice hockey team) The next day, we went horseback riding. That was wonderful to see the area where i’m living since 7 months in a completely other way : on the back of an horse, through the paths.

The amazing saguaro cactus, the bright blue sky and the mountains, welcome in Tucson, a spread-out city in the middle of the desert. It’s really different from my home country where rain, clouds and green grass are usual.

The same day, my host family and I went to the “Tucson Gem’ and Mineral Show”. People from all over the world were presenting all kind of stones, pearls, fossils and so on of all sizes, colors, shapes, prices.

The weekend after, my host siblings, Eme and Max, and I left school earlier. We went to Sunrise Ski Resort in the White Mountains (north-east of Tucson). On the way there, we drove through the Salt Lake River Canyon and later on, we got to see female moose on the side of the road. It’ was hard to believe I was still in Arizona with so much snow. The landscapes were amazing, really different from the French Alps where I usually go skiing. I love skiing so much. We all had a great time.

Last weekend, we had 4 days off of school. It was “Rodeo break”, an holiday special to the state of Arizona. Professional rodeo competitions were taking place dowtown Tucson. Sunday, I went with my hostmother to see the finals. it was pretty intense. The atmosphere was really “western” : cowboys, horses, boots and so on.

What a busy and wonderful February we had, my hostfamily and I.

I thank them for all the different activities we do, for the great things we see, for all those great times we spend together. And also “Merci” for making me part of their family.

Agnès

Onze programma's: High School in de Verenigde Staten

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in de Verenigde Staten

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Promoties

Promoties voor uw taalverblijf. Promoties in de Paasvakantie, zomervakantie maar ook gedurende het jaar. Familiekorting of vriendenkorting wanneer 2 vrienden samen reizen, promo´s voor mini groepen ...

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.