Bekijk in lage definitie

High School in de Verenigde Staten (Klassiek "Plus")

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in de Verenigde Staten

Waarom dit programma?

 • Van 14 tot 19 jaar
 • een semester of schooljaar
 • Totaal cultureel taalbad in Amerika
 • Ontdekken van een ander onderwijssysteem
 • Mogelijkheid tot behalen High School Diploma
 • Mogelijkheid tot gelijkwaardigheidsattest

Programma

Dit programma, zo goed als gelijk aan het klassieke programma, heeft een meer academisch karakter en een grotere flexibiliteit.

 • Van 14 tot 19 jaar
 • Latere deadlines
 • Je kan een schoolvoorkeur (publiek of privé) geven en een voorkeursactiviteit

Waarom de Verenigde Staten?

De grootte van de Verenigde Staten is niet te onderschatten - het is moeilijk er een volledig beeld van te krijgen, zelf al reis je er jaren door heen! Toch zal een reis van een semester of een jaar je al enorm veel doen leren over het land: een heel diverse cultuur, de onvergetelijke landschappen, het warm onthaal van de Amerikanen die graag vertellen over hun normen en waarden. Het moeilijkste zal zijn er geen extra jaar te blijven!

Met dit programma kan je overal in de Verenigde Staten belanden. De gastgezinnen bevinden zich zowel in kleine dorpen als in grote steden. In ieder geval zal u een volledig taalbad genieten met de taal en de cultuur van het land.

De cursus

Je volgt lessen op een lokale middelbare school (publiek of privé, naar uw keuze) in een klas die overeenkomt met uw leeftijd en niveau.

3 vakken zijn verplicht : English, Math, History. In sommige scholen is ook wetenschappen verplicht. Als u wenst een diploma te verkrijgen aan het einde van het schooljaar (alleen voor studenten in Grade 12) moet je uiteraard nog andere verplichte vakken volgen.

De cursus vindt plaats in de ochtend, en in de namiddag doe je mee aan de buitenschoolse activiteiten.

In de meeste Amerikaanse scholen is het aanbod van het vakkenpakket zeer uitgebreid: Calculus, Science, Physics, Biology, Foreign Language, Psychology, Sociology, Literature, Drama, Potery, Journalism, Speech, Media, Computing...

Het is een unieke kans om kennis te maken met nieuwe vakken of jezelf te verbeteren in vakken die je leuk vind. Sommige vakken duren een semester, wat het mogelijk maakt een ander vak te kiezen voor het tweede semester, indien je dit wilt.

Het kiezen van buitenschoolse activiteiten is ook erg belangrijk: Football, Baseball, Tennis, Field & Track, Basketball, Charity club, Student council, School band, Debate club, Speech club, Year book, etc.

Voorkeur: Op het moment van je inschrijving kan je een keuze maken uit de opties hieronder :

error: no file description provided

De studenten die de geschikte leeftijd en een voldoende niveau hebben voor Grade 12 kunnen een *High School Diploma** halen. Indien gewenst moet dit aangegeven worden op de Student Application.

Het Amerikaans Onderwijssysteem

Tabel

Jonge Amerikanen studeren minstens 12 jaar, net zoals ons: 6 jaar op het basisonderwijs, gevolgd door 6 jaar op de secundaire school. De laatste vier jaar staan er bekend als "High School", en worden als volgt ingedeeld:

 • Grade 9 (Freshman)
 • Grade 10 (Sophomore)
 • Grade 11 (Junior)
 • Grade 12 (Senior)

Naast de lessen Engels en geschiedenis die verplicht zijn, kiezen de studenten voor drie à vier extra vakken uit wat er wordt aangeboden door de school.

De namiddag wordt besteedt aan sportieve en culturele activiteiten, en studentenclubs die worden ondersteund door de school.

Het Gastgezin

Amerikaanse gastgezinnen

Ze worden geselecteerd door de plaatselijke correspondent op basis van hun bereidwilligheid om een jonge buitenlandse student te verwelkomen en zich deel te laten voelen met het gastgezin en het dagelijkse leven. De plaatselijke correspondent bezoekt de gezinnen om zich ervan te verzekeren dat ze de deelnemers een evenwichtige omgeving kunnen aanbieden. De gastgezinnen kunnen in een stedelijk gebied of in een klein dorp wonen. Er zijn geen familie-types, elk gezin is uniek en een afspiegeling van de manier van leven van uw bestemming.

De gastgezinnen ontvangen een kleine vergoeding voor de dagelijkse uitgaven.

In de praktijk zal je in een individuele of gedeelde kamer verblijven, naargelang je gastgezin. Ook zal je genieten van halfpension tijdens de week en volpension tijdens de weekends en schoolvakanties.

De lokale vertegenwoordiger

De lokale vertegenwoordiger fungeert als contactpersoon tussen de studenten, het gastgezin, onze organisatie, en de ouders voor de hele duur van het verblijf. De vertegenwoordigers organiseren regelmatig contactmomenten met de studenten om te bepalen of alles goed verloopt, zowel bij het gastgezin als bij de school. Zij zijn de personen die de studenten als eerste contacteren in geval van nood.

De lokale vertegenwoordigers werken nauw samen met onze partner in de Verenigde Staten en hebben doorheen de jaren vele buitenlandse studenten begeleid. Bij vragen of problemen kan de lokale vertegenwoordiger snel en effectief handelen waardoor eventuele onregelmatigheden snel kunnen worden verholpen.

Data & Tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

 • Schooljaar: van augustus tot juni (afhankelijk van school)
 • Semester: van augustus tot december, of van januari tot juni (afhankelijk van school)

Tarieven 2020-2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h supportThis programme requires a flight

De prijzen zijn inclusief:

 • Niveautest Engels en interview voorafgaand aan de kandidatuur
 • Alle documenten die nodig zijn voor het verkrijgen van een visum voor het schooljaar
 • Regelen van inschrijving op een High School voor een semester of schooljaar
 • Toezicht van onze regionale coördinator gedurende het hele jaar
 • Accommodatie in een gastgezin, maaltijden (zonder kosten schoolkantine)
 • Persoonlijke assistentie, constante ondersteuning en advies van onze lokale correspondent en het centrale Amerikaanse kantoor
 • Medische- en bijstandsverzekering
 • Bijstand aan de ouders in Europa gedurende het hele verblijf
 • Regelmatig contact en evaluatierapporten
 • Officieel attest van deelname met lesresultaten
 • Amerikaans diploma (in sommige gevallen)
 • Retourvlucht, indien als optie gekozen
 • Transfer van en naar de luchthaven tot bij de gastgezin

De prijzen zijn exclusief:

 • Kosten voor het visum (ongeveer € 300)
 • Lunch op school (ongeveer $ 3-5 per dag)
 • Zakgeld: $ 300 tot $ 350 per maand
 • Schoolkosten voor het gebruik van boeken, lockers etc. (ongeveer $400)

Praktische informatie

Toelatingseisen

 • 14 tot 19 jaar oud zijn
 • Een goed niveau van de Engelse taal (minimum 3 jaar Engels op school, of eerdere taalreizen). De ELTIS test is verplicht, met een minimumresultaat van 205 voor een vertrek in augustus/september en 215 voor een vertrek in januari (Je kunt deze in ons kantoor in Brussel or Parijs afleggen)
 • Alle deelnemers dienen over goede resultaten te beschikken, de afgelopen drie jaar van hun middelbare school.
 • Studenten dienen over een flinke motivatie te beschikken, volwassen genoeg te zijn, en een groot aanpassingsvermogen hebben.

Vertrek tijdens je middelbare schoolcarrière (alvorens in het laatste jaar te zitten) en geniet van een korting op uw verblijf Promo High School.

De inschrijving

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Vul dan snel het inschrijvingsformulier in.

Je ontvangt een voorwaardelijke bevestiging met het verzoek tot een overschrijving van 1 500 euro. Dit laat ons toe de inschrijvingsprocedure op te starten.

We zullen je vragen een uitgebreider interview af te leggen op ons bureau te Brussel of Parijs, net als een niveautest Engels. Deze kost 90 euro en moet ten laatste op de dag van het interview betaald worden indien er nog geen geld is overgemaakt. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar wordt afgetrokken van de kosten bij een definitieve inschrijving.

Als het interview een positief resultaat oplevert, sturen we je een te vervolledigen dossier per mail. Dit bestaat uit een informatiefiche, een brief aan het gastgezin, een schooldossier met aanbevelingsbrieven van je leraren, een medisch dossier en bijkomende informatie over jezelf die noodzakelijk is voor verwerking van het dossier ter plaatse.

Inschrijvingsdata

De deadlines om het dossier op tijd te kunnen vervolledigen zijn:

 • 15 juni voor een vertrek in augustus
 • 25 november voor een vertrek in januari

Een spoedprocedure is in uitzonderlijke gevallen ook mogelijk tegen een toeslag van €200.

Oriëntatie bijeenkomsten

Zodat het verblijf zo goed mogelijk verloopt willen wij graag dat onze studenten maximaal voorbereid zijn op de verschillende elementen van het programma. Wij organiseren bijeenkomsten waar vragen gesteld kunnen worden en uitleg kan worden gegeven.

De bijeenkomst is in Brussel bij Easy Languages in de loop van de maand juni. Deze heeft als doel de vertrekkende studenten bijeen te brengen zodat ze elkaars vragen kunnen horen, en dat wij ze gezamenlijk kunnen antwoorden. Ook ontmoet u het EasyLanguages team die je doorheen je verblijf zal begeleiden indien nodig. Ook oud-studenten worden hierop uitgenodigd zodat zij hun ervaringen kunnen delen. Tijdens deze bijeenkomst worden ook meteen de laatste administratieve zaken afgehandeld.

Indien je niet in België verblijft is het ook mogelijk een telefonisch gesprek te organiseren met hetzelfde doel je eventuele vragen te beantwoorden, en je algemeen toe te lichten.

Verblijfsduur & Visum

Het vertrek is voorzien in augustus voor de verblijven van een semester tot een schooljaar. Het is ook mogelijk te vertrekken in januari, voor een semester. Je gastgezin of lokale correspondent zullen je opwachten op het vliegveld en brengen je tot bij je verblijfplaats. Zij zullen je ook op het einde van je verblijf terugbrengen naar de luchthaven.

Eens je inschrijving is aanvaard en bevestigd door onze Amerikaanse partner, kunnen wij zorgen voor je vliegticket naar de Verenigde Staten indien je dit wenst. Wij verkiezen een biljet dat zo weinig mogelijk stoppen telt. De data op het biljet kunnen ook worden veranderd, eens de datum van de terugreis gekend is.

Indien je zelf je reis wilt boeken, is dit geen probleem en kunnen wij je alle documenten die nodig zijn bezorgen.

Er is een studentenvisum nodig (Academix Exchange Visa - F1) om te mogen deelnemen aan dit programma. Deze is nodig tijdens uw gehele verblijf. Wij kunnen u alle documenten sturen die u nodig heeft voor de aanvraag van een visum en we kunnen u hierbij helpen.

Verzekering

Een medische verzekering is standaard ingerekend bij het boeken van de reis.

Testimonials

Het kan jouw verhaal zijn...

Hi, I’m Agnès, an exchange student from Belgium.

I’m staying in Tucson, Arizona since the 4th of August with my host family.

Early February we went to Phoenix for an ice Hockey Game. We are Coyotes Fan ! (Phoenix ice hockey team) The next day, we went horseback riding. That was wonderful to see the area where i’m living since 7 months in a completely other way : on the back of an horse, through the paths.

The amazing saguaro cactus, the bright blue sky and the mountains, welcome in Tucson, a spread-out city in the middle of the desert. It’s really different from my home country where rain, clouds and green grass are usual.

The same day, my host family and I went to the “Tucson Gem’ and Mineral Show”. People from all over the world were presenting all kind of stones, pearls, fossils and so on of all sizes, colors, shapes, prices.

The weekend after, my host siblings, Eme and Max, and I left school earlier. We went to Sunrise Ski Resort in the White Mountains (north-east of Tucson). On the way there, we drove through the Salt Lake River Canyon and later on, we got to see female moose on the side of the road. It’ was hard to believe I was still in Arizona with so much snow. The landscapes were amazing, really different from the French Alps where I usually go skiing. I love skiing so much. We all had a great time.

Last weekend, we had 4 days off of school. It was “Rodeo break”, an holiday special to the state of Arizona. Professional rodeo competitions were taking place dowtown Tucson. Sunday, I went with my hostmother to see the finals. it was pretty intense. The atmosphere was really “western” : cowboys, horses, boots and so on.

What a busy and wonderful February we had, my hostfamily and I.

I thank them for all the different activities we do, for the great things we see, for all those great times we spend together. And also “Merci” for making me part of their family.

Agnès

Onze programma's: High School in de Verenigde Staten

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → High School in de Verenigde Staten

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.