Bekijk in lage definitie

High School in Alberta - vanaf 1 maand

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

Waarom dit programma ?

 • 10 tot 19 jaar
 • één maand tot één schooljaar
 • Gastgezin of residentie
 • Mogelijkheid tot behalen van een diploma middelbare school
 • Deelname aan sportieve en culturele activiteiten

Programma

Dit programma is geschikt voor studenten van 10 tot 19 jaar die gemotiveerd zijn om een unieke en onvergetelijke ervaring op te doen in het buitenland.

Je loopt school voor een periode van een maand tot een schooljaar in een Canadese high school, met één van de beste schoolsystemen ter wereld, terwijl je het leven van een plaatselijk gezin deelt. Hoewel hun accent wel eens verkeerdelijk voor dat van hun Amerikaanse buren wordt genomen, is de Canadese mentaliteit op vele punten vergelijkbaar met die van Europeanen. De Canadezen staan dan ook gekend om hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

Waarom Canada?

Canada is het op één na grootste land ter wereld, en heeft tevens een van de meest opmerkelijke geografische diversiteit. Maar het is vooral een land dat uitpuilt van de voordelen voor zij die er willen studeren :

 • Kwaliteit en niveau van leven is één van de hoogste ter wereld
 • Educatie systeem erkent voor zijn uitmuntendheid en compatibel met het onze
 • Bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • Rijk aan cultuur
 • Grandioze landschappen en veilige omgeving

Alberta is een provincie in het westen van Canada, de rijkste van het hele land. Ze bedekt een oppervlakte van 661 19 km². De talloze rivieren en meren in deze regio, maken dit het ideale gebied voor watersporten. De hoofdstad, Edmonton, staat bekend om zijn winkelcentrum, het grootste van heel Noord-Amerika. Dit winkelcentrum biedt bovenop het uitgebreide aanbod aan winkel een attractiepark, waterpark, kunstmatig meer, een schaatsbaan en een bioscoop.

Op 300 kilometer daarvan, te midden van een natuurlijke, groen gebied, ligt de stad Calgary. Hoewel dit niet de hoofdstad is, blijft het wel de grootste stad van Alberta.

De lessen

Je kiest 4 à 5 vakken die door de school worden aangeboden.

Hier een overzicht van de verschillende vakken die worden aangeboden in de regio: Business, Science, Tourism, Technology, Arts, Psychology, Maths, English, Physics, Chemistry, Sports, etc.

De deelnemers in het laatste jaar die een diploma middelbaar onderwijs wensen te behalen kunnen dit doen onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze onder andere een specifiek curriculum volgen. Indien u meer info wenst over dit onderwerp, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Engelse cursus

Indien uw Engelse niveau niet goed genoeg is om de academische lessen te volgen bij aankomst, dan is er de mogelijkheid om een extra cursus Engels te volgen bovenop of in de plaats van de academische lessen, om het maximale uit uw verblijf te halen.

Het Canadese onderwijssysteem

error: no file description provided

Canadese jongeren studeren minimaal 12 jaar, net als bij ons. Met dit programma kunnen internationale studenten op een middelbare school (High School) studeren. In de provincies Alberta en Newfoundland en Labrador, is het middelbaar onderwijs verdeeld in twee cycli van 3 jaar. Junior High bestaat uit de 3 eerste jaren van het middelbaar (grade 7 tot 9), High School uit de 3 laatste jaren (grade 10 tot 12).

Het schooljaar is verdeeld in 2 semesters, dus de buitenlandse student kan opteren voor een verblijf voor een half jaar of een volledig schooljaar.

Op veel Canadese scholen is er een ruime keuze aan vakken. Het is een unieke kans om nieuwe domeinen te leren kennen o je interessegebieden uit te breiden.

Sommige cursussen duren een semester, studenten kunnen dus halverwege het jaar van vakken wisselen.

De keuze is ook zeer belangrijk voor de sportieve, culturele en sociale activiteiten. De school biedt je een unieke kans om deel te nemen aan nieuwe en onbekende activiteiten. Dit is tevens de ideale kans om op te gaan in het Canadese leven en jongeren van jouw leeftijd te leren kennen.

De scholen

Op minder dan 30 minuten van Calgary liggen onze partnerscholen, in het Golden Hills district. Dit district staat gekend om zijn uitmuntend onderwijs en de vele sportieve en culturele activiteiten.

Onze lokale partner houdt zich bezig met het plaatsen van de studenten in de gemeenschappen dichtbij de stad Calgary, afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw voorkeur :

Het Golden Hills District bestaat uit verschillende gemeenschappen in de buurt van de stad Calgary. Stage kan worden gelopen in een van deze gemeenschappen. Dit is onze partner die kiest voor studenten, afhankelijk van de beschikbaarheid en voorkeuren:

 • Strathmore: Deze gemeenschap ten oosten van Calgary heeft 11 000 inwoners. De voorzieningen voor sport en cultuur zijn veelvuldig: parken, golfterreinen, culturele centra, ... Leerlingen van grade 9 kunnen worden geplaatst in de Crowther Memorial college, dat 700 studenten huisvest en bekend staat om zijn kunst- en sportopleiding. Leerlingen van grade 10 tot 12, worden geplaatst in de Strathmore High School, met plaat voor 750 studenten. De school biedt lessen aan in fotografie, design, marketing, webdesign en management. Daarbovenop is er ook een zeer goed sportprogramma en een overdekt zwembad.

 • Drumheller: deze gemeenschap van 10 000 inwoners ligt op anderhalf uur van Calgary. De omgeving bestaat uit kloven, ravijnen en andere rotsformaties. Uiteraard trekt deze stad vele gereputeerde paleontologen aan die de prehistorische geschiedenis van de regio komen bestuderen (het Royal Tyrell Museum biedt u de kans om de mysterieuze wereld van de dino's beter te leren kennen). Maar Drumheller is geen stad die in het verleden is blijven hangen. Ze telt talloze parken, sportcomplexen, golfterreinen en andere recreatiegebieden. De studenten van grade 7 tot 12 worden verwelkomd in de school Drumheller Valley. Deze biedt algemene lessen en lessen technologie van hoge kwaliteit, maar eveneens een grote keuze aan artistieke en sportieve mogelijkheden.

Landelijk gebied : het Golden Hills district bestrijkt een groot gebied. Je kan dan ook op talloze verschillende plaatsen terecht komen. Het is mogelijk je in te schrijven in een school in een landelijk gebied. Deze zijn in het algemeen kleiner, wat de integratie vergemakkelijkt en de ervaring intenser maakt.

 • De Three Hills School ontvangt bijna 500 studenten, vanaf de kleuterschool tot het laatste jaar van de middelbare school (grade 12). De school biedt, bovenop een warme sfeer, uitstekende algemene en technologische programma's. Ook de sportieve, artistieke en muzikale programma's zijn van zeer hoge kwaliteit.

Accommodatie

Studenten kunnen kiezen tussen verblijf bij een gastgezin of in een residentie.

Gastgezin

De gastgezinnen zijn zonder twijfel het belangrijkste element aan dit programma. Ze laten de studenten de om zich compleet geïntegreerd te voelen en hun ervaring volop te beleven.

De Canadezen staan bekend voor hun gastvrijheid, tolerantie en open geest.

De gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de plaatselijke correspondent en hebben allemaal Engels als moedertaal.

Het gezin wil je graag laten kennis maken met de Canadese levenswijze en gewoontes.

Residentie

Indien je wilt samenwonen met jongeren van jouw leeftijd, zijn er residenties beschikbaar te Drumheller, Strathmore en Three Hills. De residenties staan 24/7 onder toezicht. Indien nodig kan het begeleidend personeel psychologische en academische steun verlenen.

Je geniet van volpension, en deelt een kamer met een andere student van hetzelfde geslacht.

Uitrusting ter beschikking : wasruimte, computers, kleine uitgeruste keuken en gymzaal

Er worden voor de bewoners talloze avondactiviteiten georganiseerd in het weekend of tijdens schoolvakanties. Bij de studiesessies zijn docenten aanwezig. Deze kunnen de studenten helpen indien ze moeilijkheden ondervinden bij bepaalde lessen, waaronder Engels.

De lokale correspondent

De lokale correspondent is een ervaren persoon die alle gastgezinnen en scholen kent. Hij ontmoet de buitenlandse studenten regelmatig om zich ervan te verzekeren dat alles vlekkeloos verloopt.

De lokale correspondent is beschikbaar om al uw mogelijke vragen ter plaatse te beantwoorden, kan u bijstaan in uw avontuur en kan ingrijpen indien er zich problemen voordoen. Hij is uw ideale contactpersoon ter plaatse.

U ontvangt tevens een noodnummer zodat u iemand kan contacteren indien er zich dringende problemen voordoen.

Data & tarieven 2020-2021

Data 2020-2021

Verblijf van een maand tot een schooljaar. De begindatum komt bij voorkeur overeen met het begin van een semester, voor een zo goed mogelijke integratie.

 • Schooljaar: september 2020 - juni 2021
 • Semester: september 2020 - januari 2021 of februari 2021 - juni 2021

Tarieven 2020-2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support
Tarieven van het programma -

Alle belastingen en inschrijvingsgelden zijn inbegrepen. Cursus, verblijf en maaltijden zoals beschreven

Zich inschrijven
Cursus, verblijf in een gastgezin, volpension
DuurTarief
1 maand2295
2 maanden4295
3 maanden6195
4 maanden7995
Semester (5 maanden)9495
Schooljaar (10 maanden)16995
Cursus, verblijf in residentie, volpension (voorschot ter plaatse van 250CAD)
DuurTarief
1 maand2445
2 maanden4595
3 maanden6645
4 maanden8595
Semester (5 maanden)10245
Schooljaar (10 maanden)18495

De prijzen zijn inclusief:

 • niveautest Engels en interview voorafgaand aan kandidatuur
 • Alle nodige documenten voor het verkrijgen van het visum (voor een reis van meer dan 6 maanden)
 • Alle inschrijvingsformaliteiten voor de High School
 • Opvolging door de lokale correspondent gedurende het verblijf
 • Accommodatie volgens gekozen formule met volpension
 • Persoonlijke begeleiding, steun en raad van onze lokale correspondent
 • Medische verzekering
 • Bijstand voor de ouders in Europe, tijdens het verblijf.
 • Officieel deelnamecertificaat met cursustranscript

De prijzen zijn exclusief:

 • De reis van en naar Alberta
 • Eventuele excursies en uitstappen
 • Vervoer ter plaatse naar school
 • Zakgeld
 • Eventuele visakosten (voor een verblijf van meer dan 6 maand)
 • Toeslag bij wissel van accommodatie indien gevraagd (CA$ 100)
 • Examentoeslag in het laatste jaar, wanneer ze geslaagd zijn (CA$ 55 per examen)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Praktische informatie

deelnamevoorwaarden

 • Van 10 tot 19 jaar
 • Goede schoolresultaten behaald de laatste 2 jaar
 • Goed Engels niveau (minimum 2 jaar studie)
 • Nieuwe vrienden willen maken
 • Blijk tonen van een interesse in de studie van andere culturen en talen, motivatie, volwassenheid en flexibiliteit.

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-inschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 3 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma. Een eerste deel van het ontvangen dossier moet worden vervolledigd en worden meegenomen op het moment van de ontmoeting.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en de overige delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist onze partner.

 7. Als je kandidatuur geaccepteerd is gaat onze partner op zoek naar een ideaal gastgezin en school.

Deadline inschrijving

De deadline voor inschrijving is:

 • 15/04 voor vertrek in september
 • 31/10 voor vertrek in januari

Het is mogelijk om in te schrijven na de aangegeven deadline als de school nog plek heeft om de student te verwelkomen. Wij raden het wel aan om minstens 3 maanden op voorhand in te schrijven voor een tijdige voorbereiding op het verblijf. In gevallen waar de deadline voor de pre-registratie wordt overschreden zal een toeslag van € 200 euro worden gevraagd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het registratie proces.

Pre-oriëntatie gesprek

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verblijf organiseert Easy Languages een oriëntatiemiddag waarin de verschillende onderdelen van het programma zullen worden behandeld. Deze oriëntatie vindt plaats in ons hoofdkantoor in Brussel, eind mei/begin juni. Deze oriëntatie biedt de deelnemers de mogelijkheid om andere deelnemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook staat ons team klaar voor eventuele vragen en wordt het laatste papierwerk definitief afgerond.

Als u niet in België woont kunt u kennis maken met ons team in Parijs. Indien nodig zal een telefoongesprek worden gehouden om alle stappen uit te leggen en uw verblijf te bespreken.

Een tweede oriëntatie vindt plaats in Canada, in de 15 dagen na uw aankomst. Hier ontmoet u uw plaatselijke correspondent, die uw laatste vragen zal beantwoorden over uw verblijf

Duur van verblijf en visum

Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Als een internationale student, kunt u cursussen voor één semester volgen (september of februari) of voor een volledig studiejaar.

Voor een semester heeft u simpelweg een toestemming om te reizen nodig "ETA" (Electronic Travel Authorization) die u rechtstreeks via volgende site kan verkrijgen: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html

Voor een verblijf van een schooljaar, zal u een studietoelating nodig hebben, afgeleverd voor de duur van het verblijf. Wij bezorgen u alle nodige documenten voor het verkrijgen van deze toelating en staan u bij in deze procedure. Alle informatie vindt u op de site : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

OPGELET: sinds 31 juli 2018 moeten de burgers van verschillende Europese landen hun biometrische gegevens afstaan om een studietoelating te krijgen.

Voor de Belgische deelnemers zijn de centra van Parijs of Düsseldorf het dichtstbij. Voor de Nederlandse deelnemers is het centrum van Düsseldorf het dichtstbij. Deze procedure kost $CAD 85. Meer Engelstalige informatie vindt u hier

Deze informatie is van belang voor inwoners van de Europese Unie en Zwitserland. Voor niet-burger van de EU, consulteer deze site

Medische assistentie

Een medische verzekering zit inbegrepen in de prijs van het verblijf.

Onze programma's: Canada

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → Canada

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

10-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 10 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.