Bekijk in lage definitie

FAQ

Ga naar: Home

Als je vertrekt naar het buitenland zit je altijd vol vragen, of je nu zelf vertrekt of als je je kinderen naar een ander land laat gaan. Vele organisaties bieden verschillende soorten taalreizen aan waartussen het moeilijk kiezen is. Om je alles iets duidelijker te maken en je te helpen kiezen hebben wij hieronder een aantal vragen beantwoord die vaak worden gesteld.


Algemeen

Voor de jeugd

 • Voor degenen die graag een nieuwe taal willen leren of zijn of haar taalvaardigheden wil verbeteren in een prettige omgeving.
 • Voor de gemotiveerde jongere die graag de vaardigheden die hij of zij op school heeft geleerd graag in de praktijk wil gebruiken.
 • Voor de jongere die graag aan sport doet en die zijn of haar taalvaardigheden wenst te verbeteren op dit gebied (paardrijden, tennis, hockey, golf, voetbal).
 • De student communicatie, talen, economie, rechten.. die op een leuke manier zijn CV uit wil breiden.
 • Voor volwassenen en professionals die zoveel mogelijk resultaat wensen te behalen in een zo kort mogelijke tijd.
 • Voor de volwassen student die graag reist voor plezier en/of persoonlijke ontwikkeling.

Voor Studenten

 • De student die graag een kwartaal of een heel jaar door wil brengen in het buitenland.
 • De student die een hele opleiding in het Engels wenst te volgen in het buitenland met of zonder taalcursus.
 • De jongere die zich wil voorbereiden voordat hij of zij begint aan een universitaire studie in het buitenland.
 • De tiener die voor het eerst naar het buitenland gaat en het liefst in een veilige omgeving verblijft met adequaat toezicht.

Waarom een cursus in het buitenland? Is deze cursus efficiënter?

Een cursus in het buitenland is inderdaad efficiënter en daarbij ook effectiever dan taallessen op school of op een plaatselijke cursus. De reden hiervoor is voornamelijk de aanwezigheid van de paralinguistische context tijdens taalreizen in het buitenland. Zo zijn studenten verplicht om tegen ”native speakers” zoals bijvoorbeeld leraren in de gekozen taal te spreken en zo de woordenschat te vergroten en te leren gebruiken, alsmede het gebruik van alledaagse uitdrukkingen en het begrijpen van de culturele omgeving zoals kranten, televisie, lokale munteenheid, folklore en muziek. Dit zijn allen belangrijke factoren die alleen kunnen worden beleefd tijdens een cursus in het buitenland en laten de student de totale ”onderdompeling” ervaren zodat het meeste rendement uit de cursus kan worden behaald.

Wat is de beste leeftijd om een taal te leren? En hoeveel weken heb ik nodig?

Het is natuurlijk nooit te laat om een taal te perfectioneren maar het is wetenschappelijk bewezen dat leeftijd wel een factor is bij het aanleren van een nieuwe taal. Zo kan taal het beste jong worden aangeleerd en zijn leeftijden tussen 10 en 15 jaar perfect voor een eerste taalverblijf van ongeveer drie weken met een formule met veel begeleiding. Hierna wordt aangeraden om twee tot vier weken per jaar intensief met de taal bezig te zijn om genoeg vorderingen te boeken. Als de student vier weken intensief bezig is met de taal dan staat dit gelijk aan een jaar les op school met ongeveer 4 uur les per week.

Voor langere verblijven is het mogelijk dat de student tweetalig wordt na ongeveer zes tot negen maanden, zelfs als de student nog een ondergemmiddeld niveau heeft aan het begin van het taalverblijf. Een student die bijvoorbeeld graag zijn of haar Engels of Duits wil verbeteren en wil beginnen met het Spaans of Italiaans kan natuurlijk ook twee talen combineren. Het is mogelijk om te kiezen voor een half jaar Spaanse lessen en een half jaar Duitse lessen. Door onze flexibele data is het mogelijk om allerlei combinaties te maken. Voor een efficiënte studie is het beter om zich te richten op een à twee talen tegelijkertijd.

Hoe wordt de kwaliteit gecontroleerd en zijn jullie aangesloten bij een organisatie die een financiële garantie biedt?

Easy Languages / Langues Vivantes is een wettelijk bevoegd intermediair in het organiseren en aanbieden van reizen. Wij zijn lid van de Geschillencommissie Reizen vzw en vallen onder de algemene voorwaarden vastgesteld in de reiscontractenwet van 16/02/94. Al onze programma’s worden gedekt door een insolvabilteitsverzekering (verzekeringsbedrijf De Europese) die de klant beschermt in geval van faillissement of insolvabiliteit van de organisatie. De onderstaande clausules vertegenwoordigen de specifieke voorwaarden van onze organisatie.

Onze programma’s

Wat voor soort programma’s bieden jullie aan?

Om te voldoen aan een toenemende gediversifieerde vraag hebben wij de laatste jaren ons aanbod aanzienlijk uitgebreid. Wij bieden natuurlijk de standaard cursussen aan zoals algemene, intensieve en super intensieve cursussen, maar ook examenvoorbereidingen voor de TOEFL, TOEIC, Cambridge, DELE, DELF, DALF etc., onderdompelingen in het buitenland, stages, studies of vrijwilligerswerk.

Welke bestemming moet ik kiezen?

Op al onze bestemmingen bieden wij cursussen aan die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Alle leraren zijn native speakers die in de regio hun diploma hebben behaald, u kunt dan dus kiezen voor een bepaalde omgeving of voor een accent. Bijvoorbeeld: veel mensen vragen zich af of Brits beter is dan Amerikaans? Het antwoord is nee, geen van de twee is beter dan de andere! Hetzelfde geldt voor het Spaans. Het is belangrijk om uw bestemming te kiezen op basis van uw interesses.

Welke taalcursus raden jullie mij aan?

Dat is afhankelijk van wat u zoekt. De naam en de intensiteit van de cursussen variëren afhankelijk van de programma's, over het algemeen worden de volgende vormen gevolgd:

 • Standaard cursus (15 tot 20 lessen in de ochtend, van maandag tot vrijdag). Voor degenen die wensen om zowel hun taalvaardigheid te verbeteren en de tijd willen nemen om de bezienswaardigheden van de streek te ontdekken.
 • Intensieve cursus (25 tot 30 lessen.'s Morgens en' s middags, van maandag tot vrijdag) voor een meer diepgaande leerervaring van de taal.
 • Business Cursussen / Business en andere gespecialiseerde cursussen: een focus op een bepaald taalgebied en bijbehorende specifieke woordenschat.
 • Voorbereiding cursussen voor taalexamens. Voor degenen die zich graag intensief focussen op de benodigde vaardigheden als voorbereiding voor officiële taal examens.
 • Prive-lessen: Prive-lessen met een leraar om optimaal te kunnen focussen op de gewenste vaardigheden door persoonlijke begeleiding en op maat gepaste leermethodes.

Is er een minimum of maximum niveau benodigd voor inschrijving?

De meeste scholen accepteren studenten van alle niveaus, van beginner tot gevorderde. Sommige scholen hanteren specifieke datums waarop beginnende studenten kunnen starten, op sommige scholen echter worden beginnende studenten helemaal niet toegelaten. Bij de beschrijvingen van onze programma’s kunt u zien welke toelatingseisen er voor de specifieke programma’s gelden. Voor sommige examenvoorbereidingen is het mogelijk dat er van u wordt verlangd een intensieve cursus te hebben gevolgd. Voor alle academische examenvoorbereidingen geldt dat er een minimum taalniveau vereist is om in de doeltaal met autochtone studenten te kunnen communiceren. In het algemeen is er een officiële taaltest zoals TOEFL of IELTS vereist, dit staat gelijk aan het niveau B1 (intermediair).

Hoe kan ik mijn niveau bepalen?

Als u zich inschrijft, vragen we u om uw niveau van de gewenste taal in te vullen. Wij geven deze informatie door aan de school als uw inschrijving bevestigd is. Sommige scholen sturen de student een niveautest voor vertrek (online of op papier). De meeste scholen geven een niveautest op de eerste ochtend van de cursus. U wordt daarna geplaatst in een groep met een vergelijkbaar niveau.

De scholen

Welke diploma’s hebben de leraren op de scholen?

Alle docenten zijn opgeleid om buitenlandse studenten de taal aan te leren volgens de nationale standaarden van het land waarin zij lesgeven. Wij werken enkel samen met taalscholen waarvan de leraren hoog opgeleide native speakers zijn. Deze voorwaarde zorgt ervoor dat wij kwaliteit kunnen garanderen.

Zijn de scholen betrouwbaar?

Onze partner scholen hebben al honderden studenten van over de hele wereld geholpen om hun doelen te bereiken wat betreft hun taalvaardigheden. Zij hebben een goede reputatie opgebouwd door hun prettige en dynamische sfeer waardoor de student in staat is om de taal zo efficiënt en effectief mogelijk te leren. De meerderheid van de scholen is geaccrediteerd en/of gecertificeerd door officiële nationale of internationale instanties.

Moet ik extra betalen voor het lesmateriaal?

De meeste van onze cursussen zijn inclusief het gebruik van lesmaterialen. Er zijn geen extra kosten voor boeken (hoewel er soms om een borg wordt gevraagd die aan het einde van het verblijf terug wordt gegeven). Een toeslag wordt gevraagd voor sommige cursussen die zich op een specifiek deel van de taal richten (bijvoorbeeld zakelijk Engels en examenvoorbereiding) en voor academische programma’s. De hoogte van de toeslag varieert afhankelijk de gekozen cursus.

Hoe lang duurt een les?

Over het algemeen ligt de duur van de lessen tussen de 45 en 55 minuten. De precieze tijdsduur van de lessen kunt u vinden bij de beschrijvingen van onze programma's.

Zijn er ook avond- en/of weekendlessen mogelijk?

Er zijn een paar programma’s waarbij er avondlessen worden aangeboden. Indien er avondlessen beschikbaar zijn dan is dit op de pagina van het desbetreffende programma terug te vinden. Wij bieden geen weekendlessen aan.

Hoeveel studenten zitten er in een klas?

Het gemiddeld aantal studenten is 10. Het aantal studenten varieert tussen de 4 en 16 waarbij in acht moet worden genomen dat het maximale aantal van 16 studenten niet altijd wordt gehaald. De bezetting van de klas is afhankelijk van het gekozen programma en het seizoen, het hoogseizoen en bijbehorende drukste klasbezetting is tussen juni en september.

Welke nationaliteiten hebben de studenten op de scholen?

Wij werken samen met scholen die veel verschillende nationaliteiten ontvangen op hun school. Over het algemeen komen de studenten uit meer dan 50 landen en spreken zij veel verschillende talen. Wij vinden de mix van culturen en talen essentieel is voor een geslaagd verblijf omdat de studenten dan de taal kunnen horen met verschillende accenten wat voor een beter begrip zorgt.

Bieden de scholen activiteiten, excursies en plaatselijke hulp aan de studenten?

Onze scholen organiseren iedere week verschillende activiteiten die de studenten de kans geven om de lokale cultuur te ontdekken en nieuwe personen te leren kennen. De activiteiten worden georganiseerd op basis van de interesses van de studenten, sommige scholen bieden gratis activiteiten aan en sommige scholen vragen een kleine vergoeding.

Krijg ik een diploma aan het eind van mijn verblijf?

Alle studenten ontvangen aan het einde van hun verblijf een bewijs van deelname. Op dit certificaat staat het niveau waarmee je de cursus hebt afgesloten. Dit certificaat heeft geen officiële waarde en is niet vergelijkbaar met een internationaal diploma zoals de TOEFL of IELTS. Het is voor sommige academische programma’s mogelijk om een diploma of studiepunten te behalen, zie het programma voor meer informatie.

Accommodatie

Wat kan ik verwachten als ik bij een gastgezin verblijf?

Onze gastgezinnen ontmoeten graag studenten van over de hele wereld en zullen hun gastvrijheid tonen bij aankomst. De student is deel van het gezin en wordt zodoende behandeld. Een gezin kan bestaan uit een alleenstaande persoon, een jong gezin met kinderen of een werkend of gepensioneerd stel. De gastgezinnen worden regelmatig gecontroleerd en wij vragen alle studenten om feedback zodat de gastgezinnen hun kwaliteit behouden.

Is er toegang tot het internet?

Bijna alle gastgezinnen beschikken over internet, ten allen tijde is er gratis toegang tot het internet op de school.

Is er een wasserette?

De was wordt voornamelijk in het gastgezin gedaan en in de residenties zijn er wasserettes aanwezig. Het kan zijn dat sommige families geen wasmachine hebben, in dit geval kan de was bij een plaatselijke wasserette worden gedaan.

Wat kan ik verwachten als ik in een residentie of gedeeld appartement verblijf?

Onze residenties zijn over het algemeen op loopafstand van de school en soms zelfs op de campus. Bij al onze programma's geven we een beschrijving van het interieur. Sommige appartementen hebben een wasmachine of wasserette, andere een wekelijkse schoonmaakdienst of inbegrepen maaltijden. Bedlinnen wordt bijgeleverd maar u moet meestal uw eigen handdoeken meebrengen. 

Kan ik mijn verblijf voor dezelfde accommodatie verlengen? 

Ja, het is mogelijk om het verblijf te verlengen. Wij vragen wel om dit op tijd aan ons door te geven zodat wij de extra dagen bij de accommodatie kunnen boeken.

Praktische informatie

Zijn de data van mijn verblijf definitief?

De meeste van onze verblijven zijn van zondag tot zaterdag (met uitzondering van het programma Inclusief begeleide busreis naar Bournemouth of een verblijf bij een privéleraar thuis). Als je graag eerder aan zou willen komen of later vertrekken dan is het mogelijk om een extra nacht te boeken, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.

Hoe kom ik van mijn gastgezin naar de school?

Onze taalscholen en accommodaties liggen vaak in het centrum of er iets buiten maar zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo is het mogelijk voor de student om veel van de bestemming te zien zonder te veel tijd te verliezen aan het reizen. De kosten voor het transport tussen de accommodatie en de school zijn voor eigen rekening.

Is het veilig waar ik heen ga?

Onze scholen liggen in moderne en veilige omgeving. De meeste scholen bevinden zich in het centrum en de accommodatie wordt gekozen met de reisafstand als een van de belangrijkste criteria. De studenten onder de 17 jaar kunnen deelnemen aan onze juniorenprogramma’s waarbij constante begeleiding aanwezig is. Wij organiseren ook een begeleide busreis naar Bournemouth tijdens de Paas- en zomervakantie.

Kan ik van het vliegveld worden opgehaald?

Voor bijna alle bestemmingen kunnen wij een transfer organiseren van de luchthaven of vanaf het treinstation naar uw accommodatie. Deze service wordt vaak op prijs gesteld, vooral na een lange reis of als u nog niet zo goed bent in de gekozen taal. De prijzen van de transfers staan in de tabellen op de pagina van het gekozen programma. Bij sommige programma’s zijn transfers inclusief (voornamelijk voor junioren).

Heb ik een visum nodig? Hoe kan ik een visum bemachtigen?

Voor sommige bestemmingen is een studenten- of toeristenvisum verplicht. Als uw inschrijving compleet is sturen wij u alle documenten die u nodig heeft om een visum aan te kunnen vragen bij de ambassade. Let op: de aanvraag en de kosten van het visum zijn voor eigen rekening. Voor de meeste landen (exclusief de VS) is een toeristenvisum voldoende om 12 weken te studeren en soms is het visum te vernieuwen. Na deze periode is het nodig om een studentenvisum te verkrijgen. Voor de programma’s in de Verenigde Staten worden er specifieke eisen gesteld die vaak veranderen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer moet ik betalen?

Zodra u zich inschrijft voor een van onze programma's, geven wij u alle informatie die nodig is om de betaling te maken. Wij vragen om een voorschot om de taalcursus te kunnen reserveren. Zonder voorschot is het verblijf nog niet geboekt. Het totale bedrag moet betaald worden voordat de lessen beginnen.

Is het mogelijk om ter plaatse te werken?

Dit hangt af van de lokale wetten en van de beschikbaarheid ter plaatse. Met het studenten visum in Amerika is het niet mogelijk om te werken. In Australië is het met sommige programma’s en visa’s mogelijk om werk met studie te combineren. Voor de meeste Europese bestemmingen is het vaak wel mogelijk om een bijbaantje te vinden. Het soort werk hangt meestal af van uw niveau van de taal, begint u voor vertrek alvast te zoeken via internet en vraag na aankomst op de school naar de mogelijkheden. Vergeet niet dat de lessen verplicht zijn en dat een eventueel baantje niet mag botsen met de taalcursus.

Hoeveel zakgeld heb ik nodig?

De hoeveelheid “zakgeld” die u mee moet nemen naar de bestemming hangt af van uw specifieke behoeftes, de kosten van het levensonderhoud ter plaatse, het type accommodatie, verblijfstype (bijvoorbeeld vol- of halfpension) en de activiteiten en excursies die u zou willen ondernemen. In het algemeen adviseren wij onze studenten om te rekenen op €100 tot €200 per week.

Ik heb een andere vraag

Aarzel niet om ons te contacteren indien u vragen heeft of meer informatie wenst.

Onze programma's

Ga naar: Home

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - Meer dan 25 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

5c45dc33312af.png

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.