Easy Languages

Duits in München, DID

Waarom dit programma?

Bestemming

Taalcursus in München

München is zonder twijfel één van de meest aangename steden van Duitsland. Deze groene stad telt vele parken waaronder het olympisch park, park met kasteel Nymphenburg en het beroemde en grote Englischer Garten die je doet denken aan Hyde Park en Central park.

De stad ligt dicht bij de Alpen en is uitstekend voor liefhebbers van sport en natuur, vooral wandelaars en skiërs.

Het is de hoofdstad van Beieren en telt meer dan 1 miljoen inwoners. München wordt over het algemeen geprezen om zijn culturele leven. Bekend van de typisch Beierse tradities zoals Oktoberfest, de Biergarten, de Bretzels en Lederhosen. De stad telt ook vele musea, theaters, exposities en concerten. Er wonen meer dan 80.000 studenten die stad en het nachtleven een levende sfeer geven.

Ook de voetbalfans zijn hier op de juiste plaats met één van de beste voetbalclubs van Duitsland: het bekende Bayern München. Je kan wedstrijden bijwonen in de legendarische Allianz Arena.

De Duitse school DID

Onze partnerschool DID is opgericht in 1977 en is gelegen in het centrum van de stad **op 15 minuten van Karlsplatz, ** het meest levendige plein van de stad, dichtbij het centraal station. Er zijn op elk moment tussen de 75 en 200 verschillende nationaliteiten te vinden in de school.

De school heeft ter beschikking:

Accreditaties: EAQUALS (European Association for Quality Language Services) en het examencentrum van TestDaF.

Activiteiten tijdens uw verblijf

Onze partnerschool organiseert 2 activiteiten per week en excursies tijdens het weekend. Deelname aan deze activiteiten is vrijwillig. Sommige activiteiten zitten bij de prijs inbegrepen, anderen worden aangeboden tegen de kostprijs. De frequentie van de activiteiten hangt af van de periode van het jaar. Je kunt deze activiteiten bij de school reserveren. Het vervoer en de entreegelden zijn niet inbegrepen bij de prijs.

Voorbeelden van activiteiten:

Cursus

Cursus Duits: algemene informatie

Verschillende cursussen

Duur: minimaal 1 week

U volgt elke ochtend les van maandag tot vrijdag van 9:00u tot 10:30u en van 10:45u tot 12:15u. Hierin werkt u aan de 4 basiscompetenties: lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid.

Voorgesteld niveau: beginner tot gevorderd

Duur: minimaal 1 week

U volgt elke ochtend les van maandag tot vrijdag van 9:00u tot 10:30u en van 10:45u tot 12:15u en dinsdag en donderdag van 13:00u tot 14:30u. De cursus behandelt thema's zoals politieke, culturele of economische actualiteit. Dit biedt u de mogelijkheid om uw kennis in de praktijk toe te passen.

Voorgesteld niveau: beginner tot gevorderd

Duur: minimaal 1 week

U volgt elke ochtend les van maandag tot vrijdag van 9:00u tot 10:30u en van 10:45u tot 12:15u en maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00u tot 14:30u. Deze cursus is ideaal om snel te vorderen en uw kennis van het Duits te verbeteren, zelfs in korte tijd.

Voorgesteld niveau : beginner tot gevorderd

De cursus duurt 4 weken

De school is een erkend centrum voor het afnemen van het TestDaF examen bij studenten die dat wensen. De school organiseert een cursus van 20 lessen per week om de studenten voor te bereiden op elk onderdeel van het examen. U vindt de begindata van deze sessies onder het tabblad "Data en tarieven".

Minimaal benodigd niveau: gevorderd (B2+ of C1)

De cursus wordt gegeven in blokken van 2 lessen aanvullend op de gezamenlijke cursus (standaard, semi-intensief of intensief). Deze individuele cursus biedt studenten de mogelijkheid een programma te volgen, aangepast aan hun noden.

Verblijf

Gastgezin

Gedeelde kamer, gedeelde badkamer en halfpension

Reistijd naar school: de gastgezinnen wonen over het algemeen tot maximaal 45 minuten van de school met het openbaar vervoer.

De was: sommige families vragen een toeslag van enkele euro's voor het gebruiken van de wasmachine.

Opties tegen toeslag:

Gedeeld appartement of inwonend (vanaf 18 jaar)

Individuele kamer, gedeelde badkamer, geen maaltijden

Het verblijf bestaat uit een samenstelling van meerdere studenten of als inwoner.

Kenmerken:

Residentie (Jeugdherberg)(Vanaf 18 jaar)

Wij beschikken over 2 jeugdherbergen:

Individuele kamer, eigen badkamer, ontbijt

Kenmerken:

Faciliteiten en diensten ter beschikking:

*Verblijf in tweepersoonskamer mogelijk wanneer deelnemers samen reizen (prijs per persoon)

Individuele kamer, eigen badkamer, ontbijt

Kenmerken:

Faciliteiten en diensten ter beschikking:

*Verblijf in tweepersoonskamer mogelijk wanneer deelnemers samen reizen (prijs per persoon)

Data & tarieven 2019

Data 2019

Begin van de sessies: de meerderheid van de lessen beginnen op maandag, gedurende het hele jaar, tenzij anders vermeld. Wanneer maandag een feestdag is, dan begint de sessie op dinsdag.

Volledige beginners moeten beginnen op de volgende data: 07/01, 04/02, 04/03, 01/04, 06/05, 03/06, 01/07, 15/07, 05/08, 02/09, 07/10, 04/11

*Feestdagen en vakanties: (op deze dagen is er geen cursus, deze wordt niet gecompenseerd of ingehaald): 21/12/18, 06/01/19, 19/04, 22/04, 01/05, 30/05, 10/06, 20/06, 15/08, 03/10, 01/11

Start data voorbereidingssessies TestDaF (sessies van 4 weken):

Tarieven 2019

De prijs is inclusief:

De prijs is exclusief:

Praktische informatie:

Reis

Dag van aankomst: zondag (vanaf 15:00u in residentie, tussen 12:00u en 20:00u bij gastgezin)

Dag van vertrek: zaterdag (voor 10:00u in residentie, tussen 8:00u en 12:00u bij gastgezin)

Station of luchthaven van aankomst:

Ophalen mogelijk op aanvraag (tegen betaling, zie tabblad "Data & tarieven")

Let op: regel uw vervoer niet voor wij uw verblijf hebben bevestigd (ongeveer 4 dagen na volledige betaling).

Informatie visum

Heeft u een visum nodig voor het volgen van dit programma? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u een kijkje nemen op onze website.

Twijfel niet om ons te contacteren wanneer u meer informatie wenst.