Bekijk in lage definitie

College in Brockenhurst

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → College in Engeland

Waarom dit programma?

 • Van 16 tot 18 jaar
 • 1 trimester, semester of schooljaar
 • Beleef het Britse studentenleven
 • Grote campus in het hart van New Forest
 • College met moderne voorzieningen
 • Vele academische en professionele opleidingen
 • Individuele aandacht
 • Gastgezin

Bestemming

Studeren aan een Brits college

Welkom in het zuiden van Engeland, in het graafschap Hampshire! Met een bevolking van ongeveer 3 500 inwoners is Brockenhurst het belangrijkste dorp in New Forest National Park, op een boogscheut van de stad Lymington. Het nationaal park is sinds 2005 door UNESCO erkend als werelderfgoed. Het prachtige landschap, de natuur en karakteristieke dorpjes zorgen voor een bijzondere sfeer in deze regio. De stad geniet van het milde klimaat van de zuidkust en heeft zowat de meeste uren zon van het land. Brockenhurst ligt bovendien goed gesitueerd. Londen en Oxford bevinden zich op 90 minuten met de trein; Bournemouth en Southampton slechts op 20 minuten.

Het Brockenhurst College

Gelegen in het hart van New Forest National Park, strekt de campus van “Brock” college zich uit over bijna 11 hectare. De campus verzekert een aangename en veilige omgeving voor zowel studie als ontspanning. Jaarlijks ontvangt deze college 6 000 Britse en internationale studenten in het zogeheten “6th Form”, in één van zijn talloze academische en professionele opleidingen. Sinds 10 jaar wordt deze college beschouwd als een “instelling van excellentie” door Ofsted dankzij de uitstekende slaagkansen van de studenten voor de examens van de A-levels (98% en 2017)

De campus stelt uitgebreide infrastructuur en de meest recente IT-systemen ter beschikking:

 • Moderne en ruime klaslokalen uitgerust met cloud-technologie
 • Groot onderzoekscentrum met informaticalokalen met 65 computers, groepswerkruimtes, studiezaal
 • Een enorme bibliotheek met meer dan 23 000 boeken, honderden dagbladen en een groot aantal cd’s en dvd’s
 • Gratis internettoegang
 • Fotokopieerapparaten, scanners, televisies en dvd-spelers beschikbaar via zelfbediening
 • Grote sportinfrastructuur: gymzaal, fitness, voetbal- en hockeyhal, tennisvelden, basketbalvelden, netbalvelden en talloze verlichte sportvelden die vrij te gebruiken zijn (rugby, voetbal, hockey), enz.
 • Toegang tot het streamen van internationale conferenties
 • Theater en dansstudio
 • Radio- en televisiestudio
 • Cafetaria “Hard Brock Café”

Buitenschoolse activiteiten

Het sociale leven is een belangrijk onderdeel van het studentenleven. Naast de lessen is er wekelijks de mogelijkheid om deel te nemen aan twee activiteiten, gekozen uit een uitgebreid aanbod lessen, genaamd “Enrichment classes” (ten zeerste aanbevolen door de organisatie).

Enkele voorbeelden:

Sport:

Badminton, Basketball, Body Pump, Cheerleading, Fitness, Surfing, Lifeguarding, Running club, Dance, Football 5-A-Side, Netball, Yoga, rollerskating, Futsal...

Andere:

Animation, Book Club, Ceramics, Chinese, Film club, Philosophy, Robotics, Debating, Student Union, Acapella Singing, Broadway Singing, Community Choir, Community Volunteers, Percussion band, Photography, Ukulele (make & play), Medical matters, Mindfulness...

Het studentenbureau "Student Union" organiseert natuurlijk ook nog evenementen gedurende het hele jaar, ook tijdens de kerstvakantie waar ze geld ophalen voor minderbedeelde kinderen.

Cursus

U kunt kiezen tussen verschillende programma’s, naargelang uw leeftijd, kennis van het Engels en leerdoelen. Alle programma’s vereisen een relatief goed schoolniveau.

Het laatste trimester (van april tot begin juli) is volledig voorbehouden voor de examens.

Gemiddeld 16 leerlingen per klas

Regelmatige evaluatie en proefexamens.

High School Experience (van 16 tot 18 jaar)

Dit zeer flexibele programma laat u toe 8 tot 30 weken lang het leven aan een Engelse college te leren kennen en te studeren met Britse medestudenten.

15 tot 20u les per week

Er kunnen 3 keuzevakken worden gekozen uit een aanbod van 50 vakken:

Archeologie, Biologie, Business, Chemie, Computerwetenschappen, Engelse Taal en Literatuur, Communicatie en Cultuur, Psychologie, enz.

3 uur Engels per week, met buitenlandse studenten.

2 enrichment classes per week (overzicht in de rubriek “Buitenschoolse activiteiten”)

Minimumniveau Engels: B1/B2

A-levels (vanaf 16 jaar)

De A-levels bereiden je voor op 2 jaar tijd. Tijdens het eerste jaar kiezen leerlingen 4 vakken uit een uitgebreide selectie (ongeveer 50 opties), waarvan er 3 worden overgehouden in het tweede jaar.

voorbeelden van keuzemogelijkheden : Archeologie, Biologie, Business, Scheikunde, Informatica, Business, het Engels & Literatuur, Communicatie & Cultuur, Psychologie, enz.

De buitenlandse studenten volgen 3u Engels per week tot ze een score behalen van 6.5 op IELTS

Minimumniveau Engels: B1+/B2- - IELTS 5.0

Op het einde van het eerste jaar leggen de leerlingen een proefexamen af en krijgen de buitenlandse studenten een certificaat. Het diploma wordt behaald op twee jaar tijd.

Vocational Courses (vanaf 16 jaar)

Programma van 2 jaar voor een BTEC Level 3 Diploma.

Ongeveer 15 lesuren per week binnen de gekozen richting: Art & Design ; Beauty Therapy ; Business ; Children's Play, Learning & Development ; Electrical Installations ; Engineering ; Health & Social Care ; Information & Technology ; Media ; Music ; Performing Arts ; Personal Training & Instruction ; Photography ; Plumbing Studies ; Sport ; Sport and Exercise Science ; Sport Performance & Excellence ; Travel & Tourism, Uninformed Public Services ; Watersports Instructor.

De lessen zijn inclusief bezoeken aan ondernemingen. Zelfstudie (thuis of in de bibliotheek van de college) is nodig buiten de lessen.

De buitenlandse studenten volgen 3u Engels per week tot ze een score behalen van 6.5 op IELTS

Minimumniveau Engels: B1+/B2- - IELTS 5.0

Fast Track A-levels - Programma "2 jaar in 1" (17 tot 18 jaar)

Gereserveerd voor studenten van 17-18 jaar die zeer vaardig zijn in het Engels (B2-niveau bevestigd) en minimum 2 van de 3 laatste jaren van het secundair onderwijs hebben afgelegd, waarbij ze zeer goede resultaten haalden, vooral voor de gekozen vakgebieden.

Dit versnelde programma laat u toe het laatste jaar secundair onderwijs te volgen in slechts 1 jaar in plaats van de gebruikelijke 2 jaar.

3 vakken naar keuze: Mathematics, Economics, Business Studies, Biology, Physics, Chemistry, Accounting

U volgt:

9u les per week voor elk van de gekozen vakken van de A-levels, en het equivalente in zelfstudie. 1u30 Engelse les per week tot een IELTS-score van 6.5

Minimumniveau Engels: B2 - IELTS 5.5

Indien je tegen het einde van je opleiding slaagt op alle examens kan je instromen in een Britse universiteit. Het diploma wordt internationaal erkend en u kan zich uiteraard kandidaat stellen bij de buitenlandse universiteiten die het A-levels diploma aanvaarden.

International Foundation Year (17 tot 18 jaar)

Cursus van één jaar, gereserveerd voor studenten van 17 tot 18 jaar die minimum 2 van de 3 laatste jaren van het secundair onderwijs reeds hebben afgelegd, waarbij ze goede resultaten haalden voor de gekozen vakgebieden.

Deze formule combineert academische, methodologische en Engelse lessen ter voorbereiding van hogere studies.

Academische lessen: 2 keuzes:

 • Business & Finance met keuze uit volgende modules : Economics, Mathematics, Business & Management

 • Science & Engineering met keuze uit volgende modules: Biology, Physics, Chemistry, Mathematics

Elke module komt overeen met 40 “credits” (studiepunten). Aan het einde van het jaar moet u 140 “credits” hebben behaald voor het diploma. De keuze van de modules hangt af van de voltooide studies en de hogere studies die u wenst te volgen.

Minimumniveau Engels: B1+/B2- - IELTS 5.0

Engelse les : Mogelijkheid tot lessen Engels voor leerlingen die goede schoolresultaten hebben, maar lager dan 5.0 scoren op IELTS.

Het diploma dat u aan het einde van uw opleiding haalt garandeert u een plaats aan de universiteit van Reading, en maakt het mogelijk u kandidaat te stellen bij talloze andere universiteiten zoals de Kingston University te Londen (of de universiteit van Southampton voor de leerlingen met een diploma Business and Finance).

Vocational Year - "Art and Design Foundation" (vanaf 17 jaar)

Programma van 1 jaar gericht op leerlingen van minimum 17 jaar die artistieke studies wensen te starten.

Het is noodzakelijk om minimum 2 van de 3 laatste jaren van het secundair onderwijs hebben afgelegd met goede resultaten voor de artistieke vakken. Het voorleggen van een portfolio is verplicht.

15u tot 20u les per week in talloze artistieke domeinen met het doel u toe te laten een geïnformeerde keuze te maken over welke domeinen u wilt verdiepen: Fine Art (Painting, Sculpture, Installation), 3D Design, Textiles, (Fashion, Surface Pattern), and Design for Communication, (Graphic Design, Illustration, Animation and Photography).

De nadruk ligt op de ontwikkeling van de persoonlijke creativiteit en op een realistische en voldoende voorbereiding van artistieke projecten.

3 uur Engels per week

Minimumniveau Engels: B1+/B2- - IELTS 5.0

Het Britse schoolsysteem

error: no file description provided

Accommodatie

Gastgezin

 • High School Experience

Individuele kamer, gedeelde badkamer, half pension tijdens de week, volpension tijdens het weekend*

Reistijd naar school: Maximaal 45 minuten met de trein, de bus of te voet.

De gastgezinnen wonen in verschillende nabijgelegen dorpen. De keuze wordt door de school gemaakt, in functie van de beschikbaarheden op het moment van reservatie.

 • Alternatief programma

Individuele kamer, gedeelde badkamer, half pension tijdens de de week, volpension tijdens het weekend, gastgezin in zone C.

Reistijd naar school (Zone C) : 30-40 minuten (trein / bus / of te voet)

Opties tegen toeslag:

 • Zone B : 15-25 minuten (trein / bus / te voet)
 • Zone A : maximum 15 minuten te voet. gastgezinnen gelegen in Brockenhurst zelf

Praktische informatie (alle programma’s):

 • Beddengoed voorzien
 • In de kost van de accommodatie zit wekelijks 1 wasbeurt. Extra wasbeurten dienen aan het gastgezin gevraagd te worden.
 • Internet voorzien

Let op: De prijs van de accommodatie is inclusief ook de huisvesting gedurende de vakantieperiodes. Er wordt geen terugbetaling voorzien indien u tijdens deze periodes terug naar huis wenst te keren.

Data & Tarieven 2020 - 2021

Data 2020 - 2021

Het schooljaar is verdeeld over 3 trimesters (terms), elke periode bevat een vakantie (half terms). De organisatie van de cursussen van het schooljaar is als volgt:

Het schooljaar: van september 2020 tot juli 2021, bestaat uit 44 weken (waarvan 4 weken vakantie).

 • Herfst trimester: begin september tot eind december
 • Lente trimester: begin januari tot midden april
 • Zomer trimester : midden april tot einde juli

High school experience : het programma begint eind augustus of eind januari, naargelang het gekozen programma.

 • Herfst termijn: begin september tot midden december
 • Herfst & Winter termijn: einde augustus tot midden februari (Tot het begin van de "half-term break")
 • Herfst & Lente termijn: einde augustus tot midden april
 • Lente termijn : begin januari tot midden april

De exacte data staan nog niet vast, ze worden bevestigd bij de inschrijving. Exacte data wordt meegedeeld voor het vertrek.

Tarieven 2020 - 2021

This programme contains classes Accommodation included Meal includedSupervision 24h support

Prijzen enkel geldig voor studenten gelegen in de EU

Schoolprogramma - 1 trimester tot 1 schooljaar -

Inclusief voltijdse cursus, verblijf, maaltijden zoals beschreven, belastingen en inschrijvingsgelden

Zich inschrijven
High school experience
Cursus & verblijf in een gastgezin, halfpension
1ste trimester (september - december)9230
2de trimester (januari - april)7280
Semester (september - februari)11995
1ste en 2de trimester (september - april)13900
Andere programma's
Cursus & verblijf in gastgezin, halfpension, zone C
Schooljaar (september - juli)14900
Toeslag verblijf (schooljaar)
Zone B300
Zone A650

De prijs is inclusief:

 • De Engels-test en de pre-registratie
 • De cursus
 • Accommodatie in een gastgezin (zone C), eenpersoonskamer, half pension, inclusief vakantie
 • Toegang tot infrastructuur en diensten die worden aangeboden door het college
 • Toezicht door een mentor in het college
 • Bijstand van de medische dienst van het college
 • Bijstand van Easy Languages tijdens en na het verblijf
 • Alle belastingen en de school administratieve kosten

De prijs is exclusief:

 • De reis naar/van Brockenhurst
 • Vervoerskaart (tenzij je voor een schooljaar gaat)
 • De boeken
 • Sommige buitenschoolse activiteiten of keuzevakken
 • Optionele examenkosten (bijv IELTS)
 • Verzekering indien van toepassing

Praktische informatie

Programma voor inwoners van de Europese Unie

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden?

 1. Vul zo snel mogelijk het pre-nschrijvingsformulier in.

 2. Bij ontvangst sturen wij je een tijdelijke bevestiging, met het bedrag van het verblijf en een verzoek tot een overschrijving van € 90 (voor de taaltest en het motivatie-interview), alsook het volledige inschrijvingsdossier voor het gekozen programma. We vragen je onder andere voor kopieën van de schoolrapporten van de laatste 2 schooljaren.

 3. Vervolgens nodigen wij u uit om een taaltest en een interview af te leggen op ons kantoor te Brussel of Parijs. Dit kost € 90 en kan worden betaald bij ontvangst van de pre-inschrijving. Dit bedrag wordt niet terugbetaald, maar kan worden afgetrokken van de totale kostprijs van het verblijf bij een definitieve inschrijving en aanvaarding voor het programma.

 4. Wij delen het resultaat ten laatste 8 dagen na de ontmoeting mee.

 5. Als het interview positief is, vragen wij je een voorschot te betalen 25% van de totaalprijs van het verblijf (met een minimum van € 1 500) en alle delen van het dossier te vervolledigen waaronder aanbevelingsbrieven van je leraren en andere noodzakelijke informatie voor de verwerking van je dossier ter plaatse. Vanaf dat het compleet is en wij de betaling hebben ontvangen geven wij alle informatie door aan onze partner.

 6. Over de uiteindelijke toelating tot het programma beslist de school na het bestuderen van uw dossier en een telefonische afspraak. Je wordt geaccepteerd voor de lessen van jouw keuze naar de beschikbaarheid, je Engelse niveau, je vorige schoolloopbaan (de school wenst goede resultaten in de vakken die je kiest) en de inschrijvingsdatum

Je plaats is gegarandeerd vanaf dat je een acceptatiebrief van de College krijgt.

Reis

De exacte vertrek- en aankomstdata worden meegedeeld na bevestiging van uw inschrijving door de college.

Let op: Boek uw reis niet voor wij uw verblijf bevestigd hebben.

Informatie visum

Brexit informatie:

De Britse overheid stelde duidelijk dat de nationale identiteitskaarten van de Europese lidstaten tot en met 31 december 2020 geldig blijven om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Tot die datum volstaat een paspoort of identiteitskaart van een Europese lidstaat.

Heeft u een visum nodig voor het volgen van dit programma? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u een kijkje nemen op onze website.

Aarzel niet om ons te benaderen via mail of telefoon wanneer u meer informatie wenst te verkrijgen.

Onze programma's: College in Engeland

Ga naar: Home​ → Schooljaar in het buitenland​ → College in Engeland

5188ae757d677.png

Inschrijven

Schrijf u in voor één van onze programma's

5a1ff9f26174e.png

Internet-promoties

Geniet van onze promoties op onze taalverblijven en High School-programma's. Heeft u al een verblijf achter de rug ? Uw loyaliteit wordt beloond. Vertrekt u met een gezinslid of een vriend, geniet dan van onze Family & Friends-korting.

521c7e0611cf2.png

Waarom Easy Languages?

Onze laagste prijs garantie - 30 jaar ervaring - Service op maat gemaakt

12-17 jaar - Engels, Frans of Nederlands in België - Val Notre Dame

Zomercursussen, Engels, Nederlands of Frans met optie sport of cultuur Van 12 tot 17 jaar, vanaf een week, vanaf 700€ (inclusief verblijf in residentie, volpension).

5dd41b945c6c8.jpeg

Contact

Downloadpagina van onze brochures (PDF formaat) en aanvragen per post.